Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Sculptra?

Sculptra is een filler die gemaakt is van poly-L-melkzuur. Hierdoor stimuleert de filler collageen aanmaak.  En helpt het op die manier bij oppervlakkige en diepe gezichtsrimpels..Poly-L-melkzuur is biocompatibel. Dit houdt in dat het volledig afbreekbaar synthetisch materiaal is waar al tientallen jaren ervaring mee bestaat.

Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid wat ervoor zorgt dat de huid er jong en glad uitziet. Als je ouder wordt wordt de hoeveelheid collageen in je huid minder. Sculptra zorgt ervoor dat je geleidelijk weer het collageen in je huid aanmaakt waardoor je  een jongere uitstraling krijgt.

Wat zijn de mogelijkheden met Sculptra?

De indicatiegebieden zijn:

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Ongeveer 24 uur na de behandeling met 3-D filler Sculptra is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie.

Het is belangrijk om voor drie weken elke dag goed te masseren na de behandeling. Wij adviseren de 3-3-3 regel. 3 keer per dag masseren voor 3 minuten gedurende 3 weken.
Het maximale effect treedt pas na zeven tot acht maanden op. Het effect houdt drie jaar aan.

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Hals met Sculptra

Sculptra is met name erg goed inzetbaar als je ook last hebt van een hangende kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de behandeling van de kaaklijn kan hierdoor het loshangend vel gelift worden. Directe inspuiting van Sculptra in het halsgebied is niet mogelijk doordat er dan een kans is dat de filler voelbaar of zichtbaar is.

Voordeel: Met Sculptra kan je de kaaklijn en daardoor ook de kalkoenennek zeer effectief behandelen.
Nadeel: Andere kenmerken van de ouder wordende hals is niet goed behandelbaar.

Ingevallen slapen met Sculptra

Sculptra is met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op ingevallen slapen, check is mogelijk voor inspuiten in slagaders.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Jukbeenderen met Sculptra

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de ingevallen jukbeenderen. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op ingevallen jukbeenderen, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Kaaklijn met Sculptra

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de slappe kaaklijn, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Marionetlijnen met Sculptra

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de ingevallen marionetlijnen met grote volumedefecten in het gezicht. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Als Sculptra ingezet wordt dan moeten vaak ook andere delen van het gezicht worden behandeld om goede effecten op de marionetlijnen te bereiken. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men al dan niet niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de marionetlijnen, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Neuslippenplooi met Sculptra

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de neuslippenplooi. Zeker als er grote volumedefecten in de rest van het gezicht te zien zijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Als Sculptra ingezet wordt dan moeten vaak ook andere delen van het gezicht worden behandeld om goede effecten op de marionetlijnen te bereiken. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men al dan niet niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de neuslippenplooi, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Traangoot en wallen met Sculptra

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de lagere gelegen wallen die met name op de jukbeenderen ligt. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de lager gelegen wallen.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien. Sculptra is niet geschikt voor de traangoot.

Is het veilig?

Sculptra injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Sculptra kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

In onze praktijk hebben we goede ervaringen met het middel. In het verleden is het bij andere klinieken ongedund ingespoten en hierdoor ontstonden knobbeltjes. Met behandeltechniek is dit risico miniem.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een coolpack van ons mee voor de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes te gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Bij pijn of ongemak na behandeling kunt u paracetamol innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Sculptra voor-en na foto

Voor en na foto

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat een behandeling met Sculptra in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaan onze artsen met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De behandeling met Sculptra duurt inclusief consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kan evt er ook wat camouflage van blauwe plekken geschieden met een speciale helende camouflagecrème. Indien gewenst kunnen we je ook een advies geven over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Na de behandeling is er nog niet direct resultaat zichtbaar en zal er wat zwelling en roodheid optreden bij de huid, maar dit is vaak na 24 uur grotendeels al verdwenen. De Sculptra filler stimuleert de aanmaak van collageen. Het collageen wordt dus langzaam opgebouwd, waardoor het effect ook langzaam optreedt. Door de aanmaak van collageen komt je huid er steeds jonger en steviger uit te zien. Het effect kan tot maar liefst 3 jaar aanhouden.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

  • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
  • Een eerlijk en professioneel advies
  • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
  • Gekwalificeerde artsen
  • Veilige middelen
  • Hygiënische behandelruimtes
  • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
  • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-06-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 03-06-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen