Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is CollagenShaping

CollagenShaping van Plexr Omnia is een behandeling die het gezicht kan contouren en vormgeven zonder injectables of chirurgische ingreep. CollagenShaping gebruikt en verplaatst huideigen collageen op een veilige en snelle manier. Hamsterwangen kunnen bijvoorbeeld verplaatst worden naar het gebied van de jukbeenderen.

Plexr Omnia is een medisch apparaat dat werkt op basis van plasma. Dit plasma ontstaat vanuit geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Het Plexr Omnia systeem lift, verstevigt, verstrakt, verjongt en verbetert de huid hiermee van binnenuit. Het herstelt ook volume, pakt rimpels en lijntjes aan en kan de huid zelfs laten krimpen. Veilige impulsen die afgegeven worden zorgen bovendien voor een langdurig resultaat.

De CollagenShaping-techniek is uniek omdat het daadwerkelijk herpositioneren van huideigen collageen nog niet eerder mogelijk was.

Het effect van de behandeling blijft 6 tot 12 maanden stabiel. 

 

Het gezicht contouren kan op verschillende manieren. Bepaalde gebieden, zoals de jukbeenderen, van volume voorzien zorgt in veel gevallen voor meer harmonie in het gezicht. Wanneer het gezicht veroudert krijgt het gezicht door onder meer zwaartekracht te maken met een hangende en verslapte huid. De jeugdige V-vorm van het gezicht verdwijnt, maar kan goed worden hersteld.

Chirurgische ingrepen of lipofilling (facial fat grafting) zijn opties om volume te verkrijgen die risico’s met zich meebrengen waaronder overcorrectie, infecties, asymmetrie, vetembolie, littekenvorming en in zeldzame gevallen gezichtsvetnecrose (vetcelsterfte). De kans dat vetcellen overleven en dat de volume blijvend is, is nooit zeker. Fillers zijn een andere optie. Niet iedereen kiest echter voor injectables of naalden.

Chirurgische ingrepen als een face- of neklift verhelpen verslapte huid aan de onderkant van het gezicht. Vetoplossende injecties of fillers die zowel vormgeven als op een natuurlijke manier liften brengen minder risico met zich mee. In enkele gevallen reageert een huid niet meer of weinig  op fillerinjecties.

Voor sommige mensen zijn echter alleen niet-invasieve en zo natuurlijk mogelijke methoden gewenst om het gezicht vorm te geven. Tijdens de CollagenShaping-behandeling penetreert niets de huid. Er wordt namelijk uitsluitend met huideigen collageen gewerkt. CollagenShaping verplaatst collageen. Dit betekent volume waar nodig, terwijl een overschot aan volume tegelijkertijd nauwkeurig en strategisch wordt verplaatst. Het is ook mogelijk rimpels op te vullen met deze behandeling.


Wat zijn de mogelijkheden met CollagenShaping

De indicatiegebieden zijn:

 • Jukbeenderen
 • Neuslippenplooi
 • Marionetlijnen
 • Lippen en mond

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De meeste patiënten merken onmiddellijk resultaat van de behandeling. Het volledige effect van deze behandeling treedt geleidelijk op over een periode van 2 maanden. Het effect blijft gemiddeld tot ongeveer 6 tot 12 maanden aanhouden.

Het natuurlijk verouderingsproces kan niet worden gestopt; een herhaling van de behandeling kan na deze periode wenselijk zijn.

De behandeling kan voor de volgende indicaties worden gebruikt:


Jukbeenderen met CollagenShaping

CollagenShaping geeft jukbeenderen direct meer volume. Collageen wordt van bijvoorbeelde de (hang)wangen nauwkeurig omhoog geplaatst. Dit zorgt voor meer balans en harmonie in het gezicht. Daarbij wordt de huid ook gelift. Het resultaat is natuurlijk. 

Voordeel: Fijne rimpels en lijntjes worden direct aangepakt. De huid wordt tegelijkertijd verjongt. De behandeling laat geen littekens achter,
Nadeel: Het effect is minder dramatisch en langdurend als bij een chirurgische ingreep zoals een facelift. In sommige gevallen kan het resultaat van CollagenShaping te subtiel zijn. 

 


Neuslippenplooi met CollagenShaping

CollagenShaping vult de plooi tussen neus en lippen goed op en pakt daarbij direct fijne lijntjes aan. Collageen wordt verplaatst vanuit gebieden in het gebied waar overtollig volume juist storend is. 

Voordeel: Een glad resultaat met zacht collageen dat natuurlijk meebeweegt tijdens lachen, spreken en eten.
Nadeel: Het effect is natuurlijk. Is de neuslippenplooi erg diep dan kan een aanvullende CollagenShaping-behandeling nodig zijn. Het kan ook zijn dat een andere behandeling een beter resultaat oplevert in dit geval. De cosmetisch arts of huidtherapeut zal hier eerlijk over adviseren.


Marionetlijnen met CollagenShaping

Een CollagenShaping-behandeling lift de lijnen die van de mond naar beneden lopen aangepakt worden. De behandeling vermindert daarmee niet alleen overtollige en loshangende huid; het zorgt ook voor volume dankzij de stimulatie van huideigen collageen. 

Voordeel: Rimpels en lijnen verminderen ook tegelijkertijd.
Nadeel: Het effect is natuurlijk. Bij zeer veel huidoverschot kan het zijn dat een andere behandeling een beter resultaat oplevert. De cosmetisch arts of huidtherapeut zal hier eerlijk over adviseren.Lippen en mond met CollagenShaping

De behandeling verplaatst volume naar de lippen voor een betere definitie. Gladde, volle lippen, waarbij ook eventuele lijntjes zijn aangepakt, zijn kenmerkend voor jeugdig uiterlijk. 

Voordeel: Geen naalden of injectables.
Nadeel: Is de wens om zeer veel volume te verkrijgen in de lippen dan zijn fillers met specifieke eigenschappen een betere optie. De cosmetisch arts of huidtherapeut kan hier goed over adviseren

Is het veilig?
CollagenShaping-behandelingen zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts of huidtherapeut. Deze kunnen herhaaldelijk en op langere termijn worden uitgevoerd zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Plexr Omnia heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan de relevante Europese eisen voor medische hulpmiddelen.

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Een Collagen Shaping-behandeling brengt weinig risico’s met zich mee en doorgaans is er geen sprake van hersteltijd. Dagelijkse activiteiten kunnen direct hervat worden. 

In enkele gevallen kan de huid direct na de behandeling iets roder zijn en gevoeliger voor zonlicht en UV-straling.

Zijn er risico’s?
Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor een Collagen Shaping-behandeling?

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst om advies te vragen. Het advies kan bijvoorbeeld zijn minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigmentremmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

 

Doet een CollagenShaping-behandeling pijn?

Deze behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Er is geen verdoving nodig.

Iedereen beleeft echter een andere ervaring. De behandeling wordt omschreven als ‘prima te doorstaan’. Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. 

 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen, warm en een beetje geschaafd aanvoelen. De eerste 4 dagen na de behandeling kan de huid, als gevolg van het herstelproces, gezwollen en rood zijn en 2 weken donkerder/roze lijken. 

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.


Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder voor- en nafoto’s.

Plexr Omnia Collagen Shaping

Plexr Omnia Collagen Shaping

Plexr Omnia Collagen Shaping

bron: Plexr

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. 

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd.

De arts plaatst strategisch zeer dunne naaldjes (met een dikte van een haar) die pijnloos tussen de huidlagen door glijden. Deze worden vervolgens geladen met een zeer lichte elektro impuls. Deze zijn nauwelijks voelbaar. De arts maakt vervolgens met de naald roterende en zacht trekkende bewegingen en kan zo als het ware het uitgezakte collageen opwinden, inkorten en verplaatsen.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Je zult meteen resultaat zien na de behandeling. Het collageen is strategisch verplaatst en de huid zal fris, glad en jeugdig ogen. 

Het uiteindelijke resultaat zul je geleidelijk aan, binnen 2 tot 3 maanden kunnen zien. Die tijd heeft collageen nodig om te regenereren en huidcellen opnieuw op te bouwen. Afhankelijk van de indicatie kunnen meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er meer verbetering van de huid te zien.

Resultaten blijven 6 tot 12 maanden stabiel. Het natuurlijk huidverouderingsproces gaat daarna gewoon verder. 


Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 26-09-2021: door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18-08-2021

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen