Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Lanluma X

Lanluma X is een collageenstimulerende filler op basis van poly-L-melkzuur (PLLA).
Het gaat hier om moleculen uit de familie van alfa hydroxyzuren die vergelijkbaar zijn met die van biologisch afbreekbaar hechtmateriaal.

Lanluma X kenmerkt zich door een specifieke verdeling van korreltjes waar deze PLLA-microdeeltjes uit bestaan. De gebruikte formule voor deze filler en biostimulator is hiermee geschikt om zowel grotere gebieden als billen, dijen en armen te voorzien van volume en de huid tegelijkertijd van binnenuit continu te verbeteren.

Dankzij de stimulatie van collageen zie je naast direct resultaat, voortdurende zichtbare verbeteringen tot 6 maanden na de behandeling. Het effect van een behandeling met Lanluma X houdt gemiddeld 2 tot 5 aan.


Het lichaam contouren met fillers was tot voor kort zeer kostbaar vanwege de grote hoeveel die nodig was. Bovendien zou een behandeling om de 6 tot 12 maanden herhaald moeten worden. Het alternatief was een risicovolle chirurgische ingreep zoals de bilvergroting of Brazilian Butt Lift. 

Billen, dijen of armen contouren door ze enkel van meer volume te voorzien levert vaak niet het gewenste resultaat. Cellulitis, onregelmatigheden en een slapper wordende huid worden hierdoor niet verbeterd.

Om dit doel te bereiken is een behandeling nodig die voor een gelijkmatige, natuurlijk ogende verdeling van volume zorgt. Een glad en strak eindresultaat levert de meeste tevredenheid op.

Lanluma X zorgt voor extra veel volume, alleen op die plaatsen waar dit gewenst is. Onregelmatigheden zoals putjes en littekens worden op nauwkeurige wijze gecorrigeerd zoals alleen een filler dat kan. Daarnaast verstrakt en verjongt deze filler de huid.


Wat zijn de mogelijkheden met Lanluma X

De indicatiegebieden zijn:

 • Billen
 • Dijen en heupen
 • Armen


Wat kun je verwachten van het resultaat?

De filler Lanluma X geeft een direct effect dat gemiddeld 2 tot 5 aanhoudt. 
Bij ouderen of bij mensen bij wie de collageenvorming niet goed tot stand komt, kan het resultaat wat korter aanhouden.

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

behandeling van de billen
behandeling van de billen

Billen met Lanluma X

Lanluma X is in staat de billen op nauwkeurige wijze en naar wens te contouren en te voorzien van extra volume. Daarnaast herstelt het de beschadigde huid van binnenuit dankzij de aanmaak van collageen. 

Voordeel: De filler werkt nauwkeuriger dan een chirurgische bilvergroting en breng veel minder risico met zich mee. Tegelijkertijd wordt de huid verbeterd, verjongt en strakker.
Nadeel: Lanluma X is niet geschikt voor personen met een V-vorm. Alle andere vormen komen wel in aanmerking voor een behandeling. Billen kunnen grofweg in 5 verschillende vormen worden ingedeeld. Zie het overzicht hieronder.

behandeling van dijen en heupen

Dijen en heupen met Lanluma X

Cellulitis op dijen en heupen wordt verholpen met deze filler door putjes en andere onregelmatigheden in de huid nauwkeurig op te vullen. Lanluma X verhelpt dit probleem ook van binnenuit. Dankzij de aanmaak van collageen wordt het bindweefsel van de huid namelijk versterkt.

Voordeel: De filler zorgt voor een betere definitie van heupen en dijen. Dit is ideaal voor wie bijvoorbeeld een zandloperfiguur dichter wil benaderen of verfijnen.
Nadeel: Het beste resultaat wordt verkregen door rekening te houden met de juiste proporties. Deze filler kan niet opgelost worden en werkt zelfs voor langere tijd door. Een ervaren cosmetisch arts dient hier rekening mee te houden.

 

behandeling bovenarmen

Armen met Lanluma X

Lanluma X pakt de slapper wordende en hangende huid van de bovenarmen effectief aan. In de gebied is een verminderde productie van collageen goed te zien. Dit zorgt voor een verouderd uiterlijk en kan zorgen voor schaamte bij het tonen van de armen. Jeugdigheid van de armen wordt hersteld door verstrakking en volume dankzij deze filler en de stimulatie van huideigen collageen in dit gebied.

Voordeel: De behandeling wordt als niet pijnlijk ervaren. Het is minder invasief dan een chirurgische behandeling zoals lipofilling, waarbij het resultaat daarnaast ook minder voorspelbaar is.
Nadeel: Een behandeling met Lanluma X is op het gebied van verstrakking subtieler dan een armlift.

Is het veilig?

Lanluma X injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. De filler kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.


Het is een natuurlijk product is dat volledig biologisch afbreekbaar is. Lanluma X heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan de relevante Europese eisen voor medische hulpmiddelen.


Wat zijn de bijwerkingen?

Bijwerkingen met Lanluma X komen weinig voor. De meest voorkomende bijwerkingen zijn extra gevoeligheid, roodheid of blauwe plekken op de injectieplaats.Wat zijn de risico’s?
Naast bovengenoemde bijwerkingen zijn er geen risico’s, mits de behandeling door een ervaren cosmetisch arts uitgevoerd wordt. 

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een coolpack van ons mee voor de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.


Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes te gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij pijn of ongemak na behandeling kunt u paracetamol innemen.


Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je binnenkort voor- en nafoto’s van behandelingen met Lanluma X. 

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaan onze artsen met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De behandeling met Lanluma X duurt inclusief consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kan evt er ook wat camouflage van blauwe plekken geschieden met een speciale helende camouflagecrème. Indien gewenst kunnen we je ook een advies geven over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.


Welk resultaat kan ik verwachten?

De filler Lanluma geeft een direct effect dat gemiddeld 24 maanden aanhoudt. Bij ouderen of bij mensen bij wie de collageenvorming niet goed tot stand komt, kan het resultaat wat korter aanhouden.


Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 19 september 2021 door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18 december 2021.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen