Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is kaalheid en haarverlies?

Kaalheid en haarverlies kenmerkt zich door:

 • Inhammen
 • Een kale kruin

Je kunt een behandeling overwegen als je dit vervelend vindt en je door een terugtrekkende haarlijn belemmerd voelt doordat bijvoorbeeld:

 • Jij je enorm onzeker voelt
 • Jij je onaantrekkelijk voelt
 • Je geen pruik wilt dragen
 • Je geen haartransplantatie wilt ondergaan

Wat zijn de mogelijkheden voor kaalheid en haarverlies?

Kaalheid en haarverlies kan goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor kaalheid en haarverlies:

Wat kun je verwachten na een behandeling aan kaalheid en haarverlies?

Kaalheid en haarverlies zal duidelijk verminderen. Het resultaat zal afhankelijk van de behandeling die je kiest tussen de 3 en 8 maanden zichtbaar zijn.

Welke kenmerken kent kaalheid en haarverlies?

Het is normaal om dagelijks gemiddeld tussen de 50 en 100 haren te verliezen. Dit is onderdeel van een gezond haargroeiproces. Verliest u aanmerkelijk meer haren, dan kan er sprake zijn van overmatige haaruitval.

De vier meest voorkomende redenen voor haaruitval zijn:

 • DHT: De belangrijkste oorzaak van haaruitval is natuurlijk het hormoon DHT.
 • In het algemeen verloopt de haaruitval bij de man in een specifiek patroon; van voor op de hoofdhuid tot de kruin, terwijl bij vrouwen een totale verdunning van het hoofdhaar optreedt. Bij ongeveer de helft van de mensen die deze erfelijke vorm van haaruitval hebben, valt het haar rond hun 50e levensjaar uit.
 • Genen: Hoewel het niet de belangrijkste oorzaak is van mannelijke kaalheid, spelen genen een belangrijke rol bij haarverlies met een mannelijk patroon.
 • Slechte bloedcirculatie: Haaruitval kan soms (gedeeltelijk) worden toegeschreven aan een algemeen slechte bloedcirculatie.
 • Milieuverontreinigende stoffen

Aanwijzer kaalheid

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • Gevoeligheid van de huid (overgevoeligheid en allergische reacties)
 • Je leeftijd
 • Huidskleur
 • Jouw wensen en verwachtingen
 • Ernst van de kaalheid
 • Vorm van kaalheid

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.
Bijv. als er sprake is van zeer ernstige kaalheid dan is een haartransplantatie soms een betere optie.

We hebben de volgende mogelijkheid om kaalheid en haarverlies te behandelen:

XL Hair bij kaalheid en haarverlies:

XL Hair is een effectieve en veilige behandeling die wij aanbieden voor mensen die niet onder het mes willen voor een haartransplantatie, en die de bijwerkingen van pillen en lotions tegen kaalheid niet willen riskeren. In 80% van de gevallen werkt de behandeling goed. Bij mensen met vergevorderde kaalheid werkt de behandeling soms niet.

Voordeel: Behandeling is veilig en zonder snijden.
Nadeel: Bij mensen met vergevorderde kaalheid werkt de behandeling soms niet.

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling van kaalheid en haarverlies in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten na een behandeling van kaalheid en haarverlies?

Wij hebben goede ervaringen met het behandelen van kaalheid en haarverlies. Doorgaans eindigt na twee maanden de stop van de haaruitval waarna er na vier maanden nieuwe dunne witte haartjes verschijnen. Na zes maanden is er nieuwe haargroei zichtbaar waarbij de haren de normale dikte en kleur hebben. 70% van de patiënten beoordeelt het het eindresultaat als goed tot perfect.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

 

Voor en na kaalheid met XL-Hair

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van kaalheid en haarverlies?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling van kaalheid en haarverlies?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen