Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn de traangoten en wallen?

Problemen met de traangoot of de wallen kenmerken zich door:

 • Een steile groef van het binnenste gedeelte van de ogen richting het gebied onder de ogen
 • Vet- en vochtophopingen in het walgebied
 • Overtollig vel of rimpels rond de ogen
 • Volumeverlies in het gebied rond de wallen en de traangoot

Je kunt een behandeling overwegen als je dit vervelend vindt en jij je door je traangoot en wallen belemmerd voelt doordat:

 • Jij je enorm onzeker voelt
 • Jij je onaantrekkelijk voelt
 • Jij er ouder uit ziet dan dat jij je voelt

Wat zijn de mogelijkheden bij de traangoot en wallen?

De traangoot en wallen kunnen goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de traangoot en wallen?

De traangoot en wallen zullen duidelijk verminderen. Het resultaat zal afhankelijk van de behandeling die je kiest tussen de 18 en 36 maanden zijn.

 

Welke kenmerken kennen de traangoot en wallen?

Problemen met de traangoot of de wallen kenmerken zich door:

 • Een steile groef van het binnenste gedeelte van de ogen richting het gebied onder de ogen
 • Vet- en vochtophopingen in het walgebied
 • Overtollig vel of rimpels rond de ogen
 • Volumeverlies in het gebied rond de wallen en de traangoot

Dit komt doordat de huid bij het traangoot- en wallengebied de neiging heeft om meer te gaan zakken. Het zakken van de huid wordt onder andere veroorzaakt door het verminderen van de hoeveelheid gezichtsvet rondom de ogen en door botresorptie. Sommige mensen hebben dit van nature al. Omdat de huid onder de ogen heel dun is, zijn verouderingssymptomen in dit gebied eerder zichtbaar dan bij andere delen van de huid.

vrouw

Waar let de arts op bij een behandeling aan de traangoot en wallen?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • Of er permanente fillers in het behandelgebied aanwezig zijn.
 • De vorm van het gezicht
 • De ernst van het volumeverlies bij de wallen
 • De aanwezigheid van overtollige huid
 • De dikte van de huid
 • De aanwezigheid van vet in het wallengebied
 • Diepte en ernst van de rimpels
 • (Over)gevoeligheid van de huid
 • Je leeftijd
 • Je huidskleur
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

Bijvoorbeeld: Bij de aanwezigheid van overtollige huid zou de arts de voorkeur kunnen geven aan een behandeling met Plexr en bij ernstig volumeverlies kan Radiesse een optie zijn.

Saypha Volume bij de traangoot en wallen:

Saypha Volume is een allround filler op basis van hyaluronzuur die heel goed gebruikt kan worden om de wallen of traangoot op te vullen. De filler geeft een direct resultaat dat een klein jaar behouden blijft. De filler is doordat hij niet heel elastisch is minder geschikt om de wal te liften.

Voordeel: Goede filler met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
Nadeel: De filler is niet specifiek gemaakt voor de traangoot, minder goed in liften van de traangoot en voor grote volumewijzigingen in de traangoot is het wat minder geschikt. Er is een kleine kans op onregelmatigheden.

Teosyal bij de traangoot en wallen:

Teosyal RHA3 is een uitstekende hyaluronzuur die rekening houdt met de dunne huid van de traangoot. De filler houdt wat minder water vast waardoor er minder kans is op een Tyndall-effect. Daarnaast is de kans op knobbeltjes bij gebruik van deze filler zeer klein. Teosyal Redensity heeft redelijk liftende en volume vergrotende eigenschappen en houdt ongeveer anderhalf jaar aan

Voordeel: Uitstekende filler met redelijk goede liftende en volumevergrotende eigenschappen. Teosyal is specifiek gemaakt voor de traangoot.
Nadeel: Voor sommige specifieke wensen is deze filler niet altijd de beste keuze.

Juvéderm Volbella bij de traangoot en wallen:

De filler Juvéderm Volbella kan goed gebruikt worden om de traangoot en wallen te behandelen en spreidt zich goed uit. De filler is zacht van structuur en trekt weinig vocht aan. Hierdoor voel je Juvéderm Volbella nauwelijks. Het geeft ook een natuurlijk effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar. Voor diepe wallen en traangoot is Juvéderm Volbella minder geschikt en niet erg liftend.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft op goed effect op andere indicaties.
Nadeel: Voor diepe wallen en traangoten is de Juvéderm Volbella minder geschikt.

Juvéderm Volift bij de traangoot en wallen:

De Juvéderm Volift is een andere filler uit de Juvéderm top-filler reeks. Deze filler heeft meer de volume creërende eigenschap. Uitstekend geschikt voor de wat diepere traangoot of wallen. Ook Volift staat bekend om zijn uitstekende weefselintegriteit wat inhoudt dat de filler niet tot nauwelijks gevoeld wordt na injectie.

Voordeel: Direct effect, ook deze filler kan direct opgelost worden. Volift is uitermate geschikt om wat diepere wallen of traangoten te verzachten.
Nadeel: Voor subtiele behandelingen kan beter de Volbella gebruikt worden.

Algeness 1% bij de traangoot en wallen:

De enige echte vegan filler op de markt. Gemaakt van agarose gel afkomstig van de rode alg. De 1-procent variant leent zich uitstekend om onder een dunnere huid te plaatsen, zoals bijvoorbeeld onder de ogen. Het geeft dat volume wat je nodig hebt en is 100% bio-afbreekbaar. Een verantwoorde keus dus.

Voordeel: Direct resultaat en volledig afbreekbaar vanwege 100% natuurlijke werkzame stoffen.
>em>Nadeel: De filler is niet direct oplosbaar

 

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling van de traangoot en wallen in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten na een behandeling van de traangoot en wallen?

De traangoot en wallen zijn goed te behandelen waardoor een duidelijk resultaat zichtbaar zal zijn. Het resultaat blijft ongeveer 18 maanden behouden bij een behandeling met een filler. Bij een behandeling met Sculptra houdt het resultaat ongeveer 36 maanden aan.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten na een behandeling van de traangoot en wallen?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

voor en na foto van de wallen en traangoot behandeling met fillers

traangoot voor na teosyal redensity

voor en na foto van de wallen en traangoot behandeling met Radiesse filler

 

voor en na foto van de wallen en traangoot behandeling met Radiesse filler

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

 

 

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van de traangoot en wallen?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen