Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

WAT IS REVITAL TONIC?

Revital Tonic is een innovatieve oplossing voor mesotherapie. De cocktail is vooral nuttig bij de behandeling van lichaamsdelen die moeilijk met lichaamsbeweging te verstevigen zijn: de binnenkant van de dijen, hals en schouders.

De belangrijkste ingrediënten van Revital Tonic:

 • Papaya extract: Papaya helpt dankzij zijn sterke antioxiderend en exfoliatieve kwaliteiten, de huid zijn elasticiteit te behouden. Het bevat anti-bacteriële enzymen en is rijk aan vitaminen A, C en E. Alpha – tocoferol (vitamine E) helpt de negatieve invloed van externe invloeden op de huid te bestrijden en heeft een preventieve werking op bloedvaten. Hierdoor wordt het proces van celveroudering (lipidenperoxidatie) geremd.
 • Meloen-extract: Meloen-extract is een sterk antioxidant. Het ondersteunt de natuurlijke afweermechanismen van de cellen. Superoxidedysmutase (SOD) verkregen uit zaden regelt de hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen nemen toe met de leeftijd als gevolg van de schadelijke invloed van externe middelen zoals elektromagnetische straling, chemische middelen en milieuvervuiling.
 • Liponzuur: Liponzuur wordt in het algemeen beschouwd als de meest efficiënte anti-oxidant die er bestaat. Het neutraliseert vrije radicalen waardoor het proces van huidveroudering wordt vertraagd. Omdat het zowel in water als in vet oplost, kan het niet alleen de lipide membranen van huidcellen maar ook de inter-cellulaire ruimtes beschermen, die alleen benaderd kan worden door in water oplosbare substanties. Liponzuur verbetert de stofwisseling en cellulaire oxidatieprocessen van de huid, en helpt vitamine C en E in hun werk. Bovendien activeert het verschillende enzymen in de huid die de absorptie van vitamine A verbeteren, waardoor het vermogen van de huid om meer collageen en elastine te produceren wordt verhoogd. Collageen en elastine versterkt de elasticiteit en de dikte van de huid. Door deze eigenschappen werkt liponzuur als een sterke anti-rimpel substantie. Het helpt bestaande rimpels glad te strijken en het helpt nieuwe rimpels te voorkomen.
 • N-acetylcysteïne (cysteïne): N-acetylcysteïne (cysteïne) (NAC) is een van de 20 aminozuren die de bouwstenen zijn van de eiwitten van het lichaam. NAC is een stof met sterke antioxiderende eigenschappen. De structuur van de moleculen stelt N–acetylcysteïne in staat om gemakkelijk het oppervlakkige celmembraan te penetreren. NAC vervult een belangrijke rol om het juiste niveau van GSH – een antioxiderend tripeptide – in de cellen te handhaven door deze te beschermen tegen de toxische effecten van externe invloeden.

WAT DOET REVITAL TONIC?

Revital tonic revitaliseert de huid en herstelt het jonge en gezonde uiterlijk. Het is bedoeld om de slappe huid te behandelen en de elasticiteit en stevigheid van de huid te herstellen.

VERSCHIL MET ANDERE MIDDELEN

Revital Tonic wordt niet gebruikt als filler maar als een zeer sterk anti-oxidant waardoor het een verjongend effect heeft op de huid. Het is niet te vergelijken met hyaluronzuren of botuline toxines.

WAARVOOR WORDT REVITAL TONIC GEBRUIKT?

Revital Tonic geeft een sterk anti-aging effect en verstrakt de huid. De volgende gebieden kunnen met Revital Tonic worden behandeld:
Gezicht:

 • Verslapte huid bij de kaaklijn, hals en decolleté
 • Huid die blootgesteld is aan zonlicht

Lichaam:

 • Verslapte huid van handen en voeten
 • Verslapte huid van binnenkant van armen en van dijen
 • Striae

WAARVOOR KAN JE REVITAL TONIC NIET GEBRUIKEN?

Revital Tonic kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden om volume in de lippen te krijgen of om rimpels te vullen. Het kan niet worden gebruikt als alternatief voor Botox of Azzalure.

IS REVITAL TONIC VEILIG?

Revital Tonic injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts.
Revital Tonic kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR REVITAL TONIC?

Patiënten tussen de 30 en 60 jaar hebben het meeste voordeel van de behandeling

Gebruik Revital Tonic niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat de effecten op de baby niet bekend zijn.

Bespreek dit met je behandelend arts

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Revital Tonic mag alleen onder de zorg van een arts worden gebruikt. Kijk of een arts ervaring heeft in het behandelen met Revital Tonic. Een ervaren arts adviseert je over de procedure en helpt je te bepalen of een Revital Tonic behandeling de oplossing is voor wat je hoop te bereiken.

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Als je eerder met Revital Tonic bent behandeld moet je de arts vertellen waarom je naar een andere arts bent gegaan en moet je proberen te achterhalen met welke dosering je behandeld bent. Ook is het belangrijk om te vertellen of je in het verleden met andere injectables bent behandeld, welk middel dit was en hoe lang dit geleden is.

De dokter moet ook weten of je bloedverdunners gebruikt. Hij kan met je bepraten of het slim is om deze medicijnen tijdelijk te stoppen om zo de kans op blauwe plekken te voorkomen.

Vertel ook aan de arts of je spierontspannende middelen, slaappillen of anti-allergie pillen slikt.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Als je snel blauwe plekken krijgt kan je tijdelijk Arnica slikken. Dit middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist.

We adviseren je om 4 uur te wachten met sporten.

Het gebruik van make-up om blauwe plekjes te camoufleren is toegestaan.

 BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING 

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door duidelijk aan te geven wat je van de behandeling verwacht. De dokter zal tijdens het spuiten vaak voelen waar precies de spieren lopen.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Revital Tonic wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Revital Tonic heeft tijd nodig om te werken. Het effect is na ongeveer 2-3 weken zichtbaar. Er zijn meestal 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

VOOR DE BEHANDELING

Een behandeling met Revital Tonic doet nauwelijks pijn. Toch zijn er mogelijkheden om de huid te verdoven voor een behandeling, bijvoorbeeld door:

Injecties. Je arts kan een verdovende middel injecteren in de huid.

Een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.

TIJDENS DE BEHANDELING

De arts gebruikt zeer dunne naaldjes om kleine hoeveelheden Revital Tonic te injecteren in de huid. Hoeveel injecties nodig zijn hangt af van:

 • De omvang van het gebied dat wordt behandeld
 • Het effect wat je wenst te bereiken

Revital Tonic-injecties worden meestal gedaan in de behandelkamer van de arts. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten als je de eerste keer bij de arts bent. Een herhaalbehandeling duurt korter.

NA DE BEHANDELING

Je kan direct na de behandeling je normale dagelijkse activiteiten direct hervatten.

Wees voorzichtig met het wrijven of masseren van het behandelde gebied. Hierdoor kan Revital Tonic naar een ander gebied worden verplaatst.

Wacht 4 uur met sporten na de behandeling.

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen