Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Ontevredenheid over billen

Gaat meestal over een

 • Gemis aan ronde vorm
 • Verlies van stevigheid
 • Vetopslag op bepaalde plekken

Je kunt een behandeling overwegen als je:

 • Je stoort aan de vorm van je billen
 • Je ergert aan putjes, striae en cellulitis

Wat zijn de mogelijkheden voor billen?

Met onze behandelingen worden de vorm en het aanzien van billen verbeterd. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor een betere vorm van de billen.

HOEVEEL MENSEN HEBBEN ER LAST VAN?

Ontevredenheid over de billen komt veel voor, name voor bij vrouwen. Het kan zijn dat je vorm van nature bepaald is. Of dat billen slapper werden na gewichtsverlies.  Soms is het zo, dat je enorm je best doet op de sportschool maar je hardnekkige vetopslag niet kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan de “zadeltassen.”

Wat kun je verwachten van je billen na een behandeling?

Je vetcellen lossen op en worden afgevoerd gedurende twee tot drie weken. Als je bijna op streefgewicht bent, is dit een perfecte behandeling. Vooral als je ziet dat er nog steeds probleemzones zijn. Voordat je billen behandeld worden, willen we je medische geschiedenis weten en al je vragen beantwoorden. Ook kijken we of er meer dan één behandeling nodig is en bespreken we de kosten. De behandeling duurt niet langer dan een uur.

 

Welke kenmerken hebben billen die behandeld worden?

Ontevredenheid over billen gaat vaak over onregelmatigheden zoals

 • Cellulitis
 • Plaatselijke hardnekkige vetophopingen
 • Er is een teveel aan vet, waardoor vetoplossing voor een mooiere vorm zorgt.

Bij cellulitis spelen hormonen en voeding soms een rol. Daarnaast is er mogelijk sprake van een verminderde bloedsomloop. Vandaar dat massages de kwestie ook kunnen verbeteren. Ontevredenheid met het aangezicht van je billen kan komen doordat er overgewicht geweest is, hormoonschommelingen of ongetrainde bilspieren.

mooiere billen

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

   • Medicijngebruik dat de bloedstolling beïnvloedt
   • Koortsblaren
   • Cysten
   • Herpes
   • Puistjes
   • Uitslag
   • Infectie

Stel de behandeling uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

We hebben een mooie mogelijkheid om je billen te behandelen en mooier te maken

 

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

De behandeling met Aqualyx is over het algemeen succesvol voor de billen. Je ziet binnen twee á drie weken hoe het resultaat verfijnt. De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar de zwelling kan langer aanhouden dan bij andere injectables. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

billen Aqualyx

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

• Koortsblaren
• Cysten
• Herpes
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie

Stel de behandeling met Aqualyx uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

De cosmetisch arts zal je verdere instructies meegeven hoe je het gebied thuis moet verzorgen. Over de bijwerkingen wordt je van te voren uitgebreid geïnformeerd. Hoewel ze niet snel voorkomen na een behandeling, treden zwellingen, roodheid, blauwe plekken of verkleuringen rond het behandelde gebied soms op. Dit verdwijnt meestal na 10 dagen.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan worden verbeterd door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je deze behandeling wilt ondergaan. Als je naaste familie niets weet van de behandeling, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen