Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn de lippen?

Lippen komen in allerlei vormen en maten. Als je een behandeling overweegt dan wil je de lippen iets jonger, mooier of voller laten zijn.

Je kunt een behandeling overwegen als je vindt dat je met een behandeling van je jukbeenderen:

 • Net wat mooier oogt
 • Je je gezicht wat meer in evenwicht wil laten zijn
 • Je er minder vermoeid uit gaat zien

Wat zijn de mogelijkheden bij de lippen?

De lippen kunnen door verschillende hyaluronzuren goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk meestal de volgende middelen voor de lippen:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de lippen?

Veel van de wensen die je hebt met betrekking tot je lippen zijn goed te realiseren. Het resultaat zal afhankelijk van de behandeling die je kiest rond de 9 tot 18 maanden liggen. Als je vaker een behandeling uitvoert dan kan het effect langer aanhouden.

Welke kenmerken kennen de lippen?

De meeste mensen die hun lippen willen behandelen willen de volgende problemen met een behandeling oplossen:

 • Verouderde, gerimpelde lippen wat opfrissen
 • Dunne lippen wat voller maken
 • Dunne lippen wat sexier maken
 • De asymmetrie van lippen wat gelijker krijgen
 • De lippen wat meer naar voren brengen
 • De lippen mooier laten tuiten
 • De zijkant van de lippen wat dikker wil maken
 • De onder- en bovenlip niet helemaal in verhouding zijn.

Aanwijzer lippen

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • De vorm van je lippen
 • De sterkte en vorm van de “cupidoboog” van de lippen
 • Staan je lippen naar voren of naar achteren
 • De sterkte en vorm van je jukbeenderen
 • De vorm van je gezicht in relatie tot je lippen
 • De verhouding van je bovenlip in relatie tot je onderlip
 • De veroudering van je lippen
 • De aanwezigheid van de verticale liplijntjes
 • Als er permanente fillers in het behandelgebied aanwezig zijn.
 • Gevoeligheid van de huid (overgevoeligheid en allergische reacties)
 • Je leeftijd
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

Bijvoorbeeld: Als je lippen naar achteren staan dan kan dat een reden zijn om voor Juvéderm Voluma te kiezen.
Bijvoorbeeld: Als je hele kleine onregelmatigheden hebt dan kan dat een reden zijn om voor Juvederm Volbella te kiezen.

We hebben verschillende mogelijkheden om de vorm van de lippen te behandelen. De fillers die we het meeste gebruiken voor deze indicatie hebben we op een rijtje gezet:

De filler Juvederm Volbella voor de lippen:

Juvederm Volbella is een uitstekende filler die vooral uitblinkt door zijn mogelijkheid om goed uit te spreiden, heel zacht van structuur is en weinig vocht aantrekt. Hierdoor voel je Juvederm Volbella nauwelijks. Het geeft een heel natuurlijk effect. Het middel is niet zo geschikt voor grotere lipvergrotingen en hij is ook niet heel erg liftend.

Voordeel: Deze filler is nauwelijks te voelen en integreert perfect met de textuur van de lippen. Geeft geen onregelmatigheden en blijft de vorm van de lippen volgen.
Nadeel: Niet geschikt voor grotere lipvergrotingen, heeft nauwelijks liftende eigenschappen, bij het inspuiten van meerdere cc’s kan de natuurlijke lipkrul wat kunnen vervagen.

De filler Juvederm Voluma voor de lippen:

Juvéderm Voluma is een speciaal soort hyaluronzuur met uitstekende liftende eigenschappen waardoor het vaak erg goed geschikt is voor mensen die een wat dramatischer effect willen in hun lippen of die klagen dat lipfillers heel snel weggaan bij hun lippen doordat het wat langer aanhoudt dan de gemiddelde lipfiller. Het middel is gemaakt om volumedefecten in het gezicht op te lossen dus het middel kan voor de meeste mensen een te extreem effect geven.

Voordeel: Direct zeer liftend effect op de lippen, houdt langer aan dan de gemiddelde hyaluronzuur. Erg geschikt bij lippen waarbij de lippen wat meer naar binnen staan.
Nadeel: Voor de meeste mensen werkt de filler niet subtiel genoeg. Het goed inspuiten van de filler vraagt de vaardigheid van een ervaren arts.

Juvéderm Volift voor de lippen:

Nog een filler uit de uitstekende Juvéderm reeks is de Volift filler. Bekend om zijn liftende karakter kan deze filler gebruikt worden om de lip meer naar buiten te krullen. Dit, in combinatie met zijn volume creërende karakter, maakt hem uitermate geschikt om de lippen meer vorm en volume te geven.

Voordeel: Langdurig liftend en volume creërend resultaat. Direct zichtbaar.
Nadeel: Voor extremer volume zal onze cosmetisch arts eerder de voluma variant aanraden.

Restylane voor de lippen:

Een van de meest bekende fillers op de wereldwijde markt is de Restylane filler. Uiterst veilig getest en met veel ervaring al jaren in gebruik bij onze cosmetisch artsen staat deze filler garant voor meer volume met een natuurlijke uitstraling.

Voordeel: Een van de meest geteste fillers op de markt. Veel ervaring bij onze cosmetisch artsen met deze filler.
Nadeel:  Er kunnen wat meer blauwe plekjes ontstaan doordat de filler oppervlakkig ingespoten dient te worden (meerdere kleine injecties).

Belotero Balance voor de lippen:

Belotero staat bekend om zijn fillers die zeer oppervlakkig geïnjecteerd kunnen worden zonder dat er onregelmatigheden ontstaan. Juist deze eigenschap kan erg van pas komen bij het vormgeven van de lippen. Contouren tot in de perfectie is mogelijk met deze filler. Handig!

Voordeel: Zeer oppervlakkig te injecteren om op detail niveau de lip te kunnen vormgeven. Resultaat direct zichtbaar.
Nadeel: Indien de wens bestaat om veel extra volume te creëren kan de arts een andere filler aanraden met een meer volume creërende eigenschap.

Algeness voor de lippen:

Ben jij vegan? Of heb je een andere levensstijl waarbij natuur en duurzaamheid hoge prioriteit heeft? Dan is de Algeness filler echt iets voor jou. Deze filler is namelijk 100% natuurlijk vervaardigd uit rode algen. Naast dat dit de enige 100% natuurlijke filler op de markt is beschikt deze filler ook over een uitstekend vermogen om volume te creëren. Een echt topmerk onder de fillers dus.

Voordeel: 100% natuurlijk vervaardigd uit rode algen. Uitstekend volume creërende filler.
Nadeel: Omdat de filler niet bestaat uit hyaluronzuur zoals (bijna) alle andere fillers, kan deze filler minder makkelijk direct worden opgelost. Laat deze filler dus uitsluitend door een ervaren arts injecteren!

De hyaluronzuur Saypha Filler voor de lippen:

Saypha Filler kan gebruikt worden om de lippen meer volume te geven. Echter is Saypha Filler alleen bestemd om de lippen te vergroten, niet voor een liftend effect.

Voordeel: Direct effect.
Nadeel: Niet voor een liftend effect te gebruiken.

De hyaluronzuur Saypha Volume voor de lippen:

Saypha Volume is een prima allround filler op basis van hyaluronzuur die heel goed gebruikt kan worden om de lippen volume te geven. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt een klein jaar aan. De filler is doordat hij niet heel elastisch is minder geschikt voor lippen die men wat naar voren wil brengen.

Voordeel: Goede allround filler met een prima prijs/kwaliteitverhouding.
Nadeel: De filler is niet specifiek gemaakt voor de lippen, minder goed in liften van de lippen, voor grote volumewijzigingen in de lippen is het wat minder geschikt.

De filler Teosyal RHA3 voor de lippen:

Teosyal RHA3 is een uitstekende hyaluronzuur die rekening houdt met de dynamische bewegingen van de lippen. Hierdoor blijft de filler beter op zijn plek, is er minder kans dat deze op plekken verschuift waar deze niet zou moeten komen en is de kans op knobbeltjes zeer klein. RHA3 heeft redelijk liftende en volume vergrotende eigenschappen. Teosyal RHA3 houdt een klein jaar aan.

Voordeel: Uitstekende filler met redelijk goede liftende en volumevergrotende eigenschappen. Beweegt met de lippen mee waardoor resultaat erg controleerbaar is.
Nadeel: Voor specifieke wensen is deze filler niet altijd de beste keuze.

De filler Stylage M voor de lippen:

Stylage M kan gebruikt worden voor het opvullen van de lippen. Het geeft een natuurlijk effect, en een tegenstelling tot andere fillers blijft deze filler langer zitten. Omdat Stylage M als een A-merk wordt gezien, is het in tegenstelling tot andere fillers wat duurder.

Voordeel: Stylage M blijft langer zitten dan andere fillers.
Nadeel: Stylage M is in tegenstelling tot andere fillers wat duurder.

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling van de lippen in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De lippen zijn doorgaans zeer succesvol te behandelen. Bij de meeste fillers (hyaluronzuren) blijft het resultaat ongeveer 9 tot 12 maanden behouden. Bij Juvederm Voluma houdt het resultaat ongeveer 18 maanden aan. Het resultaat blijft langer behouden als je in de loop der tijd meerdere behandelingen hebt ondergaan.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

 

Voor en na Lippen behandeling met Juvederm

 

 

voor en na foto lippen, slapen en jukbeenderen behandeling met fillers

 

voor en na foto van de lippen behandeling met fillers

voor en na foto van de lippen behandeling met Princess filler

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen