Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn ingevallen slapen?

Ingevallen slapen kenmerkt zich door:

 • Deuken in het gebied naast de ogen
 • Naar beneden wijzende wenkbrauwen
 • Het zichtbaar worden van de randen van de oogkassen
 • Ingevallen bovenste deel van het gezicht

Je kunt een behandeling overwegen als je dit vervelend vindt en je door de ingevallen slapen belemmerd voelt doordat je je bijvoorbeeld:

 • Enorm onzeker voelt doordat je een wat mannelijk uiterlijk krijgt
 • Vermoeid en ziek vindt uitzien doordat je een wat skeletachtig uiterlijk krijgt

Wat zijn de mogelijkheden bij een behandeling aan ingevallen slapen?

Ingevallen slapen kunnen goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor ingevallen slapen:

 • Fillers

Wat kun je verwachten na een behandeling aan ingevallen slapen?

De ingevallen slapen zullen duidelijk verminderd zijn. Het resultaat zal afhankelijk van de behandeling die je kiest tussen de 12 en 36 maanden zijn.

Welke kenmerken kent ingevallen slapen?

De slapen zijn typische voorbeelden van een gebied waar je niet snel aan denkt, maar door ingevallen slapen kun je er toch ouder uitzien. De randen van de oogkassen worden hierdoor immers zichtbaarder waardoor je een wat ingevallen gezicht krijgt.
Door de ingevallen slapen verliest ook de wenkbrauw haar steun en gaat naar beneden wijzen. De zakkende wenkbrauw drukt dan meer op het ooglid wat een vermoeide blik teweeg brengt. Daarnaast wordt de vorm van de schedel zichtbaar waardoor iemand ouder lijkt dan dat hij of zij in werkelijkheid is.Aanwijzer ingevallen slapen

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • Mate en ernst van de ingevallen slapen
 • Als er permanente fillers in het behandelgebied aanwezig zijn.
 • Vorm van het gezicht
 • Evt aanwezigheid van hangende wenkbrauwen
 • Aanwezigheid van facelift littekens
 • Gevoeligheid van de huid (overgevoeligheid en allergische reacties)
 • Je leeftijd
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

Bijvoorbeeld: Een facelift kan ervoor zorgen dat de vaatanatomie wat verstoord is. Als dit het geval is dan moet daar rekening mee gehouden worden met de behandeling.

We hebben verschillende mogelijkheden om ingevallen slapen te behandelen:

De filler Radiesse bij ingevallen slapen:

Radiesse kan goed gebruikt worden om de slapen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: Voor ingevallen slapen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

De filler Juvéderm Voluma bij ingevallen slapen:

Juvéderm kan ook goed gebruikt worden om de slapen te behandelen en geeft een direct effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht inspuitbaar. Om de slapen goed te vullen kan men vrij veel Juvéderm Voluma nodig hebben.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden.
Nadeel: Er kan soms erg veel Juvéderm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

De filler Sculptra bij ingevallen slapen:

Sculptra is met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op ingevallen slapen, check is mogelijk voor inspuiten in slagaders.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

De filler Ellansé bij ingevallen slapen:

Ellansé Medium of Small is met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen slapen.
Nadeel: Kan niet opgelost worden.

De filler Algeness bij ingevallen slapen:

Algeness staat op de cosmetische markt vooral bekend om zijn unieke plek als natuurlijk filler. Geheel vervaardigd uit rode algen past deze filler uitstekend bij een veganistische levensstijl. Daarnaast is deze filler van topkwaliteit om volume te creëren. Voor de slapen is Algeness dan ook uitermate geschikt.

Voordeel: Geheel natuurlijk vervaardigde filler met uitstekende volume creërend karakter.
Nadeel: Niet op basis van hyaluronzuur waardoor directe oplossing lastiger is, laat deze filler dus enkel door een kundig arts injecteren.

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling aan ingevallen slapen in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Bij de behandeling van de ingevallen slapen valt over het algemeen succesvol een goed resultaat te behalen waarbij een duidelijke verbetering wordt gerealiseerd.. Bij Sculptra is het effect ongeveer 36 maanden, Bij Ellanse houdt het effect ongeveer 18-24 maanden aan en bij Juvederm Voluma en Radiesse blijft het resultaat rond de 18 maanden behouden.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Voor-Na ingevallen slapen met filler2

Voor-Na Wallen, wenkbrauwen, fronsrimpel, slapen

voor en na foto van de ingevallen slapen behandeling met fillers

Voor-Na slapen, jukbeenderen en lippen

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

 

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 09-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 09-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen