Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Fotona4D Facelift?


Een Fotona4D Facelift biedt een niet-chirurgisch, niet-invasief facelift-alternatief dat natuurlijk ogende, langdurige resultaten oplevert.

Deze innovatieve laserbehandeling maakt gebruik van de Fotona4D-laser: een unieke combinatie van twee complementaire Nd:YAG lasers. Twee lasergolflengtes zorgen een dubbel effect: een strakkere huid en verjonging van binnenuit.

Fotona lasersystemen zijn het resultaat van meer dan 55 jaar ervaring. Het zijn pioniers die wereldwijd hun expertise inzetten op het gebied van geneeskunde, communicatie, industrie en defensie.

De Fotona4D-lasers werken op 4 verschillende niveaus: diepere, mediale en oppervlakkige bindweefselstructuren en het verbeteren van onregelmatigheden van huidweefsel. Het licht van deze laser dringt diep door in de huid. Hierdoor kunnen selectief de diepste huidstructuren aangepakt worden, zoals diepliggende aders en haarfollikels. De thermische energie van de laser verwarmt deze tot een punt waar het gewenste effect wordt bereikt. De meeste mensen ervaren deze warmte als die van de zon op de huid op een warme dag.


Een chirurgische facelift brengt risico’s met zich mee.

Ze kunnen onder meer bloedingen, infecties, zenuwletsels en huidnecrose veroorzaken. Ze laten kleine littekens achter en minimaal één tot twee weken is men niet toonbaar. Het duurt weken voor sporten en bepaalde bewegingen weer mogelijk zijn. Een niet-chirurgische facelift, zoals een ooglift met botuline toxine en fillers, zijn tijdelijk en zorgen voor een subtielere lift.

Om de huid te liften of verstrakken is er een manier nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren. Een chirurgische facelift trekt hiervoor de huid, en soms de spieren omhoog. Voor een niet-chirurgische facelift wordt er gewerkt met extra volume of bepaalde spieren tijdelijk te verslappen.

De Fotona4D Facelift verkrijgt die extra volume van binnenuit doordat de de laser de collageenproductie verhoogt. De combinatie van twee specifieke lasers zorgt ervoor dat de huid ook verstevigt. Een strakkere huid is het resultaat die het effect van een facelift benadert. Ten opzichte van huidkwaliteit overtreft de Fotona4D-behandeling een chirurgische facelift doordat deze de huid daarnaast ook hydrateert, rimpels verzacht, ouderdomsvlekken vermindert en poriën verkleint voor een glad en jeugdig resultaat.

 

Wat zijn de mogelijkheden met een Fotona4D Facelift?


De indicatiegebieden zijn:

 • Gelaat 
 • Hals
 • Kaaklijn


Wat kun je verwachten van het resultaat?


De meeste patiënten merken onmiddellijk resultaat van de behandeling. Het volledige effect van deze facelift treedt geleidelijk op over een periode van 2 maanden. Het effect blijft gemiddeld tot ongeveer 6 maanden aanhouden.

Het natuurlijk verouderingsproces kan niet worden gestopt; een herhaling van de behandeling kan na deze periode wenselijk zijn.


 

De behandeling kan voor de volgende indicaties worden gebruikt:

behandeling van het gelaat

Gelaat met Fotona4D Facelift

Een Fotona4D Facelift verstrakt en verbetert de huid van het gelaat. Het directe resultaat is een glad en jeugdig uiterlijk. Het pakt losse, verslapte en verouderde huid effectief aan zonder dat er sprake is van downtime, snijden of risico’s die voorkomen bij chirurgische ingrepen. Voor een blijvend effect is het raadzaam de behandeling te herhalen.

Voordeel: Na iedere behandeling verbetert de huid. Naast het effect van een facelift verbetert ook de textuur van de huid aanzienlijk. Er zijn geen littekens zichtbaar na de behandeling omdat deze non-invasief is.
Nadeel: Het effect van een chirurgische facelift is op het gebied van huidverstrakking is groter.


Hals met Fotona4D Facelift

Een verslapte en vooral losse huid bij de hals is een duidelijk teken van ouderdom. Zelfs als het gelaat wel een fris en jeugdig voorkomen heeft. Een Fotona4D Facelift benandert het effect van een halslift: een strakkere, stevigere en jeugdige huid. Zonder de nadelen van een chirurgische ingreep. Voor een blijvend effect is het raadzaam deze behandeling, eventueel in combinatie met de Fotona4D Facelift, te herhalen. 


Voordeel: Naast verstrakking en verbetering van de huid, wordt ook volume hersteld die zorgt voor een (beginnende) zogenoemde kalkoennek. Hier worden geen fillers en dus ook geen naalden voor gebruikt. Het effect is daarnaast natuurlijker dan die van een chirurgische behandeling.
Nadeel: De Fotona4D-lasers zijn niet in staat overtollig huidweefsel compleet te verwijderen. Mocht er sprake zijn van zeer veel loshangend huidweefsel, dan zijn er andere veilige niet-chirurgische alternatieven beschikbaar. De cosmetisch arts kan hierover advies geven. 

 

Kaaklijn met Fotona4D Facelift


Een Fotona4D Facelift zorgt voor een strakke en goed gedefinieerde kaaklijn: één van de tekenen van jeugdigheid. Ook verslapte huid en wangen worden aangepakt door het verstevigende effect van deze behandeling.

Voordeel: Het gehele gebied rondom de onderkant van het gezicht kan worden aangepakt voor een natuurlijk zeer effectief jeugdig totaalplaatje. Na elke behandeling neemt het effect hiervan toe.
Nadeel: In enkele gevallen kan een combinatie van behandelingen zorgen voor het gewenste resultaat in plaats van alleen het gebied rond de kaaklijn. De cosmetisch arts zal hier vooraf eerlijk over adviseren.

 

Is het veilig?

Een Fotona4D Facelift is veilig als een ervaren huidtherapeut of cosmetisch arts deze uitvoert. Fotona4D-behandelingen kunnen regelmatig uitgevoerd worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

De huid heeft bij deze behandeling niet te maken met naalden, draden of iets anders dat de huid penetreert, anders dan veilige energiegolven. De huid wordt verder op geen enkele wijze beschadigd maar juist hersteld en verbeterd.

De Fotona4D is daarbij speciaal ontworpen om nauwkeurig en gecontroleerd een optimale afgifte van laserimpulsen in te brengen op de meest veilige manier.

Wat zijn de bijwerkingen?

Direct na de behandeling kan er in enkele gevallen sprake zijn van milde roodheid van de huid. Meestal trekt dit na enkele uren weer weg.
In zeer zeldzame gevallen kan er een lichte blaarvorming aan de binnenkant van de wang optreden. Dit komt nauwelijks voor en geneest normaal binnen enkele dagen.

Wat zijn de risico’s?

Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling?

 • Wij adviseren ten minste 4 weken voorafgaand aan de behandeling geen gezichtsbehandelingen te ondergaan zoals chemische peelings, laserbehandelingen of microneedling. Neem bij twijfel contact op met ons. 
 • Gebruik tenminste 72 uur voorafgaand aan de behandeling geen medicijnen te gebruiken die lichtgevoeligheid veroorzaken zoals doxycycline en minocycline. 
 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst om advies te vragen. Het advies kan bijvoorbeeld zijn minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigmentremmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder. 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen en warm aanvoelen.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Bij pijn of ongemak na behandeling kun je paracetamol innemen.

 

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar.
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een voor- en na foto’s.

 

Fotona4D halslift

 

bron: fotona.com

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met Fotona4D in zijn werk?


Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd.

 

Stap 1: SmoothLiftin™

De pijnloze laserenergie wordt gebruikt om onmiddellijk het proces van huidverstrakking in gang te zetten. Deze stap zal ook expressielijnen zoals de nasolabiale plooien en rimpels verminderen, net als een filler, maar dan op natuurlijke wijze.

Stap 2: FRAC3®

Als aanvulling op de SmoothLiftin™ worden vervolgens diepere oneffenheden (zoals diepere groeven en lijnen) en pigmenten nauwkeurig aangepakt om een jeugdige textuur en een gezonde teint te herstellen.

Stap 3: PIANO®

In stap 3 wordt een borsteltechniek gebruikt om de huid veilig en snel te verwarmen. Op deze manier oogt de huid strakker en steviger. 

Stap 4: SupErficial™

Tot slot wordt een lichte laserpeeling uitgevoerd om het huidbeeld te verbeteren en onvolkomenheden aan de oppervlakte aan te pakken. Een frisse en jeugdige gloed is het directe resultaat.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

In de meeste gevallen duurt een behandeling 30 tot 45 minuten. Het resultaat zie je direct.

Doet een Facelift met Fotona4D pijn?

De behandeling is pijnloos. Uiteraard verschilt dit per persoon, iedereen beleeft namelijk een andere ervaring of is gevoeliger. Over het algemeen is de behandeling prima te doorstaan.

Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. Mocht je het toch te gevoelig vinden, dan kunnen we een verdovende crème gebruiken.

Wanneer zie ik het resultaat van deze behandeling?

Je zult meteen resultaat zien. Tijdens de behandeling trekt het collageen samen en verstrakt huid onmiddellijk. Oneffenheden zullen verdwenen zijn en je teint zal frisser ogen, aangezien dode huidcellen ook aangepakt zijn. 

Het uiteindelijke resultaat zul je geleidelijk aan, binnen 2 tot 3 maanden kunnen zien. Die tijd heeft collageen nodig om te regenereren en huidcellen opnieuw op te bouwen.

Afhankelijk van de indicatie kunnen meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er meer verbetering van de huid te zien.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 24-09-2021: door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18-08-2021

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen