Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is EndoPlexr?

EndoPlexr van Plexr Omnia is een behandeling die een chirurgische facelift benadert: het verstrakt en lift de huid zonder injectables of chirurgische ingreep. Een EndoPlexr-behandeling verbetert en verjongt de huid daarnaast met huideigen collageen.

Plexr Omnia is een medisch apparaat dat werkt op basis van plasma. Dit plasma ontstaat vanuit geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Het Plexr Omnia systeem lift, verstevigt, verstrakt, verjongt en verbetert de huid hiermee van binnenuit. Het herstelt ook volume, pakt rimpels en lijntjes aan en kan de huid zelfs laten krimpen. Veilige impulsen die afgegeven worden zorgen bovendien voor een langdurig resultaat.

Het doel van deze methode is het gezicht op natuurlijke wijze te liften en daarbij de natuurlijke gezichtsexpressie te behouden. Om dit te bereiken maakt de EndoPlexr-methode gebruik van de HLH-Methode (Hybrid Lifting Homologous): een combinatie van twee technieken. Deze twee technieken zijn Plexr Plasma Exeresis (het reduceren van huidoverschot) en CollagenShaping (zogenoemde collageendraden).


Om de huid te liften of verstrakken is er een manier nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren. Een chirurgische facelift trekt hiervoor de huid, en soms de spieren omhoog. Voor een niet-chirurgische facelift wordt er gewerkt met extra volume of bepaalde spieren tijdelijk te verslappen.

 

Een chirurgische facelift brengt echter bepaalde risico’s met zich mee. Ze kunnen onder meer bloedingen, infecties, zenuwletsels en huidnecrose veroorzaken. Een traditionele facelift laat littekens achter en minimaal één tot twee weken is men niet toonbaar. Het duurt weken voor sporten en bepaalde bewegingen weer mogelijk zijn. Bovendien bestaat er ook kans op een onnatuurlijk gelift effect.

Een niet-chirurgische facelift, zoals met botuline toxine en fillers, zijn tijdelijk en zorgen voor een subtielere lift. Een overschot aan huid kan hier niet mee worden aangepakt.


Wanneer de wens bestaat om verslapte en verouderde huid te verjongen zonder chirurgische ingreep is de EndoPlexr-behandeling een zeer goede optie. Met name wanneer er ook sprake is van loshangende huid of een overschot aan verslapte huid.

De EndoPlexr-behandeling verbetert de huid uitsluitend met huideigen collageen, zonder risicovolle operatie. Het benadert het effect van een chirurgische facelift op het gebied van liften, verstrakken en verwijderen van overtollige huid. Terwijl de huid daarnaast ook een verjongende behandeling krijgt. Een groot voordeel is dat er geen kans op overspannen van de huid, en daarmee een onnatuurlijk effect bestaat, zoals bij een chirurgische facelift. Tot slot is de kans op een asymmetrisch resultaat vanwege de nauwkeurigheid van het apparaat zeer gering.


Wat zijn de mogelijkheden met EndoPlexr

De indicatiegebieden zijn:

 • Gelaat
 • Neuslippenplooi
 • Kaaklijn


Wat kun je verwachten van het resultaat?

 

De meeste patiënten merken onmiddellijk resultaat van de behandeling. Het volledige effect van deze behandeling treedt geleidelijk op over een periode van 2 maanden. Het effect blijft gemiddeld tot ongeveer 6 tot 12 maanden aanhouden.

Het natuurlijk verouderingsproces kan niet worden gestopt; een herhaling van de behandeling kan na deze periode wenselijk zijn. 

De behandeling kan voor de volgende indicaties worden gebruikt:

Behandeling van het gelaat
Gelaat met EndoPlexr

De EndoPlexr-behandeling verstrakt en verbetert de huid van het gelaat. Het directe resultaat is een jeugdig uiterlijk; het effect van een natuurlijke facelift. Het pakt losse, verslapte en verouderde huid effectief aan zonder dat er sprake is van downtime, snijden of risico’s die voorkomen bij chirurgische ingrepen. Voor een blijvend effect is het raadzaam de behandeling te herhalen.

Voordeel: EndoPlexr rekent af met loshangende en overtollige huid. Naast het effect van een facelift verbetert ook de textuur van de huid. Er zijn geen littekens zichtbaar na de behandeling omdat deze non-invasief is.
Nadeel: Het effect van een chirurgische facelift is op het gebied van huidverstrakking is groter. Na behandeling is invasief. Er wordt gewerkt met haarfijne, haast niet voelbare naaldjes. Wanneer er een angst voor naalden bestaat zal de cosmetisch arts adviseren over mogelijke alternatieven.

 


Neuslippenplooi met CollagenShaping

Endoplexr vult de plooi tussen neus en lippen goed op en pakt daarbij direct fijne lijntjes aan. Collageen wordt gestimuleerd, terwijl de rest van de huid gelift wordt en overtollige huid verminderd en verstrakt wordt op natuurlijke wijze.

Voordeel: Natuurlijke opvulling van de plooi met collageen.
Nadeel: Het effect is natuurlijk. Bij zeer veel huidoverschot kan het zijn dat een andere behandeling een beter resultaat oplevert. De cosmetisch arts of huidtherapeut zal hier eerlijk over adviseren. 

 


Kaaklijn met EndoPlexr

 

Deze behandeling is zeer geschikt voor het verkrijgen van een goed gedefinieerde kaaklijn. Dit zorgt direct voor een jeugdige uitstraling. De dubbele techniek van EndoPlexr verplaatst volume en pakt verslappingen in het onderste gebied van het gezicht aan. 

Voordeel: Eventuele rimpels en lijntjes in dit gebied worden geheel verholpen of verzacht met deze behandeling.
Nadeel: Indien de kaaklijn compleet opnieuw vormgegeven moet worden kan de hoeveelheid volume uit eigen collageen tekort schieten. Een aanvullende behandeling met bijvoorbeeld fillers kan dit probleem verhelpen. 

Is het veilig?
EndoPlexr-behandelingen zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts of huidtherapeut. Deze kunnen herhaaldelijk en op langere termijn worden uitgevoerd zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Plexr Omnia heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan de relevante Europese eisen voor medische hulpmiddelen.

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Een EndoPlexr-behandeling brengt weinig risico’s met zich mee en doorgaans is er geen sprake van hersteltijd. Dagelijkse activiteiten kunnen direct hervat worden. 

In enkele gevallen kan de huid direct na de behandeling iets roder zijn en gevoeliger voor zonlicht en UV-straling.

 

Zijn er risico’s?
Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor een EndoPlexr-behandeling?

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst om advies te vragen. Het advies kan bijvoorbeeld zijn minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigmentremmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

 

Doet een EndoPlexr-behandeling pijn?

Deze behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Er is geen verdoving nodig.

Iedereen beleeft echter een andere ervaring. De behandeling wordt omschreven als ‘prima te doorstaan’. Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. 

 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen, warm en een beetje geschaafd aanvoelen. De eerste 4 dagen na de behandeling kan de huid, als gevolg van het herstelproces, gezwollen en rood zijn en 2 weken donkerder/roze lijken. 

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.


Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder voor- en nafoto’s.

 

Plexr Omnia EndoPlexr

 

bron: Plexr

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. 

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd.

De behandeling bestaat uit twee verschillende technieken: ten eerste de CollagenShaping-techniek die vergelijkbaar is met die van een draadlift. Alleen het eigen collageen wordt hierbij gebruikt. De arts plaatst hiervoor strategisch zeer dunne naaldjes (met een dikte van een haar) die pijnloos tussen de huidlagen door glijden. Deze worden vervolgens geladen met een zeer lichte elektro impuls. Deze zijn nauwelijks voelbaar. De arts maakt vervolgens met de naald roterende en zacht trekkende bewegingen en kan zo als het ware het uitgezakte collageen opwinden, inkorten en verplaatsen.

De tweede techniek is die van Plasma Exeresis. Tijdens de behandeling wordt de huid hierbij puntsgewijs aangeraakt door een kleine boog van plasma. De apparatuur zelf zal je huid niet aanraken. Als gevolg van de aanraking met Plexr-plasma ontstaat er een reactie in de huid waarbij de elastische huidvezels direct samentrekken. Het samentrekken van de vezels zorgt voor een direct liftend effect.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Resultaat na de behandeling is direct zichtbaar. Het collageen is strategisch verplaatst, gelift en overtollige huid is aangepakt. De huid zal daarnaast fris, glad en jeugdig ogen. 

Het uiteindelijke resultaat zul je geleidelijk aan, binnen 2 tot 3 maanden kunnen zien. Die tijd heeft collageen nodig om te regenereren en huidcellen opnieuw op te bouwen. Afhankelijk van de indicatie kunnen meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er meer verbetering van de huid te zien.

Resultaten blijven 6 tot 12 maanden stabiel. Het natuurlijk huidverouderingsproces gaat daarna gewoon verder. 


Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 28-09-2021: door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18-08-2021

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen