Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

WAT IS ALIDYA?

Alidya is een behandeling die gericht is op het oplossen en voorkomen van cellulitis. Het is een dikkere vloeistof die de arts injecteert in de probleemzone. Deze behandeling is vooral geschikt als cellulitis hebt in combinatie met een vochtophoping.

WAT DOET ALIDYA?

Een van deze oorzaken voor cellulitis is de aanwezigheid van bepaalde toxische verbindingen doordat de bloedcirculatie in dat gebied minder goed werkt. Alidya speelt daarop in door deze verbindingen oplosbaar te maken zodat de stoffen uit je lichaam worden gevoerd. Door het oplossen van die verbindingen ontstaat er een betere ‘huishouding’ in het vetweefsel waardoor de ontwikkeling cellulitis in de toekomst ook wordt voorkomen.

WAARVOOR WORDT ALIDYA GEBRUIKT?

Deze behandeling is bedoeld voor mensen die last hebben van cellulitis.

Benen
Billen
Armen
Dijen

IS HET VEILIG?

Het product is goedgekeurd door de Nederlandse Overheid en heeft een CE-keurmerk. Het is niet zo dat je bij elke kliniek terecht kan, want alleen speciaal opgeleide artsen mogen de behandeling uitvoeren.

BIJWERKINGEN VAN ALIDYA?

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:
• Zwelling
• Blauwe plek
• Kleine bloeduitstorting

Over het algemeen zijn deze bijwerkingen na 48 uur over. Als de bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BENT JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR ALIDYA?

Deze behandeling is, zoals eerder vermeld, vooral geschikt voor mensen met cellulitis in combinatie met een vochtophoping. Tijdens een consult bespreekt de cosmetisch arts of je een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Alidya mag alleen toegepast worden door een arts die de juiste training heeft gehad. Kies daarom je arts zorgvuldig.

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

• Koortsblaren
• Cysten
• Herpes
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie

Stel de behandeling met Alidya uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

 SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Je kunt jouw dagelijkse activiteiten direct weer oppakken. Het is belangrijk om 24 uur na de behandeling de behandelde zone te beschermen uit het zonlicht te houden. De cosmetisch arts zal je verdere instructies meegeven hoe je het gebied thuis moet verzorgen.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan worden verbeterd door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl met goede voeding en voldoende beweging komt de behandeling met Alidya ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je deze behandeling wilt ondergaan. Als je naaste familie niets weet van de behandeling, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van Alidya is niet direct zichtbaar. De werkzame stoffen en het lichaam gaan hun werk doen om de verbindingen op te lossen en af te voeren. Het kan tot zo’n drie weken duren voordat alle afgebroken stoffen het lichaam uit zijn. Het resultaat is daarom pa optimaal na enkele weken. Het resultaat is ook afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, het soort cellulitis dat je hebt en de hoeveelheid die er in het gebied aanwezig is.

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden.De cosmetisch arts kijkt naar jouw probleemzone(s) die je aan wilt pakken en kijkt hoe veel behandelingen er nodig zijn. Ook de kosten worden doorgesproken. De behandeling is vrijwel pijnloos en verdoven is over het algemeen daarom niet nodig. Andere wensen kunnen met de cosmetisch arts worden besproken.

TIJDENS DE BEHANDELING

De behandeling duurt ongeveer 30-50 minuten. De huid wordt gedesinfecteerd en daarna tekent de arts op de huid af wat hij moet behandelen. Daarna injecteert de arts de vloeistof in de vetlaag. Dit wordt een aantal keer herhaald.

NA DE BEHANDELING

Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt over het algemeen (exclusief consult) ongeveer 30 tot 50 minuten. De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van Alidya is niet direct zichtbaar. De werkzame stoffen en het lichaam gaan hun werk doen om de verbindingen op te lossen en af te voeren. Het kan tot zo’n drie weken duren voordat alle afgebroken stoffen het lichaam uit zijn. Het resultaat is daarom pa optimaal na enkele weken. Het resultaat is ook afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, het soort cellulitis dat je hebt en de hoeveelheid die er in het gebied aanwezig is.

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede, Veldhoven en Rotterdam

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen