Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is het verouderd decolleté?

Een verouderd decolleté kenmerkt zich door:

 • Rimpels tussen de borsten
 • Ouderdomsvlekken

Je kunt een behandeling overwegen als je je door de rimpels belemmerd voelt doordat je bijvoorbeeld:

 • Geen jurk meer met laag decolleté durft te dragen
 • Niet meer in een bikini durft te vertonen

Wat zijn de mogelijkheden bij een verouderd decolleté?

Een verouderd decolleté kan goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor de rimpels en/of ouderdomsvlekken:

Wat kun je verwachten?

Rimpels zullen duidelijk verminderen en het resultaat zal afhankelijk van de behandeling die je kiest tussen de 4 en 36 maanden zichtbaar zijn.

Welke kenmerken heeft het verouderd decolleté?

Een verouderd decolleté ontstaat meestal door zonschade en kan naast diepe of oppervlakkige rimpels ook bestaan uit:

 • Ouderdomsvlekken
 • Droge, dunnere en minder elastische huid (solar elastosis)

Dit komt doordat de collageen- en elastinevezels verminderen. De aanmaak is geremd en de afbraak van deze vezels neemt toe. Ook vermindert de kwaliteit van deze vezels. Daarnaast is er minder natuurlijk aangemaakt hyaluronzuur aanwezig en dit zorgt voor onder andere uitdroging en rimpels.

Aanwijzer probleemzone decolleté

 

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • Of er permanente fillers in het behandelgebied aanwezig zijn
 • De mate en ernst van ouderdomsvlekken
 • (Over)gevoeligheid van de huid
 • Leeftijd
 • Huidskleur
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.
Bijvoorbeeld: Wanneer de diepte van de rimpels oppervlakkig is, dan is soms geen filler nodig maar kan een crème of peeling voldoende zijn.

We hebben verschillende mogelijkheden om het decolleté te behandelen:

Tretinoïnecrème bij een verouderd decolleté:

(vitamine-A-zuur) helpt bij de een beginnend verouderingsproces. Het is dus met name geschikt voor de beginnende rimpels en fijne lijntjes en ouderdomsvlekken, maar werkt minder goed tegen diepe rimpels. Je moet 3 tot 8 maanden smeren om effect te zien op de rimpels en 3 tot 8 weken voor de ouderdomsvlekken.

Voordeel: Geschikt voor beginnende rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken
Nadeel: Het werkt minder goed tegen diepe rimpels. Je hebt geduld nodig omdat je lang moet smeren.

Peelings bij een verouderd decolleté:

Peelings worden met name gebruikt voor beginnende rimpels, ouderdomsvlekken en rode vlekken. Behandelingen van rimpels met Peelings zijn met name effectief voor het gezicht. Bij een donkere huid moet je wat voorzichtiger zijn, omdat er dan een grotere kans is op hyperpigmentatie. De hersteltijd is ongeveer een week en het kan zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt.

Voordeel: Zeer effectief tegen ouderdomsvlekken.
Nadeel: Langere hersteltijd, niet geschikt voor alle huidtypen.

PRP bij een verouderd decolleté:

De indicaties om Platelet Rich Plasma (PRP) te gebruiken zijn beginnende rimpels, ouderdomsvlekken en een doffe huid. Het grote voordeel is dat er alleen maar lichaamseigen stoffen worden gebruikt omdat PRP wordt gemaakt van je eigen bloed. Het wordt ook wel de “vampire facelift” genoemd. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om een effect te zien.

Voordeel: Anti-aging met behulp van eigen lichaamsstoffen, zeer effectief als er een vale huid aanwezig is door bijvoorbeeld roken.
Nadeel: Meerdere behandelingen nodig, iets minder effectief voor rimpels.

Threads bij een verouderd decolleté:

Met threads zoals PDO-threads kan huidverbetering van het decolleté worden doorgevoerd. Het effect houdt ongeveer 12 maanden aan. Het wordt met name gebruikt voor huidverbetering en minder voor rimpels. Er zijn relatief veel PDO-threads nodig en soms kunnen de resultaten nog erg subtiel zijn.

Voordeel: Langdurige huidverbetering.
Nadeel: Meerdere threads nodig om resultaat te boeken.

De filler Restylane Vital bij een verouderd decolleté:

Restylane vital kan zeer goed worden gebruikt voor de oppervlakkige rimpels van het decolleté voor een direct resultaat. Het integreert goed in de huid zodat de filler nagenoeg onzichtbaar is. Je kunt door de spuittechniek blauwe plekken krijgen en het effect houdt ongeveer 3-4 maanden aan en de naam zegt het eigenlijk al, met ‘fillers’ kun je lijnen en plooien mooi opvullen.

Voordeel: Geschikt voor oppervlakkige rimpels, 3 à 4 maanden lang resultaat.
Nadeel: Door de spuittechniek is er kans op blauwe plekken.

De filler Belotero bij een verouderd decolleté:

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om diepe lijnen en plooien mooi op te vullen. Belotero integreert erg goed met de huid en daardoor kan je relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels

Voordeel: Veel rimpels kunnen met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat iets gedaan wordt.
Nadeel: Grotere kans op blauwe plekken, minder effectief bij erg diepe rimpels.

De filler Radiesse bij een verouderd decolleté:

Radiesse kan goed gebruikt worden bij de diepere rimpels en wanneer de huid zeer verouderd is. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder goed met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler namelijk iets voelbaar en/of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij ernstige rimpels kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: Bij matige rimpels kan de filler voelbaar en/of zichtbaar zijn.

Plexr Soft Surgery bij een verouderd decolleté:

Plexr is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor rimpels goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers maar het resultaat houdt daarentegen wel een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan bij andere behandelingen.
Nadeel: Hersteltijd is aanmerkelijk langer.

Vrouw die kijkt in spiegel

Hoe gaat de behandeling van het verouderd decolleté in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Bij de behandeling van het decolleté valt over het algemeen succesvol een goed resultaat te behalen waarbij een duidelijke verbetering wordt gerealiseerd. Desondanks verdwijnen de rimpels nooit helemaal. Afhankelijk van de behandeling kan het effect tussen de 4 en 36 maanden duren.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

 

voor en na foto van de decolleté behandeling

 

 

voor en na foto van de decolleté behandeling

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

 

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van het verouderd decolleté?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling van het verouderd decolleté?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen