Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn wenkbrauwen?

Wenkbrauwen die laag hangen kunnen je een vermoeide blik geven en kunnen bijdragen aan hangende oogleden.

Je kunt een behandeling overwegen als je het vervelend vindt dat je continue je wenkbrauwen moet optrekken of omdat je vaak opmerkingen krijgt over een vermoeide uitstraling.

Wat zijn de mogelijkheden bij de wenkbrauwen?

Laaghangende wenkbrauwen kunnen ook zonder een voorhoofdlift goed behandeld worden door de volgende behandelingen:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de wenkbrauwen?

Je kan een subtiele maar zichtbare verandering bemerken die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld je mascara niet meer uitloopt.

Welke kenmerken kennen de wenkbrauwen?

Laaghangende wenkbrauwen kenmerken zich doordat de wenkbrauwen niet helemaal meer op de bovenste rand van de oogkas zitten.

Aanwijzer wenkbrauwen

Waar let de arts op en waarom is het relevant?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

  • Wat is de beweging van de wenkbrauwen als je maximaal fronst?
  • Gevoeligheid van de huid (overgevoeligheid en allergische reacties)
  • De onderliggende botstructuur
  • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.
Bijvoorbeeld: De beweging als je maximaal fronst geeft een indicatie hoeveel lift van de wenkbrauwen te verwachten is bij een behandeling met botox.

We hebben verschillende mogelijkheden om de wenkbrauwen te behandelen:

Botox bij de wenkbrauwen:

Botox (Azallure, Bocouture) is een zeer goed middel om laaghangende wenkbrauwen mee te behandelen. Het is geschikt voor mensen die een subtiele lift van de wenkbrauwen willen.

Voordeel: Subtiele lift, korte hersteltijd, werkt ook op de frons.
Nadeel: Het resultaat houdt tussen de drie en zes maanden aan.

Juvéderm Volift bij de wenkbrauwen:

Indien de wenkbrauwen onvoldoende gelift kunnen worden met botuline toxine zijn fillers de uitkomst. Juvéderm Volift is een van de fillers welke onze cosmetische artsen graag gebruiken voor de wenkbrauw lift. Met name het liftende karakter van deze filler maakt dit een van de voorkeur fillers voor deze indicatie.

Voordeel: Direct zichtbaar resultaat. Uitstekende weefsel integriteit waardoor het resultaat een zeer natuurlijke uitstraling krijgt.
Nadeel: Ook bij fillers zit er een limiet aan de liftende capaciteit. Onze cosmetische artsen zullen hierover een eerlijk advies over geven.

Belangrijk: Fillers als Ellansé, Stylage M en Princess Volume kunnen ook gebruikt worden voor deze indicatie. Onze cosmetisch artsen zullen u de voor- en nadelen van elke filler uitleggen.

 

Radiesse bij de wenkbrauwen:

Radiesse kan goed gebruikt worden om de wenbrauwen mee te liften. De filler wordt onder de wenkbrauw ingespoten waardoor de wenkbrauw wat hoger komt te liggen. Bij te veel spuiten kan de filler de bovenste oogkas accentueren.

Voordeel: Het resultaat houdt anderhalf jaar aan.
Nadeel: Het kan de botstructuur van de oogkas accentueren.

 

Plexr Soft Surgery bij de wenkbrauwen:

Plexr is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor wenkbrauwen gelift kunnen worden. Deze optie is prijziger dan fillers maar het resultaat houdt daarentegen wel weer een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Hersteltijd is aanmerkelijk langer, bij de wenkbrauwen is het resultaat soms moeilijk te behalen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De behandeling van de wenkbrauwen is over het algemeen succesvol bij een realistisch verwachtingspatroon. Je ziet een subtiele doch duidelijke verbetering van de stand van de wenkbrauwen. Afhankelijk van welke behandeling je kiest kan het effect tussen de 4 en 18 maanden duren.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij een behandeling met Plexr is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

 

voor en na foto van de wenkbrauwlift, ingevallen slapen en fronsrimpel met botox en fillers

 

Voor en na foto wenkbrauwlift behandeling Azzalure

 

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

 

 

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van de wenkbrauwen?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling van de wenkbrauwen?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Zorg bij een Plexr-behandeling voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen