Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Azzalure?

Het middel Azzalure valt onder de botuline toxines. Een ander bekend botulium toxine is Botox. Botuline toxine is een medicijn om de spieren tijdelijk te laten ontspannen.

Wat zijn de mogelijkheden van Azzalure?

De indicatiegebieden zijn:

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het resultaat is te zien na 2 tot 5 dagen. Na twee weken is het maximale resultaat behaald. Het effect zal meer dan 3 maanden aanhouden. Na meerdere behandelingen kan het effect oplopen tot 12 maanden.

Azzalure kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Fronsrimpel behandelen met Azzalure:

De fronsrimpel is goed te behandelen met Azzalure. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij fronsrimpels, de fronsrimpel gaat vaak meestal helemaal weg.
Nadeel: Relatief korte duur van resultaat van de behandeling.

Hals behandelen met Azzalure:

De verticale strengen onder de kaaklijn ontstaan doordat de huidspier van de hals (platysma) steeds minder sterk wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Een botuline toxine zoals azzalure kan deze plooivorming tegengaan doordat de huidspier zich hierdoor ontspant.

Voordeel: Enige effectieve behandeling (naast plastische chirurgie) die er is voor de strengen van de huid.
Nadeel: Op loshangend vel heeft het geen effect, relatief kort behoud van resultaat.

Hangende oogleden behandelen met Azzalure:

Door de spieren te verslappen die de wenkbrauwen naar beneden trekken gaan de wenkbrauwen wat meer naar boven waardoor ook de oogleden wat meer naar boven worden getrokken wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Het effect houdt 3 – 9 maanden aan maar de huidslapte wordt niet tegengegaan

Voordeel: Frissere blik met minimale downtime.
Nadeel: Op loshangend vel heeft het geen effect.

Kraaienpootjes behandelen met Azzalure:

De kraaienpootjes zijn goed te behandelen met een botuline toxine zoals Azzalure. Het is daarom meestal eerste keuze bij de behandeling van de kraaienpootjes. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 7 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij kraaienpootjes.
Nadeel: Herhaling is wenselijk.

Marionetlijnen behandelen met Azzalure:

Een drupje Azzalure kan een subtiel effect geven op de marionetlijnen doordat het de spier die de mond een beetje naar onderen trekt goed kan ontspannen. Het effect van deze behandeling alleen is meestal niet groot genoeg om de marionetlijnen helemaal te laten verdwijnen. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen waarbij Azzalure de werking van de andere middelen versterkt.

Voordeel: Azzalure voor deze indicatie is een zeer kleine behandeling met minimale downtime en lage kosten.
Nadeel: Het effect is subtiel. Meestal zijn andere behandelen ook nodig om het gewenste effect te bereiken.

Mondhoeken behandelen met Azzalure:

Een drupje Azzalure kan een subtiel effect geven op de mondhoeken doordat het de spier die de mond een beetje naar onderen trekt goed kan ontspannen. Het effect van deze behandeling alleen is meestal niet groot genoeg om de mondhoeken helemaal te laten verdwijnen. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen waarbij Azzalure de werking van de andere middelen versterkt.

Voordeel: Azzalure voor deze indicatie is een zeer kleine behandeling met minimale downtime en lage kosten.
Nadeel: Het effect is subtiel. Meestal zijn andere behandelen ook nodig om het gewenste effect te bereiken.

Wenkbrauwen behandelen met Azzalure:

Azzalure is een zeer goed middel om laaghangende wenkbrauwen te behandelen. Het is geschikt voor mensen die een subtiele lift van de wenkbrauwen willen. Het houdt ongeveer 3-6 maanden aan.

Voordeel: Subtiele lift, korte hersteltijd, werkt ook op de fronsrimpel.
Nadeel: Azzalure houdt tussen de 3-9 maanden aan.

Is het veilig?

Azzalure injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Azzalure kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen van Azzalure?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s met Azzalure?

Als de injecties niet correct zijn geplaatst, kan botuline toxine zich verplaatsen naar aangrenzende weefsels en problemen veroorzaken, zoals:

 • Hangen van de oogleden
 • Rare positie van de wenkbrauwen
 • Neppe glimlach
 • Droge ogen of overmatig tranen

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling met Azzalure?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een coolpack van ons mee voor de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling met Azzalure?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes te gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een steriele camouflagecrème met arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.

Bij pijn of ongemak na behandeling kunt u paracetamol innemen.

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.

Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.

Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.

Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.

Een consult met onze artsen is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Kraaienpootjes met Azallure2

Kraaienpootjes met Azallure

voor en na foto van de fronsrimpel behandeling met botox

Voor-Na marionetlijnen, neuslippenplooi, fronsrimpel en wallen met filler en botox

Voor en na foto voorhoofdrimpels behandeling met Azzalure

Voor en na foto van de Fronsrimpel behandeling met botox

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met Azzalure in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaan onze artsen met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. De behandeling met Azzalure duurt inclusief consult ongeveer een half uur.

Na de behandeling maakt de arts en/of de praktijkassistent de huid schoon en kan evt er ook wat camouflage van blauwe plekken geschieden met een speciale helende camouflagecrème. Indien gewenst kunnen we je ook een advies geven over hoe je het effect van de behandeling het beste kan behouden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De meeste behandelingen geven een goed tot zeer goed resultaat. Het effect van Azallure op de mondhoeken en marionetlijnen is subtiel
Het resultaat is te zien na 2 tot 5 dagen. Na twee weken is het maximale resultaat behaald. Het effect zal meer dan 3 maanden aanhouden. Na meerdere behandelingen kan het effect oplopen tot 12 maanden.

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisie datum: 03-01-2024 door arts R. M. V. Meulenaar. Volgende revisie datum: 03-06-2027.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen