Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Radiesse?

Radiesse is een filler die is gemaakt van calcium hydroxylapatietdeeltjes (CaHA) in een natrium carboxymethylcellulose gel. Radiesse bestaat voor ongeveer 30% uit CaHA en voor 70% uit gel. Hiermee is Radiesse uniek en niet vergelijkbaar met andere fillers. Dankzij de speciale gel-matrix is het effect van Radiesse volumising filler direct zichtbaar. Radiesse heeft fijne calcium microsferen waarmee de lichaamseigen collageenvorming wordt gestimuleerd voor een langdurig volumeherstel. De gel en de microsferen worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken.

Alleen de afzonderlijke rimpels aanpakken is voor herstel van een jeugdige en frisse uitstraling vaak niet voldoende. Het gezicht heeft volume nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren en weer een jeugdig ogende vorm te krijgen. Dit kan worden bereikt met een filler die ook de natuurlijke aanmaak van collageen weer stimuleert voor een effectief volumeherstel.

Radiesse zorgt voor herstel van volume precies op die plekken waar het verloren is gegaan. Diepe rimpels worden zachter, volumeverlies in de wangen wordt hersteld en weggezakte jukbeenderen krijgen weer meer vorm. De natuurlijke gezichtscontouren komen terug. In onderstaande filmpje wordt de werking van Radiesse uitgelegd.

Wat zijn de mogelijkheden met Radiesse?

De indicatiegebieden zijn:

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De filler Radiesse geeft een direct effect dat 18 maanden aanhoudt. Bij ouderen of bij mensen bij wie de collogeenvorming niet goed tot stand komt, kan het resultaat wat korter aanhouden.

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Decolleté met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden al er zeer diepe rimpels in het decolleté zijn en of de huid zeer verouderd is. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij ernstige rimpels kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: Bij matige rimpels kan de filler voelbaar zijn.

Donkere kringen onder de ogen met Radiesse

Door iets meer volume onder de ogen verdwijnt de schaduw onder de ogen. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder goed met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler namelijk iets voelbaar en/of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij donkere kringen kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder goed met de huid.

Hals met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden als er zeer diepe rimpels zijn en of de huid zeer verouderd is. De filler wordt met name gebruikt om via de kaaklijn de kalkoenennek te behandelen. Ook kan Radiesse gebruikt worden om het volumeverlies van de hals tegen te gaan waardoor het loshangend vel wat wordt opgespannen. De filler kan minder goed oppervlakkig worden gespoten en kan dan soms ook voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: De filler Radiesse kan goed worden gebruikt voor de hals.
Nadeel: Bij oppervlakkig spuiten kan de filler voelbaar zijn. Bij loshangend vel kan soms erg veel Radiesse nodig zijn.

Handen met Radiesse

Het mooiste effect voor de zichtbare botten en aderen en de slappe huid wordt gerealiseerd door de filler Radiesse. Per hand is er 1,5 cc (een spuit) nodig. Het kan zijn dat je twee weken na de behandeling een lichte zwelling krijgt die een paar dagen aanhoudt.

Voordeel: Goed resultaat voor het volumeverlies van de ouder wordende handen.
Nadeel: Lichte zwelling van twee dagen twee weken na de behandeling.

Hangende oogleden met Radiesse

Door Radiesse in te spuiten kan je een subtiele lift krijgen van de wenkbrauwen krijgen waardoor oogleden direct ook gelift worden.Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn. Het effect houdt ongeveer 18 maanden aan. Soms kan door de vorm van de oogkas de behandeling niet uitgevoerd worden.

Voordeel: Simpele behandeling met minimale downtime met een effect van 12 tot 18 maanden.
Nadeel: Subtiel effect. Fillers hebben geen effect op loshangend vel. Soms kunnen fillers niet gebruikt worden door de vorm van de oogkas.

Ingevallen slapen met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om de slapen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: Voor ingevallen slapen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Jukbeenderen met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om de jukbeenderen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor ingevallen jukbeenderen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Kaaklijn met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om de kaaklijn op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor de slappe kaaklijn geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Marionetlijnen met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om de marionetlijnen te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe marionetlijnen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn.

Mondhoeken met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om de mondhoeken te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan bijv de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Liften van de mondhoeken door behandeling van de lippen is niet mogelijk. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe mondhoeken geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn. Radiesse kan niet gebruikt worden in het lipgebied.

Neuslippenplooi met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe neuslippenplooien geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn.

Traangoot en wallen met Radiesse

Radiesse kan met name bij grote volumedefecten in het walgebied goed gebruikt worden om de wallen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe wallen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Wenkbrauwen met Radiesse

Radiesse kan goed gebruikt worden om met een filler de wenbrauwen te liften. De filler wordt onder de wenkbrauw ingespoten waardoor de wenkbrauw wat hoger komt te liggen. Bij te veel spuiten kan de filler de bovenste oogkas accentueren.

Voordeel: Goed effect wat anderhalf jaar aanhoudt
Nadeel: Het kan de botstructuur van de oogkas accentueren.

Is het veilig?

Radiesse injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Radiesse kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Nee, behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een coolpack van ons mee voor de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes te gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij pijn of ongemak na behandeling kunt u paracetamol innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.
Voor-Na Radiesse neuslippenplooi

Voor-Na Radiesse handen

voor en na foto van de wangen en de verticale liplijntjes met Radiesse filler

voor en na foto van de wallen en traangoot behandeling met Radiesse filler

voor en na foto van de kaaklijn behandeling met Radiesse filler

voor en na foto van de neuslippenplooi en marionetlijnen behandeling met Radiesse filler

voor en na foto van de wallen, traangoot en ingevallen slapen behandeling met Radiesse filler

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaan onze artsen met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De behandeling met Radiesse
duurt inclusief consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kan evt er ook wat camouflage van blauwe plekken geschieden met een speciale helende camouflagecrème. Indien gewenst kunnen we je ook een advies geven over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De filler Radiesse geeft een direct effect dat 18 maanden aanhoudt. Bij ouderen of bij mensen bij wie de collogeenvorming niet goed tot stand komt, kan het resultaat wat korter aanhouden.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

  • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
  • Een eerlijk en professioneel advies
  • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
  • Gekwalificeerde artsen
  • Veilige middelen
  • Hygiënische behandelruimtes
  • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
  • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-06-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 03-06-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen