Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is LipoPlexr?

LipoPlexr één van de behandelingen van het Plexr Omnia-systeem dat vet reduceert zonder chirurgische ingreep. De behandeling is geschikt voor zowel kleine als grotere zones: gezicht en lichaam. Het resultaat benadert die van een liposculpture-behandeling.

LipoPlexr werkt dankzij continue lipolytische stroomgolfjes met een vaste, veilige frequentie van 1230 kHz. De cosmetisch arts plaatst haarfijne acupunctuurnaalden in het gebied met overtollig vet. De golfjes kunnen dankzij de naaldjes het vet bereiken en oplossen. Het vet verkruimelt en het lichaam scheidt deze vervolgens af op natuurlijke wijze. Ander huidweefsel wordt op geen enkele manier beschadigd.

Het Plexr Omnia systeem, waar LipoPlexr deel van uitmaakt,  lift, verstevigt, verstrakt, verjongt en verbetert de huid van binnenuit. Plexr Omnia maakt namelijk gebruik van huideigen collageen. Het herstelt ook volume, pakt rimpels en lijntjes aan en kan de huid zelfs laten krimpen. Veilige impulsen die afgegeven worden zorgen bovendien voor een langdurig resultaat. Een LipoPlexr-behandeling kan dan ook prima gecombineerd worden met een andere behandeling uit dit systeem. Voor het effect van een facelift, zonder chirurgie, is een combinatie met CollagenShaping bijvoorbeeld zeer effectief. 

Vet hoopt zich soms op plaatsen in het lichaam op, dat zelfs met veel beweging en een aangepast dieet moeilijk te behandelen zijn. Denk aan vet onder het ooglid (wallen), vet bij de wangen en vet op de rug. Hardnekkig vet op buik, billen en benen kunnen ook voor frustratie zorgen. Om vet effectief te verwijderen zal het of chirurgisch verwijderd (of weggezogen) moeten worden of zal het vet op een andere wijze opgelost moeten worden. 

Chirurgische behandelingen ie vet verwijderen, zoals liposuctie en liposculptuur, brengen risico’s met zich mee. Hieronder vallen infecties, vochtophoping en gevoelloosheid. Deze behandelingen laten meestal littekens achter en vaak een onregelmatige huid als bobbeltjes.

Niet-chirurgische behandelingen zoals vetoplossende injecties zijn vooral in kleinere gebieden effectief. Extra volume door middel van fillers kan in een aantal gevallen optisch gezien zorgen voor een slanker uiterlijk. Dan zijn er de behandelingen die het vet oplossen met medische apparatuur. Vetbevriezing (CoolScupting), radiofrequentie, ultrasone vetverwijderingstherapie en rood licht therapie en lasertherapie zijn de meest bekende methoden die elk hun eigen risico’s en voordelen met zich meebrengen.

LipoPlexr valt onder de categorie medische apparatuur, maar is uniek in haar soort. Plexr Omnia werkt op basis van plasma en huideigen collageen. Het is een pijnloze behandeling waarbij zwelling nauwelijk voorkomt. Necrose en oedeem komt niet voor. LipoPlexr laat geen littekens en korstjes achter. Het resultaat is een gladde huid, zonder putjes en oneffenheden.

Een onervaren cosmetisch arts of huidtherapeut loopt meer risico een bloedvat te raken met een naaldje tijdens de behandeling. Dit kan een kleine blauwe plek opleveren. Huidtherapeuten en cosmetisch artsen bij Praktijk voor Injectables zijn specifiek getraind om dit te voorkomen en hebben daarnaast de kennis en ervaring om de behandeling uitstekend uit te voeren.


Wat zijn de mogelijkheden met LipoPlexr?

De indicatiegebieden zijn:

 • Buik, billen, benen en bovenarmen
 • Onderkin en hals
 • Kaaklijn
 • Neuslippenplooi


Wat kun je verwachten van het resultaat?

LipoPlexr-resultaten zijn langdurig. Er kunnen, afhankelijk van de grootte van het gebied, meerdere behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Leefstijl en gewichtstoename spelen ook een rol het lang het effect stand houdt. De cosmetisch arts of huidtherapeut adviseert je hier eerlijk en duidelijk over. 

De behandeling kan voor de volgende indicaties worden gebruikt:

 


Hangende oogleden en wallen met LipoPlexr.

LipoPlexr pakt vetophopingen aan rond de ogen. Zakjes onder de ogen, ook wallen genoemd, verzachten of verdwijnen. De behandeling in dit gebied wordt regelmatig uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen van het Plexr Omnia-systeem.

Voordeel: Geen littekens zoals bij  risicovolle operatie. Wel een effectieve reductie van overtollig vet.  
Nadeel: Als de huid erg verslapt is of als de huid daarnaast ook flink gelift moet worden, is een aanvullende, niet-chirurgische) behandeling nodig om het effect van een ooglift te verkrijgen. De cosmetisch arts informeert je hierover tijdens een gratis consult. 


behandeling van de billen

 

Buik, benen, billen en bovenarmen met LipoPlexr

LipoPlexr werkt overal waar overtollig vet zich ophoopt in het lichaam. Ook grotere gebieden als buik, benen, billen en bovenarmen vallen hieronder. De behandeling geeft een natuurlijk resultaat.

Voordeel: Deze behandeling laat geen bobbels of putten achter. Dit is regelmatig het geval is met chirurgische ingrepen zoals liposuctie. Dankzij Lipoplexr kan de arts daarnaast ook uiterst nauwkeurig te werk gaan.
Nadeel: Afhankelijk van de grootte van het gebied kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste effect te verkrijgen. Is er sprake van veel loshangend vel? Deze behandeling kan dan te worden gecombineerd met Plasma Exeresis om tot het gewenste resultaat te komen.


Onderkin en hals met LipoPlexr

Wanneer er sprake is van veel vet rond de kin en hals helpt LipoPlexr uitstekend. Minder vet in dit gebied zorgt direct voor een slanker en jonger uiterlijk. De behandeling verstrakt de huid enigszins ook, voor een natuurlijk resultaat.

Voordeel: De behandeling doet in dit gevoelige gebied geen pijn. Er is dan ook geen verdoving nodig. 

Nadeel: Wanneer het om veel overtollig vet gaat, kan het nodig zijn de dagen na de behandeling extra vocht in te nemen. Het lichaam kan de verkruimelde vetcellen dan makkelijker op natuurlijke wijze afvoeren. 

 


Kaaklijn met LipoPlexr

Een scherpe kaaklijn zorgt bijna altijd voor en jonger uiterlijk. Soms is het contouren met nog meer volume, bijvoorbeeld met fillers, geen verbetering. LipoPlexr is een uitstekende oplossing waar vet in dit gebied vooral gereduceerd moet worden. Het resultaat is een kaaklijn die meer zichtbaar en beter gedefinieerd is. 

Voordeel: De behandeling heeft een enigszins verstrakkend effect. Met name bij de kaaklijn is dit een voordeel.
Nadeel: Lipoplexr reduceert vet, en zorgt dus niet voor volume. Na het reduceren van vet wordt de botstructuur van de kaak duidelijker zichtbaar. De cosmetisch arts kan, indien gewenst, de kaaklijn nauwkeurig contouren tot de ideale gewenste vorm.   

 


Neuslippenplooi met LipoPlexr

LipoPlexr reduceert overtollig vet bij de neuslippenplooi. Teveel vet in dat gebied creëert of benadrukt in sommige gevallen juist deze plooi. Opvullen (alleen) met bijvoorbeeld fillers, is dan niet de meest effectieve oplossing.

Voordeel: Een chirurgische behandeling van vet midden in het gezicht kan ontsierende littekens achterlaten. Er is daarna altijd sprake van hersteltijd. Deze behandeling laat geen littekens of korstjes achter. Er is geen sprake van hersteltijd.
Nadeel: Lipoplexr verhelpt geen diepe rimpels. Andere behandelingen van onder meer de Plexr Omnia doen dit wel. De arts informeert je hierover. 

Is het veilig?

Ja. Een LipoPlexr-behandeling met de Plexr Omnia is veilig. 

LipoPlexr werkt op basis van zeer zwakke elektrische impulsen. Bij alternatieve vetreducerende behandelingen kunnen heftige ontstekingen, necrose, putjes en oneffenheden ontstaan. Met LipoPlexr komen deze bijwerkingen niet voor. 

Deze behandeling wordt daarom als veiliger beschouwd dan soortgelijke apparatuur die werken op basis van radiofrequentie en hitte (thermisch effect). 

Plexr Omnia heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan de relevante Europese eisen voor medische hulpmiddelen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Een LipoPlexr-behandeling brengt weinig risico’s met zich mee.Direct na de behandeling kan de huid enkele dagen rood en enigszins gezwollen zijn.

Incidenteel zou een cosmetisch arts of huidtherapeut een bloedvat met de naald kunnen raken, wat tijdelijke een kleine blauwe plek oplevert. Het is daarom van belang een cosmetisch art of huidtherapeut te kiezen die zowel over gedegen anatomische kennis beschikt, de juiste technieken weet toe te passen en voldoende ervaring heeft met de LipoPlexr-behandeling.

Praktijk voor Injectables is één van de weinig officieel erkende opleidingsinstituten voor cosmetisch artsen, waarbij specifiek getraind wordt op bovenstaande punten.

Wat zijn de risico’s?
Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de LipoPlexr-behandeling?

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigment remmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

 

Doet een LipoPlexr-behandeling pijn?

Deze behandeling wordt over het algemeen als pijnloos omschreven. Een verdovende crème is niet nodig. 

Uiteraard verschilt dit per persoon, iedereen beleeft namelijk een andere ervaring of is gevoeliger. Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. 

 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Na de LipoPlexr-behandeling zijn vetcellen afgebroken en worden deze op natuurlijke wijze afgescheiden door het lichaam. Dit proces voltooit zich binnen 10 tot 15 dagen. Aangeraden wordt om met name in deze periode voldoende water te drinken. Dat is voldoende voor het lichaam om overtollige vetresten af te voeren. 

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen, enigszins rood en warm aanvoelen.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Bij pijn of ongemak na behandeling kun je paracetamol innemen.


Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een voor- en nafoto.

 

LipoPlexr

bron: Plexr

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de LipoPlexr-behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts of huidtherapeut met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd.

 

De arts of huidtherapeut plaatst strategisch zeer dunne, korte naaldjes in de huid die nauwelijks voelbaar tussen de huidlagen door glijden. Deze worden vervolgens geladen met een lipolytische golven. Ook deze golven zijn nauwelijks voelbaar. Vetcellen in dat gebied verkruimelen als het ware en worden daarna langzaam uitgescheiden.

Na de behandeling maakt de arts, huidtherapeut en/of de praktijkassistent de huid schoon. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

 

Hoe lang duurt deze behandeling?

Afhankelijk van de gewenste resultaten duurt een behandeling 30 tot 45 minuten per behandelgebied.

 

Wanneer zie ik het resultaat van deze behandeling en hoe lang houdt dit aan?

Resultaten die behaald worden met de LipoPlexr-behandeling zijn permanent, natuurlijk en langdurig. Het resultaat van de vetreductie is direct te zien na de behandeling. 

Het uiteindelijke resultaat wat betreft de verbetering en verjonging van de huid is na 6 tot 8 weken zichtbaar, dankzij de stimulatie van collageen. 

Hoewel het resultaat van deze behandeling blijvend is, is het uiteraard onmogelijk het natuurlijke huidverouderingsproces te stoppen. Ook ernstige gewichtstoename kan zorgen voor de opslag van nieuwe vetcellen. 

Voor zeer hardnekkige vetpads kan het nodig zijn de behandeling te herhalen. De arts of huidtherapeut kan dit goed vooraf inschatten.

 

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

 

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

 

Laatste revisiedatum: 25-09-2020 door Praktijk voor Injectables. Volgende revisiedatum: 18-12-2021.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen