Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

WAT IS AQUALYX?

Aqualyx is een behandeling waarbij vetcellen oplossen en worden afgevoerd door het lichaam. Deze behandeling is vooral geschikt als je bijna op je streefgewicht bent, maar nog steeds probleemzones hebt die je wilt aanpakken. Het is een alternatief voor een liposuctie.

WAT DOET AQUALYX?

De behandeling bestaat uit het injecteren van een vloeibare oplossing met een stof die ook wel desoxycholzuur heet. Dat stofje zit bijvoorbeeld in gal om vet in water op te lossen. En dat is ook de bedoeling van Aqualyx. Door het inspuiten worden de vetcellen afgebroken en opgelost. Het lichaam voert de vetcellen gedurende twee tot drie weken af.

WAARVOOR WORDT AQUALYX GEBRUIKT?

Deze behandeling is bedoeld voor mensen die door sporten en diëten bijna op hun streefgewicht zijn, maar nog een zone hebben met vet die ze graag willen aanpakken wat met sporten of gezond eten niet lukt.

Heupen (Love handles)
Enkels
(Onder)kin
Bovenarmen
Knieën
Kuiten
Wangen
Nek
Oksels
Taille
Vetophopingen rond de billen, borst, rug en dijen
Deze behandeling is echter niet geschikt om veel vet te verwijderen. De aangegeven richtlijn is 1,5 centimeter vet wat er tussen de vingers mag zitten wanneer er in de probleemzone wordt geknepen. Dit zal de behandelend arts met je overleggen.

IS HET VEILIG?

Het product is goedgekeurd door de Nederlandse Overheid en heeft een CE-keurmerk. Het is niet zo dat je bij elke kliniek terecht kan, want alleen speciaal opgeleide artsen mogen de behandeling uitvoeren.

BIJWERKINGEN VAN AQUALYX?

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:
• Zwelling
• Blauwe plek
• Kleine bloeduitstorting

Over het algemeen zijn deze bijwerkingen vaak na 48 uur over. Als de bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BENT JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR AQUALYX?

Deze behandeling is, zoals eerder vermeld, vooral geschikt voor mensen die bijna op hun streefgewicht zijn, maar nog zones hebben die ze aan willen pakken. Kortom: als je na alle inspanningen nog steeds last hebt van bijvoorbeeld een onderkin, dan ben je waarschijnlijk een geschikte kandidaat zijn voor Aqualyx.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Aqualyx mag alleen toegepast worden door een arts die de juiste training heeft gehad. Kies daarom je arts zorgvuldig.

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

• Koortsblaren
• Cysten
• Herpes
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie

Stel de behandeling met Aqualyx uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Je kunt jouw dagelijkse activiteiten direct weer oppakken. De cosmetisch arts zal je verdere instructies meegeven hoe je het gebied thuis moet verzorgen.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan worden verbeterd door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Aqualyx ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je deze behandeling wilt ondergaan. Als je naaste familie niets weet van de behandeling, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van Aqualyx is niet direct zichtbaar. De werkzame stoffen en het lichaam gaan hun werk doen om de vetcellen af te breken en weg te voeren. Uiteindelijk plas je de vetcellen uit. Het kan tot zo’n drie weken duren voor de afgebroken cellen het lichaam uit zijn. Het resultaat is daarom pas optimaal na enkele weken. Het resultaat is ook afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken en de hoeveelheid vet die er in het gebied aanwezig is.

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Er wordt gekeken naar jouw probleemzone(s) die je aan wilt pakken en er wordt gekeken of er meer dan één behandeling nodig is. Ook de kosten worden doorgesproken.

TIJDENS DE BEHANDELING

De behandeling duurt ongeveer 30-50 minuten. De huid wordt gedesinfecteerd en daarna tekent de arts op de huid af wat hij moet behandelen. In de Aqualyx vloeistof kan wat lidocaïne worden gedaan om te verdoven. Dat wordt tijdens een consult met je besproken. Daarna injecteert de arts de vloeistof in de vetlaag. Dit wordt een aantal keer herhaald.

Hieronder kunt u een video bekijken om een indruk te krijgen van de behandeling:

NA DE BEHANDELING

Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt over het algemeen (exclusief consult) ongeveer 30 tot 50 minuten.

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar de zwelling kan langer aanhouden dan bij andere injectables. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen