Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn kleine vouwtjes in de huid. Ze komen voor op alle plaatsen en ontstaan door aanspannen van spieren. Deze worden ook wel mimische rimpels genoemd en/ of ze ontstaan door verslapping van de huid.

Je kunt een behandeling van je rimpels overwegen als je dit vervelend vindt en je belemmerd voelt doordat je bijvoorbeeld:

 • Je continu je lijnen wegstrijkt voor de spiegel
 • Je je door je rimpels ouder voelt dan je bent
 • Je vindt dat je er door je rimpels boos of onvriendelijk uitziet

Wat zijn de mogelijkheden bij rimpels?

Rimpels kunnen goed behandeld worden. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen om jouw rimpels te behandelen:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de rimpels?

Afhankelijk van de behandeling en van de locatie kan je verschillende effecten verwachten. Bij botox houdt het effect 3 tot 9 maanden aan, bij fillers houdt het effect tussen de 9 en 36 maanden aan, bij threads houdt het effect ongeveer 24 maanden aan, bij PlexR ligt het effect rond de 24 maanden, bij vetoplosser ligt het effect rond 2 jaar tot een permanent resultaat, bij mesotherapie ligt het effect rond de 4 tot 9 maanden en bij peelings rond de twee jaar.

Welke kenmerken kennen rimpels?

Er zijn verschillende soorten rimpels. De meest voorkomende rimpels hebben we even op een rijtje gezet:

aanwijzer rimpels

Waar let de arts op?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • Als er permanente fillers in het behandelgebied aanwezig zijn
 • Mate en ernst van de rimpels
 • Diepte van de rimpels
 • De dikte van de huid
 • De hoeveelheid onderhuids vetweefsel rond de rimpel
 • De vorm van het gezicht
 • Gevoeligheid van de huid (overgevoeligheid en allergische reacties)
 • Je leeftijd
 • Huidskleur
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.
Bijvoorbeeld: Indien er alleen maar sprake is van een klein oppervlakkig lijntje dan zou Belotero de beste optie zijn.
Bijvoorbeeld: Indien er sprake is van veel onderhuids vetweefsel naast de rimpel dan kan een vetoplosser een goede oplossing zijn.

We hebben verschillende mogelijkheden om de rimpels te behandelen:

Botox bij rimpels:

Botox geeft een goed effect op de “mimische rimpels”. Dit zijn de bewegingsrimpels die met name in het bovengezicht voortkomen. Het kan vijf dagen duren voordat het effect zichtbaar is. Het resultaat zal 3 tot 9 maanden behouden blijven afhankelijk van hoe vaak je de behandeling eerder gehad hebt.

Voordeel: Botox is een uitstekende oplossing voor de mimische rimpels.
Nadeel: Het duurt een aantal dagen voordat je resultaat ziet.

Plexr Soft Surgery bij rimpels:

Plexr is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor rimpels goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers maar het resultaat houdt daarentegen wel een stuk langer aan. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Hersteltijd is aanmerkelijk langer en Plexr is niet voor alle rimpels geschikt.

De hyaluronzuur Saypha Filler bij rimpels:

Saypha Filler kan goed gebruikt worden tegen rimpels. Saypha Filler wordt vooral toegepast bij milde tot ernstige rimpels, met name in het voorhoofdsgebied. Saypha geeft direct een mooi resultaat. Bij diepe rimpels is Saypha Filler minder effectief.

Voordeel: Saypha Filler is een simpele en effectieve manier om rimpels op te lossen. Het effect houdt lang aan.
Nadeel: Bij diepe rimpels is Saypha Filler minder geschikt.

Het hyaluronzuur Saypha Volume bij de rimpels

Saypha Volume kan ingezet worden voor de behandeling van een diepere rimpels. De filler wordt oppervlakkig inspoten, waardoor het goed verspreid over de huid. Een behandeling met Saypha Volume is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper. Daarnaast is het effect is minder lang zichtbaar dan bij andere fillers.

Voordeel: De filler verspreid zich goed over de huid en is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper.
Nadeel: Het effect van Saypa Volume is minder lang zichtbaar dan andere fillers.

Het hyaluronzuur Saypha Volume Plus bij de rimpels

Saypha Volume Plus kan worden ingezet om diepe rimpels te behandelen. De filler wordt oppervlakkig ingespoten, waardoor het goed verspreidt over de huid. Een behandeling met Saypha Volume Plus is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper. Het resultaat houdt minder lang aan dan andere fillers die worden ingezet voor diepe rimpels.

Voordeel: De filler verspreidt zich goed over de huid en is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper.
Nadeel: Het resultaat houdt minder lang aan dan andere fillers die worden ingezet voor diepe rimpels.

Threads Silhouette Soft bij rimpels:

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg diepe marionetlijnen of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Rimpels en slappe huid kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume hoeft toe te voegen. Het resultaat blijft ongeveer twee jaar behouden.
Nadeel: Soms zijn er meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

De filler Stylage Lidocaïne M bij de rimpels:

Stylage M kan goed gebruikt worden tegen rimpels. Dit gaat om zowel oppervlakkige als diepe rimpels. Met Stylage M kunnen rimpels zeer snel en veilig behandeld worden.

Voordeel: Stylage M is een simpele en effectieve manier om rimpels op te lossen. Het effect houdt tot 12 maanden aan.
Nadeel: Stylage M is in tegenstelling tot andere fillers wat duurder.

Vetoplossers bij rimpels:

Vetoplossers kunnen geschikt zijn om bepaalde rimpels op te lossen doordat sommige rimpels worden veroorzaakt door een lokale vetophoping in het gezicht. Het effect is afhankelijk van de vetoplosser 2 jaar tot permanent.

Voordeel: Sommige rimpels kunnen doorvetoplossers zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan het gezicht hoeft toe te voegen. Het resultaat houdt twee jaar tot permanent aan.
Nadeel: Er zijn soms meerdere behandelingen nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling van rimpels in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten na een behandeling van de rimpels?

Rimpels zijn goed te behandelen. Een duidelijke verbetering is mogelijk, echter verdwijnen alle kenmerken van de rimpels nooit helemaal. Het resultaat blijft bij behandeling met een Botox tussen de 4 en 9 maanden behouden. Bij gebruik van fillers houdt het resultaat tussen de 9 en 12 maanden aan en bij Sculptra 36 maanden. Wanneer er behandeld is met Plexr blijft het resultaat 24 tot 36 maanden behouden en bij threads 18 tot 24 maanden. Het resultaat bij vetoplossende middelen zoals Prostrolane en Kybella blijft twee jaar tot permanent behouden.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten na een behandeling van rimpels?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Voor-Na marionetlijnen, neuslippenplooi, fronsrimpel en wallen met filler en botox

Voor-Na Wallen, wenkbrauwen, fronsrimpel, slapen

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van de rimpels?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling van de rimpels?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen