Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi zijn de schuin naar beneden lopende plooien die lopen van de neus naar de zijkant van de mond.

Je kunt een behandeling van de neuslippenplooi overwegen als je dit vervelend vindt en je belemmerd voelt doordat bijvoorbeeld:

 • Jij continu je neuslippenplooi wegtrekt voor de spiegel
 • Je je ouder voelt dan je bent

Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling van de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi kan goed behandeld worden. Soms moeten we andere gebieden (bijvoorbeeld de jukbeenderen of traangoot) behandelen om het gewenste effect te bereiken. Wij gebruiken in onze praktijk de volgende middelen voor de neuslippenplooi:

Wat kun je verwachten na een behandeling van de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi zal duidelijk verminderen. Het resultaat is bij fillers tussen de 12 en 18 maanden, bij threads tussen de 18 en 24 maanden, bij PlexR houdt het effect ongeveer 36 maanden aan en bij vetoplosser ligt het effect tussen 2 jaar tot permanent.

Welke kenmerken kent de neuslippenplooi?

Het gebied rondom de neuslippenplooi gaat naarmate een persoon ouder wordt, wat afhangen. Vaak gaat dit gepaard met het ontstaan van rimpels en lijnen, waardoor een wat boze uitdrukking ontstaat. De neuslippenplooi ontstaat door volumeverlies en het ouder worden van de huid, waardoor de neuslippenplooi naar beneden gaat en er de schuine lijnen van neus naar mond ontstaan: de neuslippenplooi.

Aanwijzer neuslippenplooi

Waar let de arts op en waarom is het relevant?

Om tot een goede keuze van behandeling te komen neemt de arts verschillende aspecten mee:

 • Als er permanente fillers in het behandelgebied aanwezig zijn.
 • Mate en ernst van de neuslippenplooi
 • Diepte van de neuslippenplooi
 • De dikte van de huid
 • De hoeveelheid onderhuids vetweefsel naast de neuslippenplooi
 • De vorm van het gezicht
 • Gevoeligheid van de huid (overgevoeligheid en allergische reacties)
 • Je leeftijd
 • Huidskleur
 • Jouw wensen en verwachtingen

Waarom is het relevant?

Al de bovenstaande aspecten zijn belangrijk om uit de verschillende mogelijkheden een passende behandeling voor jou te kiezen.

Bijvoorbeeld: Is er alleen maar sprake van een klein oppervlakkig lijntje, dan kan Belotero voldoende zijn
Bijvoorbeeld: Is er sprake van veel onderhuids vetweefsel naast de neuslippenplooi, dan kan een vetoplosser een prima oplossing zijn.

We hebben verschillende mogelijkheden om de neuslippenplooi te behandelen:

De filler Belotero bij de neuslippenplooi:

Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige neuslippenplooien te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de neuslippenplooi relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige neuslippenplooi. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

De filler Ellansé bij de neuslippenplooi:

Ellansé M of S is met name erg goed inzetbaar voor de diepe neuslippenplooi. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden. Ellansé is een middel die relatief recent op de markt is gekomen.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op de neuslippenplooi.
Nadeel: Ellansé kan niet opgelost worden. Ellansé is een relatief jonge filler met een kortere track record.

De filler Juvéderm Voluma & Volift bij de neuslippenplooi:

Juvéderm is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheiden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar. Het is minder volume vergrotend dan Radiesse.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties
Nadeel: Er kan in tegenstelling tot Radiesse soms erg veel Juvedérm Voluma of Volift nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Plexr Soft Surgery bij de neuslippenplooi:

Plexr is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor rimpels goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers maar het resultaat houdt daarentegen wel weer een stuk langer aan. Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig

Voordeel: Het resultaat houdt langer aan dan andere behandelingen.
Nadeel: Hersteltijd is aanmerkelijk langer en niet voor alle neuslippenplooien geschikt.

De filler Radiesse bij de neuslippenplooi:

Radiesse kan goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe neuslippenplooien geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn.

Het hyaluronzuur Saypha Filler bij de neuslippenplooi:

Saypha filler kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de neuslippenplooi. Het wordt met name gebruikt als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak oppervlakkiger worden ingespoten. Voor de diepe neuslippenplooi is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyaluronidase.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe neuslippenplooien.

Het hyaluronzuur Saypha Volume bij de neuslippenplooi

Saypha Volume kan ingezet worden voor de behandeling van een diepere neuslippenplooi. De filler wordt oppervlakkig inspoten, waardoor het goed verspreid over de huid. Een behandeling met Saypha Volume is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper. Daarnaast is het effect is minder lang zichtbaar dan bij andere fillers.

Voordeel: De filler verspreid zich goed over de huid en is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper.
Nadeel: Het effect van Saypha Volume is minder lang zichtbaar dan andere fillers.

Het hyaluronzuur Saypha Volume Plus bij de neuslippenplooi

Saypha Volume Plus kan worden ingezet om volumeverlies van de neuslippenplooi te verminderen. De filler wordt oppervlakkig ingespoten, waardoor het goed verspreidt over de huid. Een behandeling met Saypha Volume Plus is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper. Het resultaat is minder volumevergrotend dan andere fillers zoals Radiesse.

Voordeel: De filler verspreidt zich goed over de huid en is in tegenstelling tot andere fillers wat goedkoper.
Nadeel: Er kan in tegenstelling tot andere fillers soms erg veel Saypha Volume Plus nodig zijn om een goed effect te realiseren.

De filler Sculptra bij de neuslippenplooi:

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de neuslippenplooi. Zeker als er grote volumedefecten in de rest van het gezicht te zien zijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Als Sculptra ingezet wordt dan moeten vaak ook andere delen van het gezicht worden behandeld om goede effecten op de marionetlijnen te bereiken. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men al dan niet niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de neuslippenplooi, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Threads Silhouette Soft bij de neuslippenplooi:

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg diepe neuslippenplooien of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Diepe neuslippenplooien kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan het gezicht hoeft toe te voegen. Het effect houdt 2 jaar aan.
Nadeel: Soms zijn meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

De filler Stylage M bij de neuslippenplooi:

De bijzondere filler Stylage M kenmerkt zich door de toevoeging van Mannitol. Een anti-oxidant die ervoor zorgt dat de reactie na een behandeling minimaal is. Wat betekent dat voor jou? Minder zwelling en roodheid! Een fijne toevoeging dus. Stylage M kan worden gebruikt voor de behandeling van de neuslippenplooi. Stylage M zorgt voor een natuurlijk effect en houdt lang aan.

Voordeel: Toegevoegd Mannitol voor minder reactie na een behandeling. Geeft een natuurlijk effect en houdt lang aan.
Nadeel: Stylage M is minder geschikt voor het creëren van extreem volume.

Vetoplossers Prostrolane Inner B bij de neuslippenplooi:

Een neuslippenplooi kan ook door lokale vetophopingen ontstaan. Prostolane inner B is een relatief nieuw middel die door een speciaal soort eiwitcomplex ervoor kan zorgen dat vet wordt afgegeven door de vetcel en waarbij de huid ook wordt verstrakt doordat de elastine- en collageenvezels worden verstrakt. Het middel is geschikt voor neuslippenplooi die door verzakt vet van het middelste gedeelte van het gezicht is ontstaan. Doordat de vetcellen niet kapot worden gemaakt is de hersteltijd erg gunstig maar kan het vet op termijn wel weer terugkomen. Het effect houdt ongeveer 1 tot 2 jaar aan.

Voordeel: Diepe neuslippenplooien door lokale vetophopingen kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan het gezicht moet toevoegen. Het effect houdt 2 jaar aan
Nadeel: Er zijn soms meerdere behandelen nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Nog niet in ons assortiment: Vetoplosser Belkyra (Kybella) bij de neuslippenplooi:

Een neuslippenplooi kan ook door lokale vetophopingen ontstaan. Belkyra (Kybella) is een nieuw middel voor de indicatie onderkin en is vergelijkbaar met het middel Aqualyx wat beiden werkt op het werkzame bestanddeel deoxycholinezuur. IN tegenstelling tot aqualyx is dit middel FDA-approved en wordt het door een gerenomeerde farmaceutische firma op de markt gebracht. Het deoxycholinezuur zorgt ervoor dat de vetcellen kapot worden gemaakt wat ervoor zorgt dat het opgeslagen vet via natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Doordat de vetcellen kapot raken zal het effect permanent zijn maar reken ook op flink wat zwelling als de vetcellen worden opgeruimd door het lichaam. De hersteltijd van Belkyra (Kybella) is vrij prijzig in tegenstelling tot Prostrolane en wordt zonder verdoving ingespoten wat het aardig pijnlijk maakt.

Voordeel: Diepe neuslippenplooien door lokale vetophopingen kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan het gezicht moet toevoegen. Het effect is permanent.
Nadeel: Er zijn soms meerdere behandelen nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken. De hersteltijd behelst flink wat zwelling en is vrij pijnlijk. Je hebt een ervaren arts nodig omdat het gebruik van Belkyra (Kybella) een off-label indicatie is voor de marionetlijnen.

vrouw met spiegel

Hoe gaat de behandeling van de neuslippenplooi in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk (met uitzondering van Plexr en PRP). De meeste behandelingen duren inclusief het consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kunnen de blauwe plekken eventueel gecamoufleerd worden met een steriele, helende camouflagecrème. Wij geven ook advies over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten na een behandeling van de neuslippenplooi?

De neuslippenplooi is goed te behandelen. Een duidelijke verbetering is mogelijk, echter verdwijnen alle kenmerken van de neuslippenplooi nooit helemaal. Het resultaat blijft bij behandeling met een Botox tussen de 4 en 9 maanden behouden. Bij gebruik van fillers houdt het resultaat tussen de 9 en 12 maanden aan en bij Sculptra 36 maanden. Wanneer er behandeld is met Plexr blijft het resultaat 24 tot 36 maanden behouden en bij threads 18 tot 24 maanden. Het resultaat bij vetoplossende middelen zoals Prostrolane en Kybella blijft twee jaar tot permanent behouden.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zoals roodheid en/of zwelling verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Er is altijd kans op een blauwe plek bij een injectie, maar deze verdwijnt meestal binnen twee weken.

Bij de Plexr-behandeling moet men rekening houden met flinke zwelling voor 2 of 3 dagen, korstjes voor 7 of 8 dagen en roodheid voor 3 tot 12 weken.

Bobbeltjes of onregelmatigheden kunnen optreden maar zijn zeldzaam en verdwijnen meestal vanzelf. Mocht je hier toch twijfels over hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een tussentijdse controle.

Bij sommige behandelingen, zoals de Plexr en bepaalde peelings, is er kans op hyperpigmentatie die zonder verdere behandeling binnen 6 tot 9 maanden vanzelf verdwijnt. Deze hyperpigmentatie kan met een speciale crème (tretinoïne/hydrochinon) binnen 3 tot 8 weken succesvol behandeld worden.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

voor en na foto van de neuslippenplooi, lippen, mondhoeken en marionetlijnen met fillers

Voor en na marionetlijnen en neuslippenplooi met filler

voor en na foto van de neuslippenplooi en marionetlijnen met Radiesse filler

voor en na foto van de neuslippenplooi en marionetlijnen behandeling met Radiesse filler

voor en na foto van de neuslippenplooi en jukbeenderen behandeling met Radiesse filler

Voor-Na Radiesse neuslippenplooi

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Welke voorbereiding kan ik treffen voor de behandeling van de neuslippenplooi?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door voorafgaand aan de behandeling Arnicadruppels of -tabletten te slikken. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan van te voren even contact op met de praktijk.

Indien gewenst krijg je een coolpack van ons mee tegen de zwelling.

Bij bepaalde behandelingen (Plexr en peelings) is het raadzaam om bij een gekleurde huid een voorbehandeling te doen met een tretinoïne/hydrochinoncrème.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling van de neuslippenplooi?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij een Plexr-behandeling kan het raadzaam zijn om iemand anders te laten rijden omdat soms de ogen erg gezwollen zijn. Vergeet ook niet vooraf aan een Plexr-behandeling je lenzen uit te doen en een (zonne-)bril mee te nemen. Zorg ook voor goede zonbescherming en beschermende crèmes. Wij geven je uiteraard uitgebreide informatie voorafgaand aan de behandeling hoe je dit precies moet doen.

Bij pijn of ongemak na de behandeling kun je een pijnstiller (zoals paracetamol) innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 23-05-2019 door arts J. Claassen. Volgende revisie datum: 23-05-2020.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen