Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Saxenda?

Saxenda is een medicijn voor gewichtsbeheersing dat wordt gebruikt om volwassenen met obesitas of overgewicht en bepaalde gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen te helpen. Het is een GLP-1 receptoragonist die je helpt je eetlust te verminderen en mogelijk gewichtsverlies te bevorderen.

Wat zijn de mogelijkheden van Saxenda?

Saxenda biedt de mogelijkheid om de eetlust te verminderen, waardoor het makkelijker wordt om minder te eten en zo gewicht te verliezen. Het wordt gebruikt in combinatie met dieet en lichaamsbeweging om effectiever gewichtsbeheer te ondersteunen.

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De resultaten kunnen variëren, maar veel gebruikers ervaren een significante gewichtsverlies als Saxenda consistent wordt gebruikt als onderdeel van een levensstijlverandering met een caloriearm dieet en regelmatige lichaamsbeweging. De effectiviteit hangt af van hoe goed het in de algemene behandeling en levensstijlaanpassingen wordt geïntegreerd.

Saxenda heeft een aantal uitgebreidere mogelijkheden voor gewichtsbeheersing. Als een GLP-1 receptoragonist helpt het bij het reguleren van de eetlust, wat resulteert in een vermindering van de voedselinname. Dit maakt het gemakkelijker om te voldoen aan een caloriebeperkt dieet. Bovendien kan Saxenda helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, wat vooral gunstig is voor mensen met type 2 diabetes. Het is belangrijk te benadrukken dat Saxenda het meest effectief is wanneer het wordt gecombineerd met een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige fysieke activiteit en een gebalanceerd dieet.

Is Saxenda veilig?

Saxenda is over het algemeen veilig voor gebruik bij gewichtsbeheersing onder medisch toezicht. Het is goedgekeurd door regelgevende instanties zoals de FDA en EMA na uitgebreide klinische tests.

Wat zijn de bijwerkingen van Saxenda?

De meest voorkomende bijwerkingen van Saxenda omvatten misselijkheid, braken, diarree, constipatie en een verhoogd risico op lage bloedsuiker. Sommige gebruikers ervaren ook hoofdpijn, vermoeidheid, en duizeligheid.

Wat zijn de risico’s met Saxenda?

De risico’s van Saxenda kunnen pancreatitis, galblaasproblemen, nierproblemen en verhoogde hartslag omvatten. Er zijn ook zorgen over mogelijke schildklierkanker, hoewel dit zeldzaam is. Het is cruciaal om deze risico’s met een gezondheidsprofessional te bespreken voordat je met de behandeling begint.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling met Saxenda?

Voordat je met Saxenda begint, is het belangrijk om een uitgebreide gezondheidsevaluatie door je arts te ondergaan. Zorg dat je medische geschiedenis, inclusief eventuele medicijnen die je neemt, bekend is bij je arts. Het is ook verstandig om je voedings- en bewegingsplan te bespreken, aangezien Saxenda in combinatie met dieet en lichaamsbeweging wordt gebruikt.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling met Saxenda?

Na het starten met Saxenda is het belangrijk om je eetgewoonten en activiteitsniveaus aan te passen volgens de aanbevelingen van je arts. Let op de reactie van je lichaam op de medicatie, vooral op eventuele bijwerkingen. Regelmatige follow-up afspraken met je zorgverlener zijn essentieel om je voortgang te monitoren en de dosering indien nodig aan te passen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Het is belangrijk om te weten hoe Saxenda correct te injecteren en op te slaan. Saxenda wordt geleverd in een voorgevulde injectiepen die in de koelkast bewaard moet worden. Zorg ervoor dat je de instructies voor het gebruik en de opslag van de pen nauwkeurig volgt om de effectiviteit van het medicijn te garanderen.

Foto’s volgt

Hoe gaat de behandeling in zijn werk bij Praktijk voor Injectables?

Bij Praktijk voor Injectables wordt Saxenda alleen voorgeschreven na een grondige evaluatie door een arts, die bepaalt of je geschikt bent voor de behandeling. Je betaalt het consult alleen als je geschikt bent bevonden voor Saxenda. Je krijgt instructies voor zelfinjectie en ondersteuning bij je dieet- en bewegingsplan.

Welk resultaat kan ik verwachten?

95% van onze klanten verliest 9-10 kg of meer met Saxenda, vooral als ze het gebruik combineren met dieet en lichaamsbeweging. De resultaten kunnen variëren, maar significant gewichtsverlies is mogelijk met de juiste begeleiding en inzet.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Je kunt een professionele aanpak verwachten, waarbij alleen het consult in rekening wordt gebracht als je geschikt bent voor de behandeling. Ons team biedt uitgebreide ondersteuning en is gericht op het behalen van substantieel gewichtsverlies en het verbeteren van je welzijn.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-01-2024 door arts R. M. V. Meulenaar. Volgende revisie datum: 03-06-2027.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen