Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Aliaxin?

Aliaxin is een dermale hyaluronzuur filler van de fabrikant IBSA (ook bekend van Profhilo) uit Italië. Het gaat  hier om een monofasische filler: een zeer fijne gel. Deze filler is hierdoor nauwelijks voelbaar.

Het hyaluronzuur van IBSA wordt gekenmerkt door de hoge zuiverheid. De fabrikant maakt tijdens de productie gebruik van een gepatenteerd fermentatieproces (Streptococcus Zooepidemicus). Dit productieproces bewaakt de zuiverheid van het product onder meer dankzij de hoge weerstand tegen tegen verhitting.

Aliaxin stimuleert en activeert de biologische herstructureringsprocessen van de huid, ofwel de aanmaak van collageen. Daarnaast zorgt deze filler ook voor diepe hydratatie, verstrakking en een liftend effect van binnenuit. Deze filler integreert zeer goed in het huidweefsel. De huid oogt hierdoor natuurlijk jonger en glad.

Aliaxin wordt na de behandeling, op natuurlijke wijze in de daaropvolgende maanden volledig afgebroken in de huid. De filler laat geen sporen achter.


Volume in het gezicht verbetert en verstrakt de huid niet.

In sommige gevallen, zoals het gebied rond de mond met fijne rokerslijntjes, is er meer dan volume nodig om een verjongend effect te verkrijgen. In dit laatste geval worden ook de lippen zelf vaak gekenmerkt door fijne of diepere lijntjes. Er is dan een filler nodig die zowel gladmakende als huidverbeterende of liftende eigenschappen heeft.

Aliaxin heeft alle bovengenoemde eigenschappen. Deze filler verbetert, verjongt, verstrakt, hydrateert en herstelt de huid van binnen en buiten.
Een volledige kin- of kaaklijn contouren vraagt andere eigenschappen van een filler dan het opvullen van de delicate huid onder de ogen of het definiëren van de liplijn. Aliaxin heeft hiervoor een complete serie fillers ontwikkeld die zijn afgestemd op 12 verschillende gebieden in het gezicht. IBSA past hier vier verschillende formules toe, ieder met verschillende molecuulgewichten en specifieke visco-elastische eigenschappen.

 

Wat zijn de mogelijkheden met Aliaxin?

De indicatiegebieden zijn:

 • Jukbeenderen
 • Ingevallen slapen
 • Traangoten
 • Neuslippenplooi
 • Lippen
 • Kaaklijn 
 • Neus
 • Kin

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De filler Aliaxin geeft een direct effect dat 6 tot 12 maanden aanhoudt.

 

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt:

 

Jukbeenderen met Aliaxin Superior Volume, Aliaxin Shape & Restore

Aliaxin Superior Volume creëert jukbeenderen in een gezicht waarbij deze nauwelijks of weinig zichtbaar zijn. Aliaxin Shape & Restore is bedoeld voor wie de jukbeenderen wil accentueren of een verouderd gezicht waarbij het volume verminderd is.

Voordeel:De liftende eigenschappen van Aliaxin herstellen de jeugdigheid nog meer in dit gebied doordat de V-lijn benadrukt wordt.
Nadeel:Voor het meest natuurlijke effect en de juiste dosering van deze filler, met name in dit gebied, is een ervaren cosmetisch arts nodig.

 

 

Ingevallen slapen met Aliaxin Shape & Restore

Aliaxin Shape & Restore is ontwikkeld voor onder meer het gebied bij de slapen, het gebied aan de zijkanten van het voorhoofd. De cosmetisch arts brengt hierdoor het gezicht beter in balans. Deze fillers hebben iets minder liftende eigenschappen dan andere fillers uit de Aliaxin-serie.

Voordeel: Aliaxin Shape & Restore is de meest modelleerbare filler uit de Aliaxin-serie. De zeer fijne gel waar Aliaxin Shape & Restore uit bestaat is nauwelijks voelbaar.
Nadeel: Een filler injecteren in dit gebied vereist een ervaren cosmetisch arts omdat hier veel bloedvaten aanwezig zijn. Praktijk voor Injectables heeft gelukkig de Vein Finder: een apparaat dat de arts exact laat zien van buitenaf waar de aderen zich bevinden.

Traangoten met Aliaxin Global Performance

Aliaxin Global Performance is dankzij de gladde afwerking en juiste afgifte van volume geschikt voor de delicate huid onder de ogen. Het resultaat is een frisse blik.

Voordeel: De filler kan worden opgelost indien nodig. Met name in dit gebied is dit een voordeel.
Nadeel: Een teveel van deze filler in dit gebied kan juist een minder fraai resultaat opleveren.

 

Neuslippenplooi met Aliaxin Global Performance

Aliaxin Global Performance heeft de juiste eigenschappen om de neuslippenplooi op te vullen. Het zorgt voor een gladde afwerking en een natuurlijk ogend, jonger gelaat.

Voordeel: Deze filler is ontwikkeld om fijne lijntjes en rimpels van de neuslippenplooi aan te pakken.
Nadeel: Bij veel gezichtsbeweging zal deze hyaluronzuurfiller iets eerder afbreken dan in andere gebieden waar minder activiteit is.

 

Lippen met Fine Lines & Lips en Aliaxin Lips Volume

Aliaxin Fine Lines & Lips behandelt fijne (rokers)lijntjes en rimpels rond de mond. Het zorgt voor een natuurlijke extra definitie van de lippen. Aliaxin Lips Volume zorgt niet alleen voor extra volume, maar herstelt ook de elasticiteit en souplesse van het huidweefsel dankzij de viscositeit van deze gel. Deze fillers hebben voor dit doel juist minder liftende eigenschappen dan andere fillers uit de Aliaxin-serie.

Voordeel: Het hyaluronzuur in deze fillers is optimaal samengesteld voor de huid rond de mond en de lippen. Omdat de filler ook van binnenuit werkt, zorgen deze eigenschappen samen voor natuurlijk glossy effect.
Nadeel: Het risico bestaat, zoals bij alle lipfillers op basis van hyaluronzuur, dat er een kleine blauw plekje ontstaat. Dit is tijdelijk en goed te camoufleren.

 

Kaaklijn met Aliaxin Essential Volume

Voor de kaaklijn is wat meer volume nodig. Met Aliaxin Essential Volume geeft de cosmetisch arts de kaaklijn meer definitie, meer symmetrie of opnieuw vorm. Deze filler is iets minder modelleerbaar dan andere fillers uit de Aliaxin-serie.

Voordeel: De vorm van de kaaklijn wordt langdurig goed behouden dankzij de hiervoor gebruikte formule. Aliaxin Essential Volume heeft daarnaast extra liftende eigenschappen.
Nadeel: Direct na de behandeling met een hyaluronzuurfiller kan het gebied van de kaaklijn wat gevoelig zijn.

 

Neus met Aliaxin Essential Volume

De neus(brug) vraagt om meer volume en een specifieke stevigheid van een filler. Met Aliaxin Essential Volume geeft de cosmetisch arts de neus direct opnieuw vorm. Asymmetrie wordt gecorrigeerd met een natuurlijk resultaat. De filler is iets minder modelleerbaar dan de andere fillers uit de Aliaxin-serie.

Voordeel: De filler kan, indien nodig, ook direct weer opgelost worden.
Nadeel:Direct na de behandeling met een hyaluronzuurfiller kan de neus wat gezwollen zijn. Dit trekt in de meeste gevallen snel weer weg.

 

Kin met Aliaxin Superior Volume

Aliaxin Superior Volume heeft naast extra veel volume de meest liftende eigenschappen uit de Aliaxin-serie. Het onderste gedeelte van het gezicht is namelijk waar de invloed van zwaartekracht, en dus veroudering, het meeste zichtbaar is. Deze filler is hiermee uitermate geschikt voor de kin.

Voordeel: Deze filler is specifiek ontwikkeld om het gezicht te contouren. De gel is goed modelleerbaar. Bovendien verbetert het de huid en pakt deze filler tegelijkertijd onregelmatigheden als putjes aan.
Nadeel: Het natuurlijke resultaat kan in sommige gevallen toch te subtiel uitvallen. Een herhaling van de behandeling is dan wenselijk.

 

Is het veilig?

Aliaxin- injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Aliaxin kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Nee, behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling met Aliaxin?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een coolpack van ons mee voor de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

 

Is de behandeling met Aliaxin pijnlijk?

Deze behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Uiteraard verschilt dit per persoon, iedereen beleeft namelijk een andere ervaring of is gevoeliger. Over het algemeen is de behandeling prima te doorstaan. Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht.

Mocht je het toch te gevoelig vinden, dan kunnen we daarnaast een verdovende crème gebruiken.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes op het te behandelen gebied te gebruiken om infecties tegen te gaan.

Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infraroodbehandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij pijn of ongemak na behandeling kun je paracetamol innemen.

Welke praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut en/of cosmetisch arts is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder voor- en nafoto’s van behandelingen met Aliaxin.

 

Aliaxin

Aliaxin

aliaxin

aliaxin

Bron: Aliaxin

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met Aliaxin in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur tot een uur. Dit is afhankelijk van de gebieden die je wenst te laten behandelen.

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De cosmetisch arts en/of huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon. Eventuele blauwe plekken kan je naar wens goed camoufleren met een steriele, helende camouflagecrème.

Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Hoe lang duurt deze behandeling?

Afhankelijk van de gewenste resultaten duurt een behandeling 30 tot 45 minuten per behandelgebied.

 

Welk resultaat kan ik verwachten na een behandeling met Aliaxin?

 • Volumevergroting waar deze gewenst is. 
 • Verbeterde, jeugdige, strakke, gelifte en diep gehydrateerde huid. 
 • Natuurlijk, langdurig en aanhoudend resultaat dankzij collageenstimulatie.
 • Een gladder huidoppervlak waarbij lijnen, plooien en rimpels zijn aangepakt.
 • Nauwkeurige gezichtscontouring in overeenstemming met jouw wensen en meer symmetrie.

Wanneer zie ik het resultaat van deze behandeling en hoe lang houdt dit aan?

Het resultaat zie je direct.
Het effect van Aliaxin houdt gemiddeld 6 tot 12 maanden aan. In de regel werkt deze filler echter langer door dan de gemiddelde filler op basis van hyaluronzuur, dankzij de stimulatie van huideigen collageen. 

 

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen. Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 08-09-2021 door Praktijk voor Injectables. Volgende revisiedatum: 18-12-2021.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen