Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Plexr Soft Surgery?

Plexr, afkorting van Plasma Exeresis, is een relatief nieuwe techniek waar geen naald of mes aan te pas hoeft te komen. Dit maakt het een veilig alternatief voor bepaalde chirurgische ingrepen. Het is ontwikkeld in Italië door GMV en uitvoerig getest door prof. Dr. Sotiris Tsioumas.

De Plexr Soft Surgery is een apparaat dat werkt op basis van ionisatie van gasmoleculen die zich bevinden in de lucht. Dat betekent dat de moleculen geladen zijn. Dat klinkt eng, maar je voelt daar niks van. De aanrakingen van het apparaat met plasma zorgen ervoor dat de huidvezels samentrekken. Door de aanrakingen verdampt de bovenste huidlaag heel nauwkeurig. Daardoor zie je direct een liftend effect. De behandelend arts doet een serie van aanrakingen en daardoor ontstaat er een gebied waar de huid gelift en stevig is. Na de behandeling activeert het lichaam de aanmaak van collageen en elastine. Dit is een indirect effect, maar daardoor ontstaat er een nog beter effect. Het resultaat is een natuurlijk ogende verjonging van het gelaat of hals door huidverbetering én verstrakking.

Deze behandeling is een goed alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie, het verwijderen van littekens of verwijdering van overtollig huid. Een Plexr behandeling zorgt voor een liftend effect en is dus ook toepasbaar in andere zones, waaronder de hals en de kaaklijn.

Wat zijn de mogelijkheden met PlexR?

De indicatiegebieden zijn:

Wat kun je verwachten van het resultaat na een PlexR behandeling?

Met een Plexr behandeling worden zeer goede resultaten geboekt. Uiteraard verschilt dit per individu en behandelzone. Het effect houdt ongeveer 3 jaar tot permanent aan. Door het normale verouderingsproces ongeveer drie jaar.

Ga ervan uit dat de huid in eerste instantie gezwollen is, met name bij de oogleden. De zwelling is meestal na drie dagen weg. Je houdt tot 7-8 dagen na de behandeling bruine plekjes en 3-12 weken wat lichte roodheid.

Een PlexR behandeling kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Decolleté behandelen met PlexR:

Plexr Soft Surgery is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor rimpels in het decolleté gebied goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers, maar het resultaat houdt daarentegen wel een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Er is geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: De hersteltijd is aanmerkelijk langer dan bij alternatieven.

Donkere kringen onder ogen behandelen met PlexR

Ook donkere kringen onder de ogen kunnen door middel van Plexr Soft Surgery goed verholpen worden.

Voordeel: Er is geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: De hersteltijd is aanmerkelijk langer dan bij alternatieven.

Fronsrimpel behandelen met PlexR:

Bij een behandeling met Plexr Soft Surgery wordt er geen gebruik gemaakt van snijden, maar wordt de huid zelf verbeterd. De fronsrimpel kan dan ook effectief behandeld worden met behulp van Plexr.

Voordeel: Het resultaat houdt langer aan en er is geen operatie nodig.
Nadeel: Soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Ook is de hersteltijd aanmerkelijk langer en is de behandeling niet voor alle fronsrimpels geschikt.

Hals behandelen met PlexR:

Met behulp van Plexr Soft Surgery kan overtollige huid bij de hals strakker worden gemaakt. De halslift met Plexr zorgt tevens voor een dikkere huid, zonder dat er een operatie nodig is.

Voordeel: Er is geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: De hersteltijd is aanmerkelijk langer. Ook geeft Plexr in het halsgebied wisselende resultaten.

Handen behandelen met PlexR:

Met deze behandeloptie kun je de pigmentvlekken verminderen. Door de kleine ‘bliksemschichten’ trekken de huidvezels samen. Niet alleen ontstaat er daardoor huidverstrakking, maar je kunt er ook bijvoorbeeld littekens en pigmentvlekken mee behandelen. Het effect houdt 3 jaar aan, maar de resultaten zijn wisselend.

Voordeel: Het werkt op pigmentvlekken en geeft wat huidverstrakking. Het effect houdt 3 jaar aan.
Nadeel: De resultaten zijn wisselend en het werkt niet voor volumeverlies.

Hangende oogleden behandelen met PlexR:

Een Plexr ooglid behandeling is te vergelijken met een kleine bliksemflits die de huidvezels samen laten trekken. De bovenste huidlaag verdampt en er ontstaat een klein korstje. Door het verdampen van de huid kun je een groot deel van het huidoverschot wegnemen in de eerste behandelingen.

Voordeel: Er hoeft niet gesneden te worden en het effect houdt ongeveer wel 3 jaar aan.
Nadeel: Het heeft een hersteltijd van ongeveer een week, met roodheid voor 3-12 weken.

Hyperpigmentatie behandelen met PlexR:

Plexr Soft Surgery kan ook ingezet worden voor hyperpigmentatie. Dit doordat het effectief de bovenste huidlaag verwijderd, waardoor ook de pigmentkorrels worden verwijderd. Het wordt door ons vaak ingezet voor lokale pigmentvlekken. De hersteltijd van de Plexr is een week en daarna heb je 3-12 weken last van lokale roodheid. Tijdens de hersteltijd moet je gebruik maken van een goede SPF en goede bescherming.

Voordeel: Het is zeer effectief tegen lokale hyperpigmentatie.
Nadeel: De hersteltijd is een week, met 3-12 weken last van roodheid. Ook is er goede huidbescherming met o.a. SPF nodig.

Kaaklijn behandelen met PlexR:

Ook de kaaklijn kan worden verstrakt met behulp van Plexr. Hierbij komt er geen mes of naald aan te pas. Door de kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen en hierdoor wordt de huid strak getrokken. In het kaakgebied is Plexr echter minder goed werkzaam en soms zijn er meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Plexr geeft in het kaakgebied wisselende resultaten.

Kraaienpootjes behandelen met PlexR:

Omdat er bij Plexr niet wordt gesneden, is dit een veilig alternatief voor een chirurgische ingreep. Kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen, waardoor rimpels goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers, maar het resultaat houdt daarentegen wel weer een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Veilig alternatief met langdurig resultaat.
Nadeel: Soms zijn er meerdere behandelingen nodig en het is duurder dan fillers.

Marionetlijnen behandelen met PlexR:

Plexr Soft Surgery zorgt door middel van kleine aanrakingen dat de huidvezels samentrekken. Niet alleen worden rimpels en lijntjes hierdoor vermindert, maar ook wordt de huid verbetert. Dit omdat een Plexr behandeling ook de aanmaak van collageen stimuleert.

Voordeel: De huid wordt aanzienlijk verbetert en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Het is niet voor alle marionetlijnen geschikt en is over het algemeen duurder.

Mondhoeken behandelen met PlexR:

Ook kan Plexr Soft Surgery effectief zijn als behandeloptie bij de mondhoeken. Bij de Plexr behandeling worden de huidvezels samen getrokken, waardoor ook huid strakker wordt. Deze optie is wel duurder dan fillers, maar het resultaat houdt daarentegen wel weer een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

Voordeel: Het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: De hersteltijd is aanmerkelijk langer en de behandeling is niet voor alle mondhoeken geschikt.

Neuslippenplooi behandelen met PlexR:

Plexr Soft Surgery kan ook een goede behandeloptie zijn voor de neuslippenplooi. De Plexr verstrakt en verjongt de huid, dankzij kleine aanrakingen op de huid. Door deze kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen, die de rimpels strak trekken.

Voordeel: Het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Het is niet voor alle neuslippenplooien geschikt en het is duurder dan fillers. Ook is de hersteltijd langer.

 

Traangoot en wallen behandelen met PlexR:

Plexr behandeling is te vergelijken met een kleine bliksemflits die de huidvezels samen laten trekken. Hierdoor is het mogelijk om de traangoot minder te laten worden. Je hebt 3 dagen zwelling, 7-8 dagen bruine plekjes en 3-12 weken wat lichte roodheid. Het effect houdt ongeveer 3 jaar aan.

Voordeel: Het is ook wel een ooglidcorrectie zonder snijden. En het effect houdt ongeveer 3 jaar aan.
Nadeel: Het heeft een hersteltijd van ongeveer een week, met roodheid voor 3-12 weken. Voor sterke volumedefecten is het minder geschikt.

Wenkbrauwen behandelen met PlexR:

Plexr Soft Surgery kan ook uitkomst bieden bij hangende wenkbrauwen. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen, waardoor wenkbrauwen gelift kunnen worden. Deze optie is prijziger dan fillers, maar het resultaat houdt daarentegen wel weer een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig. Bovendien geeft Plexr bij wenkbrauwen wisselende resultaten.

Voordeel: Er is geen operatie nodig en het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Bij de wenkbrauwen is het resultaat soms moeilijk te behalen.

Is een PlexR behandeling veilig?

Een behandeling met Plexr is veilig als het wordt uitgevoerd door een ervaren arts. Een behandeling met Plexr kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid. Er is veel onderzoek gedaan naar de behandeling. Doordat de aanrakingen oppervlakkig plaatsvinden, is er nauwelijks kans op een bloeding of infectie.

Wat zijn de bijwerkingen na een PlexR behandeling?

Bij de Plexr behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling (2 tot 3 dagen), korstjes voor 7-8 dagen en roodheid (ongeveer 3 tot 12 weken).
Ook is er kans op hyperpigmentatie. Dit verdwijnt zonder verdere behandeling binnen 7-8 maanden vanzelf. Met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) kan de hyperpigmentatie binnen 3-8 weken succesvol behandeld worden.

Wat zijn de risico’s bij een behandeling met PlexR?

De risico’s op littekenvorming zijn miniem of niet aanwezig. Meer weten over risicofactoren en contra-indicaties? Op deze pagina kun je daar meer over lezen.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de PlexR behandeling?

Als je zenuwachtig bent, is het goed om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij begrijpt dat en kan je dan helpen om je door de behandeling heen te loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

In sommige gevallen moet een crème gesmeerd worden tegen hyperpigmentatie.

Waarmee moet ik rekening houden na de PlexR behandeling?

We willen ervoor zorgen dat de behandeling en de hersteltijd zo snel mogelijk verloopt. De volgende adviezen zijn bedoeld om dit te bespoedigen.

 • Houdt rekening met zwelling, roodheid en jeuk.
 • We raden aan om eventuele lenzen uit te doen als je behandeld wordt aan de onder- en/of bovenoogleden.
 • Na de behandeling smeren we het behandelende gebied in met een speciale wondcrème, die de directe roodheid zoveel mogelijk tegengaat. Daarna brengen we de zonbeschermingscrème aan. Het is raadzaam om de speciale wondcrème de eerste week te blijven gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat door deze crèmes de andere crèmes makkelijker verwijderd kunnen worden.
 • Tegen de zwelling mag gekoeld worden.
 • Voor de eventuele jeuk mag een antihistaminicum geslikt worden zoals Cinnarizine 25 mg.
 • Er is een kans op hyperpigmentatie.

Zolang er geen UV-licht expositie is op het behandelde gebied en geen mechanische prikkeling dan zal hyperpigmentatie niet kunnen voorkomen. Op indicatie is het raadzaam om voor 6 weken een tretinoïne/hydrochinon crème te gebruiken. Dit is met name raadzaam bij patiënten met een getinte huidskleur.

Smeer direct het behandelde gebied in met een crème die tegen de zon beschermt. Wij raden de volgende crèmes aan waarop u op basis van uw voorkeuren een keuze kunt maken:

 • Vichy Dermablend (camouflagecreme met SPF functie).
 • Epionce Daily Shield Lotion Tinted SPF 50.
 • Epionce Ultra Shield Lotion Transparant SPF 50.
 • Skintech Melablock – HSP – SPF 50.

Blijf uit de zon of bescherm de huid met een zonnebril en/of een hoed.
Krab niet aan de huidkorstjes en boen de huid niet uitbundig als u de huid schoonmaakt. Het is beter om eventueel resten van crèmes op de huid te laten zitten.
Je kunt de huid schoonmaken met een zeepvrije milde lotion (gecombineerd met veel water) en/of een milde make-up remover.

Wanneer er sprake is van een nattende wond:

 • Is de korst niet droog dan kun je een zinkoxide zalf voor de nacht gebruiken.
 • Als het behandelde gebied erg nattend is, kun je overschakelen naar een zinkoxide-poeder tijdens de nacht (Bijvoorbeeld Purol van Kruidvat).

Meer weten over de nazorg bij Plexr behandelingen? In deze blog kun je daar meer over lezen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten bij een behandeling met PlexR?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. Bovendien zijn de locaties discreet gelegen, waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Het is handig dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt, zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Helaas is het niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

plexr ooglid voor- en nafoto

plexr ooglid voor- en nafoto

Plexr voor- en nafoto

Plexr voor- en nafoto

Plexr voor- en nafoto

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de PlexR behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Indien er gekozen wordt voor een behandeling met Plexr, dien je op een later moment terug te komen in verband met een bedenktijd die wij in acht nemen. Een behandeling met Plexr duurt meestal een half uur tot een uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistente de huid schoon en wordt het behandelde gebied behandeld met een crème. Ook wordt uitgelegd hoe je het behandelde gebied moet verzorgen om het herstel te bespoedigen.

Meer weten over Plexr behandeling ervaringen? In deze blog geeft Petra een kijkje in haar dagboek en in deze blog kom je meer te weten over de Plexr ervaring van Tanya.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Je kunt een duidelijk resultaat verwachten. Dit is wel afhankelijk van de dikte van de huid en de ernst van de rimpels, littekens of slapte van de huid. Het resultaat is direct te zien, maar is pas optimaal na enkele dagen. Dan is de zwelling afgenomen en verdwijnen de korstjes. In de meeste gevallen zijn de meeste mensen met één behandeling tevreden over het resultaat. Maar als er veel overtollige huid is of veel littekens behandeld moeten worden, dan kan het zijn dat er meer behandelingen nodig zijn. Het effect zal ongeveer drie jaar aanhouden.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 29-10-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 29-10-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen