Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is de kin?

De kin is het onderste gedeelte van het gezicht. Het wordt gevormd door de mandibula, het bot van de onderkaak. Het verschilt per persoon hoe de kin zich verhoudt ten opzichte van het gelaat. Bij mannen is dit vaak meer uitgesproken.

Een onder ontwikkelde kin kenmerkt zich door:

 • Het wegvallen van de kin in de hals
 • Geen “scherpe” hoek van de kin zichtbaar
 • Een kleine onderkaak
 • Een vaak wat vrouwelijk ogend gelaat

Een over ontwikkelde kin kenmerkt zich door:

 • Prominent aanwezige kin
 • Vaak overontwikkeling van de kin spier (m. Mentalis)
 • Grote botstructuur (Mandibula)
 • Een vaak wat mannelijk ogend gelaat

Je kunt een behandeling overwegen als je dit vervelend vindt en je door je kin belemmerd voelt doordat bijvoorbeeld:

 • Jij continu naar je kin kijkt en denkt “zo is het niet mooi”
 • Je er ouder uitziet dan jij je voelt

Wat zijn de mogelijkheden bij de kin?

Een kin kan goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor de onderontwikkelde kin:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de kin?

Een onder of over ontwikkelde kin zal duidelijk verminderen. Het resultaat is bij botox 3-9 maanden, met fillers en threads 12 tot 36 maanden en bij lipolytische middelen voor de 24 maanden tot een permanent resultaat.

Welke kenmerken kent deze indicatie?

De de contouren van de kin bestaan uit verschillende elementen:

 • Spierweefsel
 • Vetweefsel
 • Botstructuren

Deze structuren samen maken de contour van de kin en kunnen zowel uitgesproken of juist nauwelijks aanwezig zijn.

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • De mate en ernst van het volumeverlies:
  • aan de zijkant van het gezicht
  • aan de voor en achterzijde van de hamsterwangen die over de kaaklijn beginnen te vallen
  • bij de kin
 • De aanwezigheid van de neuslippenplooi
 • De aanwezigheid van de marionetlijnen
 • De aanwezigheid van ingevallen jukbeenderen
 • De aanwezigheid van permanente fillers in het behandelgebied
 • De aanwezigheid van een slanke, gemiddelde of brede kaaklijn
 • De vorm van het gezicht en hoe de kaaklijn kan bijdragen aan de algehele esthetiek van het gezicht
 • De elasticiteit van de huid
 • Je leeftijd
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

Bijvoorbeeld: De behandeling van de jukbeenderen kan op positieve wijze de kaaklijn en de kin beïnvloeden.
Bijvoorbeeld: De vorm van de kin beïnvloedt hoe de behandeling uitgevoerd moet worden.

We hebben verschillende mogelijkheden om de kaaklijn te behandelen:

Azzalure bij de behandeling van de kin:

Azzalure staat bekend als de rolls Royce onder de botuline toxines, oftewel de botox producten. Het is een spierontspannend middel welke er uitstekend voor kan zorgen dat het kuiltje dat tussen je lip en het onderste gedeelte van je kin zit verdwijnt. Dit wordt namelijk veroorzaakt door overmatig samenspannen van de spier tussen de kin en de onderste lip (m. Mentalis). Wij garanderen 3 maanden effect van deze behandeling (vaak langer).

Voordelen: Uiterst kleine behandeling met natuurlijk en bewezen resultaat.
Nadelen: Soms zal de arts een andere behandeling adviseren om de contour van de kin te behandelen omdat niet altijd een spier de oorzaak is van oneffenheden in de kin. Onze cosmetisch artsen geven vrijblijvend eerlijk en verantwoord advies.

Bocouture bij de behandeling van de kin:

Bocouture, een andere botuline toxine. Staat bij ons bekend als de “baby” botox. De werking berust ook hier op de spierontspannende uiting van botuline toxine, echter is de uitwerking wat minder krachtig. Kracht van de bocouture is dat de fabrikant alle verpakkingseiwitten gefilterd heeft waardoor er alleen het pure botuline toxine geïnjecteerd wordt. Dit zorgt voor minder reactie (roodheid en zwelling) na de behandeling.

Voordelen: Minder roodheid en zwelling na de behandeling dankzij uitstekend filterproces van de fabrikant.
Nadelen: Minder krachtige uitwerking dan de azzalure variant.

Algeness bij behandeling van de kin:

Algeness staat bekend als de natuurlijke filler, die past bij de veganistische leefstijl. De werkzame stof is dan ook afkomstig uit rode algen. Naast deze natuurlijke herkomst is Algeness ook uitstekend geschikt voor het creëren van volume bij bijvoorbeeld de kin. Er zijn verschillende percentages beschikbaar van de Algeness waarbij de 2.5% het meest geschikt is voor deze indicatie.

Voordeel: Volledig natuurlijk, werkzame stof uit de rode alg. Direct resultaat met goede volume creërende eigenschap.
Nadeel: Het omkeerbaar proces is minder eenvoudig dan bij Hyaluronzuur fillers

Belotero Balance bij de behandeling van de kin:

Belotero wordt vaak door onze cosmetisch artsen gebruikt om de kin contour te behandelen die niet veroorzaakt wordt door grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig ingespoten kan worden. Dit zorgt ervoor dat het erg mooi integreert met de huid voor een natuurlijk resultaat. Daarnaast kan je naast de kin relatief veel rimpels behandelen indien er product over is na de behandeling.

Voordeel: Goed middel voor matige defecten van de kin. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig meebehandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Juvéderm Volift bij de behandeling van de kin:

De Juvéderm fillers staan wereldwijd op de markt als een van de beste fillers in de omgang. Dit komt met name door het ingewikkelde produceer proces (Vycross technologie). Welke er voor garant staat dat de filler op een zeer natuurlijke wijze integreert met omringend weefsel en langdurig resultaat geeft. De Volift variant staat bekend om zijn liftende karakter in combinatie met volume creëren.

Voordelen: Zeer hoge kwaliteit filler met liftend karakter en natuurlijk resultaat. Direct zichtbaar.
Nadelen: De voluma reeks behoort tot het duurdere segment fillers.

Juvéderm Voluma bij de behandeling van de kin:

De Juvéderm fillers staan wereldwijd op de markt als een van de beste fillers in de omgang. Dit komt met name door het ingewikkelde produceer proces (Vycross technologie). Welke er voor garant staat dat de filler op een zeer natuurlijke wijze integreert met omringend weefsel en langdurig resultaat geeft. De Voluma variant staat bekend om zijn uitstekende volume creërende eigenschap. Wat deze filler uitermate geschikt maakt voor de wat grotere volume verliezen.

Voordelen: Zeer hoge kwaliteit filler met uitstekende volume creërende eigenschap. Direct zichtbaar.
Nadelen: De voluma reeks behoort tot het duurdere segment fillers.

Juvéderm Volux bij de behandeling van de kin:

Buiten de kaaklijn is Juvéderm Volux ook speciaal ontwikkeld voor het verscherpen van de kin. Juvéderm Volux is steviger dan andere fillers, wat zorgt voor een duidelijk resultaat.

Voordeel: Juvéderm Volux is vergeleken met andere fillers een stuk steviger, waardoor het een geweldig resultaat geeft. Het geeft meer projectie en is bovendien wat elastischer.
Nadeel: Er zijn weinig nadelen bij Juvéderm Volux. Het houdt ongeveer net zo lang aan als andere fillers. Verder is deze filler niet geschikt voor subtiele veranderingen en is het niet oppervlakkig te gebruiken.

kin contour

Hoe gaat de behandeling van de kaaklijn in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Wij hebben erg goede ervaringen met het behandelen van het halsgebied. Er zijn duidelijke verbeteringen mogelijk. Echter verdwijnen alle kenmerken van de ouder wordende hals helaas nooit helemaal. De resultaten na een fillerbehandeling blijven tussen de 9 en 12 maanden behouden. Bij Sculptra en Plexr is dit 36 maanden en bij threads blijft het resultaat 18 tot 24 maanden behouden. Tot slot is het resultaat bij vetoplossende middelen tussen de 24 maanden en blijvend.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

kin juvederm volux voor- en nafoto

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen