Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Plasma Exeresis van Plexr Omnia?

 

Plasma Exeresis van Plexr Omnia is een behandeling die loshangende en overtollige huid letterlijk reduceert, zonder chirurgische ingreep of injectables. Het resultaat benadert die van een chirurgische ooglift, hals- of facelift waarbij met name de verslapte huid aangepakt dient te worden. 

 

Tijdens een Plasma Exeresis-behandeling trekken elastische huidvezels samen omdat de huid aangeraakt wordt door gasmoleculen. De bovenste laag van de huid sublimeert (verdampt) op veilige wijze: het apparaat behandelt alleen de keratinocyten (huidoppervlakte). Diepere huidlagen worden hierbij niet aangeraakt. De cosmetisch arts bepaalt nauwkeurig waar deze samentrekking plaatsvindt en kan hiermee de huid direct liften en opnieuw vormgeven. Huideigen collageen kan tot ruim 60% toenemen na deze behandeling hetgeen zorgt voor volume, elasticiteit en huidverbetering.

 


Om loshangende en verslapte huid effectief te verhelpen dient overtollige huid verwijderd of opgelost en daarna eventueel strakgetrokken te worden.

Chirurgische ingrepen zijn een optie. Een oog- of facelift brengt echter bepaalde risico’s met zich mee. Ze kunnen onder meer bloedingen, infecties, zenuwletsels en huidnecrose veroorzaken. Ze laten littekens achter en minimaal één tot twee weken is men niet toonbaar. Daarnaast duurt het weken voor sporten en bepaalde bewegingen weer mogelijk zijn. Tot slot bestaat er ook kans op een onnatuurlijk gelift effect.


Wanneer de wens bestaat om verslapte en overtollige huid te reduceren zonder chirurgische ingreep is de Plasma Exeresis-behandeling een goede keus.

De Plasma Exeresis-behandeling benadert het effect van een chirurgische ingreep op het verstrakken, liften en verwijderen van overtollige huid. De huid krijgt daarnaast ook een verjongende behandeling van binnenuit. Het resultaat is natuurlijk.

Wanneer er naast huidreductie en verstrakking ook extra volume gewenst adviseert de cosmetisch arts de EndoPlexr-behandeling. Deze combineert de Plasma Exeresis- en CollagenShaping-techniek.

Wat zijn de mogelijkheden met Plasma Exeresis

De indicatiegebieden zijn:

 • Ogen (ooglift)
 • Wenkbrauwen
 • Hals (halslift)
 • Kaaklijn
 • Mondhoeken
 • Marionetlijnen
 • Neuslippenplooi

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De meeste patiënten merken onmiddellijk resultaat van de behandeling. Het resultaat van de huidsublimatie, het oplossen van de overtollige huid, is blijvend.

Het volledige effect van deze behandeling, waarbij de huid ook verbetert en verjongt, treedt geleidelijk op over een periode van 2 maanden. Het effect daarvan blijft gemiddeld 6 tot 12 maanden aanhouden.

Het natuurlijk verouderingsproces wordt met deze behandeling niet stopgezet. 

De behandeling kan voor de volgende indicaties worden gebruikt:

 


Ogen (ooglift) met Plasma Exeresis

Net als bij een ooglift of ooglidcorrectie verwijdert de Plasma Exeresis-behandeling het overtollig huidweefsel rond de ogen. Daarnaast wordt de huid in dit gebied verstrakt en gelift. 

Voordeel: Het resultaat is een stevige, verjongde huid rond de ogen. Dit voordeel is er niet bij een chirurgische ingreep.
Nadeel: Het effect is natuurlijk. Bij zeer veel huidoverschot kan het zijn dat chirurgische ingreep een beter resultaat oplevert. De cosmetisch arts of huidtherapeut zal hier eerlijk over adviseren. 

 


Hals (halslift) met Plasma Exeresis

De huidvezels in de hals trekken samen tijdens deze behandeling. De halshuid wordt gelift en overtollige huid (sublimeert) verdampt. De zogenoemde kalkoennek wordt effectief aangepakt met Plasma Exeresis. 

Voordeel: Collageen neemt tot wel 60% toe na deze behandeling. Dat betekent naast het liftende effect ook volume die de ouder wordende halshuid vaak tekort komt.
Nadeel: Het effect is natuurlijk. Bij zeer veel huidoverschot kan het zijn dat chirurgische ingreep zoals een traditionele halslift een beter resultaat oplevert. 

 


Wenkbrauwen met Plasma Exeresis

Teveel huid boven of rond de wenkbrauwen zorgt voor een vermoeide, soms enigszins boze en bijna altijd verouderd uiterlijk. Plasma Exeresis is de juiste behandeling om met dit overschot aan huidweefsel af te rekenen. Rimpels en fijne lijntjes worden tegelijkertijd aangepakt. 

Voordeel: Het gebied rond de wenkbrauwen wordt gelift. Dit zorgt voor een resultaat dat een wenkbrauwlift benadert. Na deze behandeling is er geen sprake van een litteken.
Nadeel: Een traditionele of wenkbrauwlift levert bij zeer veel huidoverschot een beter resultaat op. 
Kaaklijn met Plasma Exeresis

Plasma Exeresis verstrakt hangende en verslapte huid rond de kaken. Dit levert een strakke, beter gedefinieerde kaaklijn op. Dit zorgt voor een V-lijn van het gezicht; één van de tekenen van een jong gezicht. 

Voordeel: Het effect is die van een mini-lift in het onderste gedeelte van het gezicht. Zonder snijden en zonder bijbehorende risico’s.
Nadeel: Indien de kaaklijn compleet opnieuw vormgegeven moet worden kan de hoeveelheid volume uit eigen collageen tekort schieten. Een aanvullende behandeling met bijvoorbeeld fillers kan dit probleem verhelpen.Mondhoeken met Plasma Exeresis

Deze behandeling laat de hangende, slapper wordende huid bij de mondhoeken verdwijnen. De rest van de huid wordt gelift. Het levert een egaler, gladder en strakker resultaat op. 

Voordeel: Een chirurgische ingreep in dit gebied laat bijna altijd zichtbare littekens achter. Deze behandeling laat geen littekens achter. De Plasma Exeresis-behandeling zorgt ook voor volume, daar waar nodig, voor een glad resultaat zonder plooien.
Nadeel: Bij zeer veel verslapte huid, kan het resultaat van deze behandeling te subtiel zijn. Levert de behandeling te weinig volume op waar de huid juist geëgaliseerd moet worden? De cosmetisch arts kan dan een aanvullende behandeling met bijvoorbeeld fillers aanbevelen.

 


Marionetlijnen
met Plasma Exeresis

Plasma Exeresis-behandeling zorgt ervoor dat de lijnen die van de mond naar beneden lopen aangepakt worden. De behandeling vermindert niet alleen overtollige en loshangende huid, het zorgt ook voor volume dankzij de stimulatie van huideigen collageen. 

Voordeel: Rimpels en lijnen verminderen ook tegelijkertijd.
Nadeel: Het effect is natuurlijk. Bij zeer veel huidoverschot kan het zijn dat een andere behandeling een beter resultaat oplevert. De cosmetisch arts of huidtherapeut zal hier eerlijk over adviseren.

 


Neuslippenplooi met Plasma Exeresis

Deze behandeling is zeer geschikt om de losse huid van de plooi tussen neus en mond aan te maken. De huid strekt strak en vermindert hiermee de tekenen van ouderdom in dit gebied. Het effect is subtiel en natuurlijk. 

Voordeel: De behandeling blijft wekenlang collageenproductie stimuleren. Dit betekent extra volume waarmee de plooi verder goed opgevuld kan worden. Dit zachte collageen beweegt uitstekend mee tijdens het lachen, spreken en bewegen. 
Nadeel: De hoeveelheid volume uit eigen collageen kan na een Plasma Exeresis-behandeling tekort schieten. Een aanvullende behandeling met bijvoorbeeld fillers kan dit probleem verhelpen. 

Is het veilig?
Plasma Exeresis-behandelingen zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts of huidtherapeut. Deze kunnen herhaaldelijk en op langere termijn worden uitgevoerd zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Plexr Omnia heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan de relevante Europese eisen voor medische hulpmiddelen.

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Een Plasma Exeresis-behandeling brengt weinig risico’s met zich mee en doorgaans is er geen sprake van hersteltijd. Dagelijkse activiteiten kunnen direct hervat worden. 

In enkele gevallen kan de huid direct na de behandeling iets roder zijn en gevoeliger voor zonlicht en UV-straling.

 

Zijn er risico’s?
Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor een Plasma Exeresis-behandeling?

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst om advies te vragen. Het advies kan bijvoorbeeld zijn minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigmentremmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

 

Doet een Plasma Exeresis-behandeling pijn?

Deze behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Er is geen verdoving nodig.

Iedereen beleeft echter een andere ervaring. De behandeling wordt omschreven als ‘prima te doorstaan’. Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. 

 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen, warm en een beetje geschaafd aanvoelen. De eerste 4 dagen na de behandeling kan de huid, als gevolg van het herstelproces, gezwollen en rood zijn en 2 weken donkerder/roze lijken. 

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.


Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder voor- en nafoto’s.

Plexr Omnia Plasma Exeresis

Plexr Omnia Plasma Exeresis

bron: Plexr

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na binnenkomst en ontvangst gaat onze arts met jou het gesprek aan over wat je wensen zijn en welke behandeling het meest geschikt is. Meestal is een behandeling direct mogelijk. 

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd.

Tijdens de behandeling wordt de huid hierbij puntsgewijs aangeraakt door een kleine boog van plasma. De apparatuur zelf zal je huid niet aanraken. Als gevolg van de aanraking met Plexr-plasma ontstaat er een reactie in de huid waarbij de elastische huidvezels direct samentrekken. Het samentrekken van de vezels zorgt voor een direct liftend effect.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Resultaat na de behandeling is direct zichtbaar. Het collageen is strategisch verplaatst, gelift en overtollige huid is aangepakt. De huid zal daarnaast fris, glad en jeugdig ogen. 

Het uiteindelijke resultaat zul je geleidelijk aan, binnen 2 tot 3 maanden kunnen zien. Die tijd heeft collageen nodig om te regenereren en huidcellen opnieuw op te bouwen. Afhankelijk van de indicatie kunnen meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er meer verbetering van de huid te zien.

Resultaten blijven 6 tot 12 maanden stabiel. Het natuurlijk huidverouderingsproces gaat daarna gewoon verder. 


Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 03-10-2021: door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18-08-2021

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen