Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Fotona4D SmoothEye?


Een Fotona4D SmoothEye-behandeling biedt een niet-chirurgisch, niet-invasief ooglift-alternatief. Deze behandeling biedt natuurlijk ogende, langdurige resultaten.

Fotona lasersystemen zijn het resultaat van meer dan 55 jaar ervaring. Het zijn pioniers die wereldwijd hun expertise inzetten op het gebied van geneeskunde, communicatie, industrie en defensie.

De Fotona4D SmoothEye-behandeling van Fotona gebruikt de Fotona4D Er:YAG-laser in de Fotona SMOOTH-modus. Lasergolflengtes zorgen op zeer zachte en pijnloze wijze voor een dubbel effect: een strakkere huid en verjonging van binnenuit.

Tijdens een Fotona4D SmoothEye-behandeling pakt de huidtherapeut of cosmetisch arts de diepere huidstructuren aan. De thermische energie van de laser verwarmt deze tot een punt waar het gewenste effect wordt bereikt. Collageenproductie neemt hierdoor toe, rimpels en lijnen verzachten of verdwijnen en elasticiteit van het huidweefsel verbetert. De meeste mensen ervaren dit als de zon op de huid op een warme dag.


Een chirurgische ooglift brengt risico’s met zich mee. Ze kunnen onder meer bloedingen en infecties veroorzaken. Ze laten meestal kleine littekens achter en minimaal één tot twee weken is men niet toonbaar. Dan is er nog een herstelperiode waarbij er onder meer een tijd niet gesport kan worden. Een niet-chirurgische ooglift, zoals een ooglift met botuline toxine en fillers, zijn tijdelijk en zorgen voor een subtieler resultaat.

Om de huid te liften of verstrakken is er een manier nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren. Tijdens een chirurgische ooglift of ooglidcorrectie snijdt een chirurg de plooi boven het ooglid in en verwijdert overtollig vetweefsel en huidoverschot. Er dient altijd losse huid over te blijven om het oog te kunnen sluiten. Tijdens een niet-chirurgische oolift met bijvoorbeeld fillers of botuline toxine, wordt er niet gesneden maar gewerkt met extra volume of worden bepaalde spieren rondom het oog tijdelijk verslapt.

De Fotona4D SmoothEye-behandeling verstrakt de huid van binnenuit doordat de laser de collageenproductie verhoogt. De combinatie van twee specifieke lasers zorgt ervoor dat de huid tegelijkertijd verbetert door rimpels aan te pakken en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Een chirurgische ooglift verbetert de huid niet wat kan resulteren in een nog altijd enigszins verouderde uitstraling rondom de ogen. Bovendien laat deze een litteken achter.

 

Wat zijn de mogelijkheden met een Fotona4D SmoothEye-behandeling?

De indicatiegebieden zijn:

 • Ogen: hangende oogleden en kraaienpootjes


Wat kun je verwachten van het resultaat?

De meeste patiënten merken onmiddellijk resultaat van de behandeling. Het volledige effect van deze behandeling treedt geleidelijk op over een periode van ongeveer 4 tot 8 weken. Het effect blijft gemiddeld tot ongeveer 12 tot 18  maanden aanhouden.

Het natuurlijk verouderingsproces gaat door. Een herhaling van de behandeling kan na deze periode daarom wenselijk zijn.

 

De behandeling kan voor de volgende indicatie worden gebruikt

Ooglift met Fotona4D SmoothEye

De Er:YAG-laser vermindert rimpels rond de ogen en zorgt voor verstrakking en volume dankzij de stimulatie van collageenopbouw. Het eerste resultaat van de behandeling is direct zichtbaar: een frisse blik dankzij de aanpak en verbetering van slappe, loshangende huid. De behandeling is zacht, pijnloos en niet-invasief. Resultaten zijn natuurlijk en subtiel. 

Voordeel:  Zeer nauwkeurige en veilige aanpak dankzij de precisie van de lasers.
Nadeel: Het effect van een chirurgische ooglift is op het gebied van huidlifting is groter. 

 

Is het veilig?

Een Fotona4D SmoothEye-behandeling is veilig als een ervaren huidtherapeut of cosmetisch arts deze uitvoert. Fotona4D-behandelingen kunnen regelmatig uitgevoerd worden zonder dat het invloed heeft op de algemene gezondheid.

De huid heeft bij deze behandeling niet te maken met naalden, draden of iets anders dat de huid penetreert, anders dan veilige energiegolven. De huid wordt verder op geen enkele wijze beschadigd maar juist hersteld en verbeterd,

De Fotona4D is daarbij speciaal ontworpen om nauwkeurig en gecontroleerd een optimale afgifte van laserimpulsen in te brengen op de meest veilige manier.

Wat zijn de bijwerkingen?

Direct na de behandeling kan er in enkele gevallen sprake zijn van milde roodheid van de huid. Meestal trekt dit na enkele uren weer weg. In zeer zeldzame gevallen kan er een lichte blaarvorming aan de binnenkant van de wang optreden. Dit komt nauwelijks voor en geneest normaal binnen enkele dagen.

Wat zijn de risico’s?

Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling?

 • Wij adviseren ten minste 4 weken voorafgaand aan de behandeling geen gezichtsbehandelingen te ondergaan zoals chemische peelings, laserbehandelingen of microneedling. Neem bij twijfel contact op met ons. 
 • Gebruik tenminste 72 uur voorafgaand aan de behandeling geen medicijnen te gebruiken die lichtgevoeligheid veroorzaken zoals doxycycline en minocycline. 
 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst om advies te vragen. Het advies kan bijvoorbeeld zijn minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigmentremmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen en warm aanvoelen.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Bij pijn of ongemak na behandeling kun je paracetamol innemen.

 

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar.
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een voor- en na foto’s.

Fotona 4D SmoothEye

Fotona 4D SmoothEye

bron: fotona.com

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met Fotona4D in zijn werk?

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

De cosmetisch arts of huidtherapeut zal het behandelgebied eerst reinigen en desinfecteren.

Daarna zal de behandeling van start gaan. Het apparaat zelf maakt geen contact met de huid tijdens de behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Doet een SmoothEye-behandeling met Fotona4D pijn?

De behandeling is pijnloos. Uiteraard verschilt dit per persoon, iedereen beleeft namelijk een andere ervaring of is gevoeliger. Over het algemeen is de behandeling prima te doorstaan.

Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. Mocht je het toch te gevoelig vinden, dan kunnen we een verdovende crème gebruiken.

 

Wanneer zie ik het resultaat van deze behandeling en hoe lang blijft deze aanhouden?

Je zult meteen resultaat zien. Tijdens de behandeling trekt het collageen samen en verstrakt huid onmiddellijk. Oneffenheden zullen verdwenen zijn en je teint zal frisser ogen, aangezien dode huidcellen ook aangepakt zijn. 

Het uiteindelijke resultaat zul je geleidelijk aan, binnen 4 tot 8 weken kunnen zien. Die tijd heeft collageen nodig om te regenereren en huidcellen opnieuw op te bouwen.

Afhankelijk van de indicatie kunnen meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er meer verbetering van de huid te zien.

Het effect blijft gemiddeld tot ongeveer 12 tot 18  maanden aanhouden.

 

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 26-09-2021: door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18-08-2021

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen