Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn voorhoofdsrimpels?

Problemen met de voorhoofdsrimpels kenmerken zich door horizontale rimpels op het voorhoofd.

In eerste instantie zijn deze rimpels te zien als je verbaasd kijkt, maar na verloop van tijd zijn ze ook te zien wanneer je jouw gezicht ontspant.

Je kunt een behandeling overwegen als je het vervelend vindt dat je voorhoofdrimpels zichtbaar zijn en jij je hierdoor belemmerd voelt. Zo kan het zijn dat:

  • Jij je enorm stoort als je in de spiegel kijkt
  • Jij je door jouw voorhoofdrimpels soms ontzettend oud voelt

Wat zijn de mogelijkheden bij voorhoofdsrimpels?

De voorhoofdrimpels kunnen goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor de voorhoofdrimpels:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de voorhoofdsrimpels?

De voorhoofdrimpels zullen duidelijk verminderen. Het resultaat zal bij botox rond 3-6 maanden aanhouden, bij fillers rond de 9-12 maanden en bij Plexr tussen de 12 en 36 maanden.

Welke kenmerken kennen de voorhoofdsrimpels?

Problemen met de voorhoofdsrimpels kenmerken zich door:

  • Dunne horizontale rimpels op het voorhoofd

Het wordt veroorzaakt door de ouder wordende huid en door de voortdurende beweging van het voorhoofd. Voorhoofdlijnen kunnen je een wat verouderd uiterlijk geven. Hierdoor kunnen ze als storend worden ervaren, maar gelukkig zijn er goede behandelingen tegen.

Aanwijzer voorhoofdsrimpels

Waar let de arts op?

Om tot een goede behandelkeuze te komen neemt de arts verschillende aspecten mee, zoals:

  • De aanwezigheid van permanente fillers in het behandelgebied.
  • De ernst van de voorhoofdlijnen
  • De dikte van de huid
  • (Over)gevoeligheid van de huid
  • Je leeftijd
  • Je huidskleur
  • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen:

Bijvoorbeeld: De dikte van de huid bepaalt het patroon van de voorhoofdsrimpels en daarop moet een eventuele botox dosering worden aangepast.

We hebben verschillende mogelijkheden om de voorhoofdrimpels te behandelen:

Belotero bij voorhoofdsrimpels:

Belotero is een perfecte filler op basis van hyaluronzuur die heel goed gebruikt kan worden om de voorhoofdlijnen te behandelen. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt een klein jaar aan. De filler is doordat hij dun en vloeibaar is en daardoor heel oppervlakkig ingespoten kan worden uiterst geschikt voor deze indicatie. De rimpels zullen duidelijk verminderd zijn maar zullen niet geheel verdwijnen.

Voordeel: Uitstekende resultaten met minimale downtime.
Nadeel: De voorhoofdrimpels gaan niet helemaal weg.

Juvéderm Volbella bij voorhoofdsrimpels:

Juvéderm Volbella kan goed gebruikt worden om voorhoofdsrimpels te behandelen. Door de goede verspreiding van deze filler zorgt het voor een natuurlijk effect. De filler trekt weinig vocht aan waardoor het nauwelijks voelbaar is. Deze filler kan ook gebruikt worden voor rimpels tussen de wenkbrauwen. Juvéderm Volbella is een A-merk filler wat een jaar aanhoudt. Voor diepere rimpels is de filler wat minder geschikt.

Voordeel: Door de goede verspreiding van deze filler zorgt het voor een natuurlijk effect.
Nadeel: Voor diepere rimpels is deze filler wat minder geschikt.

Saypha Filler bij voorhoofdrimpels:

De Saypha Filler kan uitstekend gebruikt worden bij de wat diepere voorhoofdsrimpels, welke met botuline toxine niet goed behandeld kunnen worden. Deze filler heeft als kenmerk dat hij zich zeer goed verspreid waardoor de filler geschikt is om oppervlakkig te injecteren. De rimpels zullen duidelijk verzacht worden maar niet helemaal verdwijnen.

Voordeel: Oppervlakkig te injecteren door goede verspreiding en voordelige filler
Nadeel: Onregelmatigheden komen in sommige gevallen voor na de behandeling

 

Botox bij voorhoofdsrimpels:

Voorhoofdsrimpels zijn opvallend goed te behandelen met een botuline toxine zoals Azallure of Bocouture. Deze middelen zorgen ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Doordat de voorhoofdspieren de wenkbrauwen naar boven trekken kan agressieve dosering ervoor zorgen dat de wenkbrauwen naar beneden gaan. Resultaten houden ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij voorhoofdsrimpels
Nadeel: Relatief korte duur van resultaat van de behandeling, kans dat wenkbrauwen naar beneden gaan bij agressieve dosering.

Plexr Soft Surgery bij voorhoofdsrimpels:

Plexr is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor rimpels goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers maar het resultaat houdt daarentegen wel een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan bij andere behandelingen.
Nadeel: Hersteltijd is aanmerkelijk langer.

Hoe gaat de behandeling van de voorhoofdsrimpels in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van PlexR). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De behandeling van de voorhoofdrimpels is over het algemeen succesvol bij een realistisch verwachtingspatroon. Het resultaat houdt ongeveer 12 maanden aan bij gebruik van fillers. Bij Plexr houdt het resultaat 36 maanden tot permanent aan en bij Botox (Azzalure of Bocouture) blijft het resultaat tussen de drie en zes maanden behouden.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij een behandeling met Plexr is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Voor en na foto voorhoofdrimpels behandeling met Azzalure

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van de voorhoofdsrimpels?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen