Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

WAT ZIJN PDO-THREADS?

PDO threads zijn eigen simpele hechtdraadjes die gemaakt worden uit polydioxanone. First Lift Threads lossen op binnen 8 maanden maar de resultaten kunnen wel tot 2 jaar aanduren.

Polydioxanon is een materiaal wat al jaren in de geneeskunde als hechtingsmateriaal wordt gebruikt. Men kwam erachter via klinisch onderzoek dat deze hechtdraadjes de aanmaak van nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur stimuleert. Collageen, elastine en hyaluronzuren zijn de stofjes die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van strakheid in de huid.

De draden komen in verschillende lengtes. Kortere werken perfect rond de ogen als een alternatief voor botox. Echter in tegenstelling tot Botox raken de gezichtsspieren niet geïmmobiliseerd. De langere PDO threads (zoals de Barb-threads) zijn perfect voor het bereiken van een delicate kaak lift.

WAT DOEN PDO-THREADS?

PDO-threads zijn een nieuwe manier om rimpels en verslapte huid te behandelen in de esthetische geneeskunde. De oplosbare draadjes die in de procedure worden gebruikt geven een subtiele stimulatie van de huid en in tegenstelling tot fillers zorgen zij vooral voor een gerichtere lift van de huid. Door PDO-Threads samen met fillers en Botox te combineren kunnen er nog betere resultaten geleverd worden zonder gebruik te maken van het scalpel.

VERSCHIL MET ANDERE THREADS

De PDO-threads komen in verschillende lengtes waardoor voor elk gebied een optimaal resultaat bereikt kan worden.

WAARVOOR WORDEN PDO-THREADS GEBRUIKT?

PDO-threads zijn geschikt voor:

 • Liften van de huid
 • Vermindering van rimpels
 • Vernauwing van poriën
 • Het geven van volume in het gezicht
 • Verminderen van spieractiviteit

Onder andere de volgende gebieden kunnen met PDO-threads worden behandeld:

PDO-threads

 1. Voorhoofdsrimpels
 2. Fronsrimpel
 3. Wenkbrauwen
 4. Jukbeenderen
 5. Wangen
 6. Neuslippenplooi
 7. Kaaklijn
 8. Kin
 9. Hals
 10. Decolleté

ZIJN PDO-THREADS VEILIG?

PDO-threads werden vijf jaar geleden uitgevonden in Zuid-Korea en wordt nu in een aantal landen gebruikt- Japan, de VS, Brazilië, Rusland en in West-Europa en sinds kort Nederland. De producten zijn gecertificeerd met de CE veiligheidsnormering en kan dus veilig worden gebruikt in alle landen van de Europese Unie. In Azië worden de threads al vele jaren veilig gebruikt.

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn hetzelfde als bij de andere injectables:
• Zwelling
• Kneuzing
• Roodheid
• Pijn
Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR PDO-THREADS?

PDO-threads zijn een goed alternatief voor mensen die meer effect willen bereiken dan met een filler bereikt kan worden, maar nog geen facelift willen ondergaan.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

PDO-threads mogen alleen toegepast worden door een arts die de juiste training heeft gehad om threads te injecteren.

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine en anti-stollingsmiddelen. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met PDO-threads uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is.

Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met PDO-threads. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezond levensstijl komt de behandeling met PDO-threads ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met PDO-threads wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Nadat de PDO-thread is ingebracht, wordt de huid onmiddellijk verbeterd. Na ongeveer 10 tot 14 dagen begint de aanmaak van natuurlijk collageen, elastine en hyaluronzuur. Dit proces houdt aan gedurende de 7-8 maanden waarin de draden aanwezig zijn in het lichaam. Vanwege het feit dat de draden snel geabsorbeerd worden en erg dun zijn, is er geen kans dat er excessief littekenweefsel ontstaat.

De hoeveelheid PDO-threads die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen

De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden.

De behandeling met PDO-threads is ingrijpender dan behandelingen met fillers. De arts zal je voldoende verdoven, zowel door een verdovend middel te injecteren in de huid als door een verdovende zalf te smeren vóór de behandeling.

Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt. PDO-threads bevinden zich in zeer dunne, steriele naalden. Via deze naalden worden deze draadjes ingebracht in de specifieke gebieden van het gezicht of lichaam. PDO-threads worden oppervlakkig in de huid ingebracht. De PDO-threads zorgen ervoor dat de huid licht wordt strak getrokken en spieren iets meer ontspannen. Dit zorgt ervoor dat PDO-threads rimpels strak trekken, poriën zich vernauwen en PDO-threads een alternatief kunnen zijn voor Botox. Doeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een uur.

Bekijk het filmpje van Inge Theophanous over haar ervaringen.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar zwelling kan langer aanhouden dan bij andere injectables. Wij adviseren een controle na 4 weken.

Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-06-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 03-06-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen