Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn jukbeenderen?

Jukbeenderen kunnen wat gaan hangen net onder de ogen en daardoor hun vorm verliezen door het natuurlijk verouderingsproces, maar het kan ook zijn dat je je jukbeenderen wat geprononceerder wil laten uitkomen.

Je kunt een behandeling overwegen als je vindt dat je met een behandeling van je jukbeenderen:

 • Er net wat mooier uitziet
 • Je er minder vermoeid uit gaat zien

Wat zijn de mogelijkheden bij een behandeling aan de jukbeenderen?

Hangende jukbeenderen kunnen goed en veilig behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor de jukbeenderen:

Wat kun je verwachten na een behandeling aan de jukbeenderen?

Jukbeenderen zijn makkelijk met volume te vergroten en te shapen. Het resultaat zal afhankelijk van de behandeling die je kiest tussen de 12 en 36 maanden zichtbaar zijn.

Welke kenmerken kent de jukbeenderen?

Mooie jukbeenderen dragen bij aan de v-vorm van het jeugdige gezicht. Naarmate je ouder wordt draait de v zich steeds meer om.

omgekeerde V gezicht

 

Naast dat ingevallen of onderontwikkelde jukbeenderen iemand een minder mooi of vermoeid uiterlijk kan geven zorgen onderontwikkelde of leeggelopen jukbeenderen ook dat iemand:

Een behandeling van de jukbeenderen zorgt ervoor dat bovenstaande indicaties ook worden verlicht.

Aanwijzer jukbeenderen

Waar let de arts op en waarom is het relevant?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • De mate en ernst van de ingevallenheid van de jukbeenderen
 • De aanwezigheid van een neuslippenplooi,
 • De aanwezigheid van de marionetlijnen
 • De aanwezigheid van een hangende kaaklijn
 • De aanwezigheid van permanente fillers in het behandelgebied.
 • De vorm van het gezicht en hoe jukbeenderen kunnen bijdragen aan de algehele esthetiek van het gezicht
 • De elasticiteit van de huid
 • Je leeftijd
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.
Bijvoorbeeld: De vorm van het gezicht bepaalt of geprononceerde jukbeenderen werkelijk mooier staan.
Bijvoorbeeld: De elasticiteit van de huid geeft een indicatie of een behandeling van de jukbeenderen ook een effect heeft op de neuslippenplooi en andere vermoeidheidstekenen.

We hebben verschillende mogelijkheden om de jukbeenderen te behandelen:

De filler Radiesse bij de jukbeenderen:

Radiesse kan goed gebruikt worden om de jukbeenderen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn

Voordeel: Voor ingevallen jukbeenderen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

De filler Juvederm Voluma bij de jukbeenderen:

Juvéderm is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de slapen te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheiden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties.
Nadeel: Er kan soms erg veel Juvederm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

De filler Sculptra bij de jukbeenderen:

“Sculptra” is erg goed inzetbaar voor de ingevallen jukbeenderen. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op ingevallen jukbeenderen, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

De filler Ellanse bij de jukbeenderen:

“Ellanse M of S” is met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen jukbeenderen.
Nadeel: Kan niet opgelost worden.

De hyaluronzuur Saypha Volume bij de jukbeenderen

Saypha Volume kan ingezet worden voor de behandeling van de jukbeenderen. Het wordt met name ingezet als het maar een klein beetje nodig is. De filler wordt oppervlakkig inspoten, waardoor het goed verspreid over de huid. Een behandeling met Saypha Volume is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper. Voor flink ingevallen jukbeenderen is Saypha Volume minder geschikt.

Voordeel: De filler verspreid zich goed over de huid en is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper.
Nadeel: Voor flinker ingevallen jukbeenderen is Saypha Volume minder geschikt.

Stylage M bij de jukbeenderen:

Stylage M, de enige filler waarbij naast de werkzame stof hyaluronzuur ook  Mannitol is toegevoegd. Mannitol is een anti-oxidant die als belangrijke taak heeft de reactie na de behandeling te minimaliseren. Dat wil zeggen: minder zwelling en roodheid. Naast deze fijne eigenschap heeft Stylage ook een uitstekend volume creërend karakter. Dat maakt deze filler ook zeer geschikt voor gebruik bij de jukbeenderen.

Voordeel: Verminderde reactie als gevolg van toegevoegd mannitol. Goede volume creërende filler.
Nadeel: Bij groot volume verlies raden onze cosmetische artsen Radiesse, Sculptra of Juvederm Voluma eerder aan.

Algeness 3.5% bij de jukbeenderen:

Algeness staat bekend als de natuurlijke filler, die past bij de veganistische leefstijl. De werkzame stof is dan ook afkomstig uit rode algen. Naast deze natuurlijke herkomst is Algeness ook uitstekend geschikt voor het creëren van volume bij bijvoorbeeld de jukbeenderen. Er zijn verschillende percentages beschikbaar van de Algeness waarbij de 3.5% het meeste  volume creëert en dus het meest geschikt is voor deze indicatie.

Voordeel: Volledig natuurlijk, werkzame stof uit de rode alg. Direct resultaat met goede volume creërende eigenschap.
Nadeel: Indien grotere volumes gewenst zijn raden onze artsen mogelijk eerder een biostimulator aan zoals radiesse of sculptra.

Threads Silhouette Soft bij de jukbeenderen:

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg verzakte jukbeenderen of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Verzakte jukbeenderen kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je de extra volume aan de jukbeenderen moet toevoegen. Het effect houdt 2 jaar aan.
Nadeel: Soms meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling aan de jukbeenderen in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De jukbeenderen zijn meestal goed te behandelen waardoor je een duidelijke verbetering kunt realiseren. Bij Sculptra is het effect ongeveer 36 maanden zichtbaar. Bij Ellanse en Silhouette Soft houdt het effect ongeveer 18 tot 24 maanden aan en bij Juvederm Voluma en Radiesse blijft het effect rond de 18 maanden behouden. Bij fillers (hyaluronzuren) houd je 9 tot 12 maanden resultaat

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

voor en na foto van de jukbeenderen en neuslippenplooi behandeling met filler Radiesse

 

voor en na foto van de jukbeenderen met filler (Perfectha)

 

 

voor en na foto van de jukbeenderen behandeling met fillers

 

 

 

Voor en na foto van de jukbeenderen, ingevallen slapen en lippen met fillers

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

 

 

 

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 09-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 09-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen