Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is een neuscorrectie?

De neus is echte blikvanger van het gelaat. De centrale positie van de neus maakt dat een asymmetrie of een hoek in de neus al snel als storend ervaren wordt. Dit wordt veroorzaakt door de bot- en kraakbeenstructuren die de neus vormgeven. Herken jij je in bovenstaande beschrijving en geeft dit frustraties wanneer je in de spiegel kijkt? Dan is deze pagina waarschijnlijk interessant voor jou. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden.

 

verschil in neus

Wat zijn de mogelijkheden bij een liquid neuscorrectie?

Een asymmetrische neus of “haakneus” kan goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor de liquid neuscorrectie:

Wat kun je verwachten na een behandeling aan de neus?

Een asymmetrie of haakneus zal duidelijk verminderen. Het resultaat is met fillers is 12 tot 36 maanden zichtbaar.

Welke kenmerken kent deze indicatie?

De asymmetrische neus wordt gekenmerkt door de volgende elementen:

 • Meestal in vooraanzicht zichtbare kromming van de neusrug
 • Bemoeilijking van de neusademhaling is zeldzaam

voor en na neus

De “haakneus” wordt gekenmerkt door de volgende elementen:

 • Meestal in zijaanzicht zichtbare bobbel van de neusrug
 • Bemoeilijking van de ademhaling is zeldzaam

voor en na neus

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • De mate en ernst van de asymmetrie:
  • in vooraanzicht
  • in zijaanzicht
  • doorgankelijkheid neus
  • analyse complete gelaat
 • De aanwezigheid van de neuslippenplooi
 • De aanwezigheid van de marionetlijnen
 • De aanwezigheid van ingevallen jukbeenderen
 • De aanwezigheid van permanente fillers in het behandelgebied
 • De aanwezigheid van een slanke, gemiddelde of brede kaaklijn
 • De vorm van het gezicht en hoe de kaaklijn kan bijdragen aan de algehele esthetiek van het gezicht
 • De elasticiteit van de huid
 • Je leeftijd
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

Bijvoorbeeld: De behandeling van de fronsrimpels kan op positieve wijze de neusrug beïnvloeden.

 

We hebben verschillende mogelijkheden om de liquid neuscorrectie uit te voeren:

Juvéderm Volift voor de liquid neuscorrectie:

De Juvéderm fillers staan wereldwijd op de markt als een van de beste fillers in de omgang. Dit komt met name door het ingewikkelde produceer proces (Vycross technologie). Welke er voor garant staat dat de filler op een zeer natuurlijke wijze integreert met omringend weefsel en langdurig resultaat geeft. De Volift variant staat bekend om zijn liftende karakter in combinatie met volume creëren.

Voordelen: Zeer hoge kwaliteit filler met liftend karakter en natuurlijk resultaat. Direct zichtbaar.
Nadelen: De voluma reeks behoort tot het duurdere segment fillers.

Belotero Balance voor de liquid neuscorrectie:

Belotero wordt vaak door onze cosmetisch artsen gebruikt om de neus te corrigeren. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig ingespoten kan worden zonder dat er onregelmatigheden voelbaar zijn na de behandeling. Dit zorgt ervoor dat het erg mooi integreert met de huid voor een natuurlijk resultaat. Daarnaast kan je naast de neus relatief veel rimpels behandelen indien er product over is na de behandeling.

Voordeel: Goed middel voor een liquid neuscorrectie vanwege de goede weefselintegriteit op oppervlakkig niveau. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig meebehandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Saypha Volume voor de liquid neuscorrectie:

Saypha Volume is een prima allround filler op basis van hyaluronzuur die heel goed gebruikt kan worden om de neus te corrigeren. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt een klein jaar aan. De filler is doordat hij niet heel elastisch is minder geschikt voor lippen die men wat naar voren wil brengen.

Voordeel: Goede allround filler met een prima prijs/kwaliteitverhouding.
Nadeel: De filler is niet specifiek gemaakt voor de lippen, minder goed in liften van de lippen, voor grote volumewijzigingen in de lippen is het wat minder geschikt.

Woman face
woman-face

Hoe gaat liquid neuscorrectie in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Wij hebben erg goede ervaringen met het behandelen de liquid neuscorrectie. Er zijn duidelijke verbeteringen mogelijk.  De resultaten na een fillerbehandeling blijven tussen de 9 en 12 maanden behouden. Bij Sculptra en Plexr is dit 36 maanden en bij threads blijft het resultaat 18 tot 24 maanden behouden. Tot slot is het resultaat bij vetoplossende middelen tussen de 24 maanden en blijvend.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Voor en na foto neus na Restylane

Voor en na neus liquid neuscorrectie

Neus voor na liquid neuscorrectie

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen