Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Belotero?

Belotero fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Hyaluronzuur is ideaal om rimpels en vouwen op te vullen omdat het heel goed het water van de huid kan opnemen en vasthouden. Het hyaluronzuur in Belotero Balance en Soft is speciaal geformuleerd om een unieke vloeibare gel te maken. De injectable gel vloeit heel goed samen met de natuurlijke structuur van je huid terwijl het rimpels opvult. De huid voelt hierdoor zeer natuurlijk en glad aan.

Belotero Balance is zeer goed te gebruiken om de oppervlakkige lijntjes in de huid te vullen. Dit komt omdat Belotero Balance erg goed samenvloeit met de huid. Hierdoor is het erg goed geschikt voor bijvoorbeeld de behandeling van de halsrimpels en de rokerslijntjes. Belotero Soft is in vergelijking met Belotero Balance nog iets dunner en kan daardoor voor de zeer oppervlakkige lijntjes worden gebruikt.

Belotero is de eerste monofasische (in tegenstelling tot bifasisch) dermale vuller. Dit betekent dat het gemaakt is van een gestabiliseerd, non-particle hyaluronzuur. Hierdoor geven Belotero Balance en Belotero Soft minder bobbeltjes en is het bijna niet te voelen nadat het geïnjecteerd is omdat het beter integreert met de eigen huid.

Wat zijn de mogelijkheden met Belotero?

De indicatiegebieden zijn:

Wat kun je verwachten van het resultaat met Belotero?

Belotero geeft bij vrijwel alle indicatiegebieden een goed resultaat. De duur van het resultaat zal ongeveer tussen de 9 en 12 maanden zijn.

Belotero kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Decolleté behandelen met Belotero

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om gemiddeld diepe lijnen en plooien mooi op te vullen. Het grote voordeel is dat het oppervlakkig gespoten kan worden, het erg mooi integreert met de huid en daardoor je relatief veel rimpels kan behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Veel rimpels kunnen met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat er iets aan gedaan is.
Nadeel: Relatief veel blauwe plekken in het decolleté gebied, minder effectief tegen erg diepe rimpels.

Donkere kringen onder de ogen behandelen met Belotero:

Door iets meer volume onder de ogen verdwijnt de schaduw onder de ogen. Het grote voordeel is dat het oppervlakkig gespoten kan worden, het erg mooi integreert met de huid en daardoor je relatief veel rimpels kan behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Veel rimpels kunnen met de filler belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat iets gedaan wordt.
Nadeel: Relatief veel blauwe plekken.

Fronsrimpel behandelen met Belotero:

Belotero kan ook gebruikt worden om de fronsrimpel te behandelen en wordt vaak gebruikt als botox geen optie is of als aanvullende behandeling bij een erg diepe rimpel. Belotero is een goede keuze voor de fronsrimpel omdat deze erg oppervlakkig kan worden ingespoten, het erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt, kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels. De behandeling houdt ongeveer een jaar aan.

Voordeel: De fronsrimpel kan met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat er iets aan gedaan is.
Nadeel: Minder effectief tegen erg diepe rimpels. De fronsrimpel gaat niet volledig weg.

Hals behandelen met Belotero:

Belotero wordt door ons vaak gebruikt voor de behandeling van de ouder wordende huid omdat het gebruikt kan worden voor loshangend vel en de horizontale lijnen van de hals. Belotero kan erg oppervlakkig worden ingespoten, het integreert mooi met de huid en je kan relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan, het kan soms te weinig werken voor erg loshangend vel. De behandeling houdt ongeveer een klein jaar aan.

Voordeel: Met de filler Belotero kunnen veel kenmerken van de ouder wordende hals worden behandeld.
Nadeel: Belotero geeft relatief veel blauwe plekken in het halsgebied, het is minder effectief tegen erg diepe rimpels.

Kraaienpootjes behandelen met Belotero:

Belotero kan ook gebruikt worden om de kraaienpootjes te behandelen en wordt vaak gebruikt als Botox geen optie is of als aanvullende behandeling bij een erg diepe rimpel. Belotero is een goede keuze voor de kraaienpootjes omdat deze erg oppervlakkig kan worden ingespoten, het erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels. De behandeling houdt ongeveer een klein jaar aan.

Voordeel: De kraaienpootjes kunnen met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat iets gedaan wordt.
Nadeel: Minder effectief tegen erg diepe rimpels. De kraaienpootjes gaan niet volledig weg.

Marionetlijnen behandelen met Belotero:

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige marionetlijnen te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de marionetlijnen relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige marionetlijnen. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Mondhoeken behandelen met Belotero:

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige hangende mondhoeken te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de mondhoeken relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige mondhoeken. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Neuslippenplooi behandelen met Belotero:

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige neuslippenplooien te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de neuslippenplooi relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige neuslippenplooi. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Is Belotero veilig?

Belotero injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Belotero kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen van Belotero?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn geen evidente risico’s te noemen van dit product.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling met Belotero?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een coolpack van ons mee voor de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling met Belotero?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes te gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij pijn of ongemak na behandeling kunt u paracetamol innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Voor en na foto belotero hals
Voor en na foto belotero hals voor en na foto van de hals/nek behandeling met Belotero filler

 

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met Belotero in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaan onze artsen met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De behandeling met Belotero duurt inclusief consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kan evt er ook wat camouflage van blauwe plekken geschieden met een speciale helende camouflagecrème. Indien gewenst kunnen we je ook een advies geven over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

90% van onze patiënten is zeer tevreden met de resultaten na een behandeling met Belotero. Je ziet een subtiele doch duidelijke verbetering van alle indicatiegebieden. Afhankelijk van welke indicatie je kiest kan het effect tussen de 9 en 12 maanden aanhouden.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

  • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
  • Een eerlijk en professioneel advies
  • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
  • Gekwalificeerde artsen
  • Veilige middelen
  • Hygiënische behandelruimtes
  • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
  • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-06-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 03-06-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen