Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is microneedling?

Een behandeling met microneedling is een behandeling waarbij de huid op gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. Op deze manier wordt de huid uitgedaagd om zich te herstellen en in de diepte te vernieuwen door middel van de aanmaak van collageen en elastine. Waardoor het uiterlijk aspect en de conditie van de huid verbetert (o.a. huidstructuur, soepeler, stevigheid, egaliteit, kleur).

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een tussenvloeistof die bestaat uit hyaluronzuur – een natuurlijke vochtbinder.

Om de behandeling te maximaliseren wordt aanvullend PRP (platelet rich plasma) geadviseerd: gecentrifugeerd bloed wat rijk is aan bloedplaatjes. De bloedplaatjes zijn verwant aan stamcellen en bevatten groeifactoren. Door een hoge concentratie aan bloedplaatjes (en dus groeifactoren) in te sluizen wordt de collageenaanmaak, doorbloeding en gezonde weefselgroei in het lichaam gestimuleerd, met een natuurlijk huidverbeteringsproces en celgroei tot gevolg.

Wat zijn de mogelijkheden?

De keuze voor Microneedling hangt samen met jouw huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen.

 • Cosmetisch
  • Zonbeschadiging
  • Huidstructuur verbeteren
  • Oppervlakkige pigmentaties verbeteren
  • Doorbloeding verbeteren
  • Rosacea
 • Medisch
  • Rimpels
  • Hyperpigmentatie
  • Premature veroudering
  • (acne) Littekens
  • Rokershuid
  • Striae/striemen
  • Haargroei verbeteren

Wat kun je verwachten van het resultaat na microneedling

Als reactie op de minuscule wondjes, door de naaldjes in de huid, komen groei–en helende factoren vrij, wat zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. De huid heeft zes tot acht weken nodig om collageen te kunnen vormen. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

In het geval van anti-aging duurt het minimaal 6 weken om verbetering te zien en
zijn er meerdere behandelingen nodig. In het geval van littekenverbetering zie je al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden. Littekens worden met kortere tussenpozen behandeld (om de 2 weken).

Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en huidconditie wordt er een optimaal resultaat bereikt bij behandeling in kuurvorm. Bij microneedling geldt hoe meer behandelingen hoe meer resultaat. Er zit geen maximum aan wat je mag ondergaan. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om zichtbaar resultaat te verkrijgen. Behandelingen vinden plaats om de 2 à 4 weken.

Mogelijkheden

De keuze voor Microneedling hangt samen met jouw huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen. De intensiteit van de behandeling kan cosmetisch of medisch van aard zijn.

Bij cosmetische microneedling wordt een korte behandeldiepte gebruikt. Hierdoor is de herstelperiode maximaal 24 uur. Medische microneedling vindt dieper in de huid plaats.. De herstelperiode is hier dan ook langer, namelijk maximaal 72 uur na de behandeling.

Cosmetisch voordeel:Hersteltijd is korter; Zeer weinig risico op bijwerkingen;kortere tussenpozen tussen de behandelingen; Geschikt voor alle huidtypes.

Nadeel: Werkt oppervlakkiger in de huid.

Medisch voordeel: Werkt dieper in de huid, meer resultaat; De techniek kan met het inbrengen van een hyaluronzuur of PRP gecombineerd worden; Geschikt voor alle huidtypes; Weinig risico op bijwerkingen;
Natuurlijke en effectieve non ablatieve huidregeneratie;

Nadeel: Langere hersteltijd.

Is microneedling veilig?

Microneedling is een zeer veilige en effectieve behandeling voor alle huidtypes, het hele jaar door.

Wat zijn de bijwerkingen van microneedling?

De eerste 24-48 uur kun je last hebben van roodheid en/of zwelling. Ook kan de behandeling een irriterend (prikkelend) en/of brandend (warme rode huid) gevoel geven. Normaliter verdwijnen deze effecten binnen 24–48 uur.

Bij een diepere, medische behandeling (1,5 mm – 2 mm) zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling. De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid. De roodheid en/of gevoeligheid van het behandelde gebied kan enkele dagen tot twee weken aanhouden, afhankelijk van de diepte die is gebruikt (je mag dit camoufleren).

Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen “afschilferen” en nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

Wat zijn de risico’s?

De kans op een nadelige huidreactie is klein. Echter bij het niet naleven van de instructies en blootstelling aan de zon is er een kans op ontstekingen en pigmentvlekken.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling met microneedling?

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigment remmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

De behandeling is pijnloos. Uiteraard verschilt dit per persoon, iedereen beleeft namelijk een andere ervaring of is gevoeliger. Over het algemeen is de behandeling prima te doorstaan. Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. Mocht je het toch te gevoelig vinden, dan kunnen we een verdovende crème gebruiken.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen, warm en een beetje geschaafd aanvoelen. De eerste 4 dagen na de behandeling kan de huid, als gevolg van het herstelproces, gezwollen en rood zijn en 2 weken donkerder/roze lijken. Na enkele dagen kan uw huid licht gaan vervellen/schilferen.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Bij pijn of ongemak na behandeling kun je paracetamol innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

voorbeeld van micro

bron: reflectionscentre

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met microneedling in zijn werk?

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven. De behandeling duurt ongeveer twintig tot dertig minuten.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Vervolgens wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op het behandelgebied. Tijdens de behandeling beweegt de dermapen roterend over de huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen (eventueel kunnen we een verdovende crème gebruiken). De behandeldiepte, variërend van 0,25 mm tot 2,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Tussen iedere behandeling zal minimaal 2-4 weken gepland worden zodat de huid goed kan herstellen van de behandeling.

Micro-needling kan gecombineerd worden met PRP, chemische TCA en overige peelings of laserbehandelingen.

Welk resultaat kan ik verwachten na microneedling?

De aanmaak van bindweefsel en collageen is een geleidelijk proces dat zich onder het huidoppervlak afspeelt. Het heeft ongeveer 6-8 weken tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken, daarom zie je dus niet direct resultaat na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn, welke naar verwachting een paar maanden tot een jaar zullen aanhouden. Hoelang dit exact zal zijn is afhankelijk van je huid, leefstijl het te behandelen huidaandoening en het aantal behandelingen, dat uitgevoerd is.

Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld 4-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er al verbetering van de huid te zien.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-06-2020 door huidtherapeute I. van Uden. Volgende revisie datum: 03-06-2021.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen