Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Basisinformatie

Wat is Fotona4D Liplase?

Een Fotona4D Liplase biedt een niet-invasief (geen naalden) alternatief voor lipfillers. Het zorgt direct voor meer volume, meer definitie van de lippen en verbetering van de huid. Resultaten met deze laser zijn natuurlijk en langdurig.

Deze innovatieve laserbehandeling maakt gebruik van de Fotona4D-laser: een unieke combinatie van twee complementaire Nd:YAG lasers. Twee lasergolflengtes zorgen een dubbel effect: een strakkere huid en verjonging van binnenuit.

Fotona lasersystemen zijn het resultaat van meer dan 55 jaar ervaring. Het zijn pioniers die wereldwijd hun expertise inzetten op het gebied van geneeskunde, communicatie, industrie en defensie.

De Fotona4D-lasers werken op 4 verschillende niveaus: diepere, mediale en oppervlakkige bindweefselstructuren en het verbeteren van onregelmatigheden van huidweefsel.
Het licht van deze laser dringt diep door in de huid. Hierdoor kunnen selectief de diepste huidstructuren aangepakt worden. De thermische energie van de laser verwarmt deze tot een punt waar het gewenste effect wordt bereikt. De meeste mensen ervaren deze warmte als die van de zon op de huid op een warme dag. 

Voor lipfillers worden in de regel naalden gebruikt waarmee een stof, meestal hyaluronzuur, wordt geïnjecteerd in de lippen. Hoewel deze meestal niet als pijnlijk worden ervaren, is dit voor sommige mensen een reden niet te kiezen voor lipfillers. Terwijl de wens voor vollere lippen of een betere definitie van bijvoorbeeld de liplijn toch bestaat.

Om de lippen beter te definiëren is in de eerste plaats meestal volume nodig. Volume kan op veilige wijze verkregen worden door onder meer hyaluronzuur of de stimulatie van huideigen collageen. Daarnaast kan de wens bestaan de liphuid gladder of steviger te krijgen en rimpeltjes of fijne lijntjes te verzachten.

De Fotona4D Liplase-behandeling verkrijgt die extra volume van binnenuit doordat de laser op een veilige en pijnloze manier de collageenproductie verhoogt. De combinatie van twee specifieke lasers zorgt ervoor dat de huid ook verstevigt. Een betere definitie van de liplijn is het resultaat. De laser hydrateert, verzacht rimpels en lijntjes, en verbetert de teint van de lippen voor een glad en jeugdig resultaat.

 

Wat is er mogelijk met een Fotona4D Liplase-behandeling?

De indicatiegebieden zijn:

 • Lippen: volume, kleur en huidstructuur
 • Cupidoboog van de lippenWat kun je verwachten van het resultaat?

De meeste patiënten merken onmiddellijk resultaat van de behandeling: vollere, stevigere, gladdere lippen met een verbeterde en jeugdige huidstructuur. Het volledige effect van deze behandeling treedt geleidelijk op over een periode van 2 tot 3 maanden. Het effect blijft gemiddeld tot ongeveer 6 maanden aanhouden.

Het natuurlijk verouderingsproces kan niet worden gestopt; een herhaling van de behandeling kan na deze periode wenselijk zijn.


 

De behandeling kan voor de volgende indicatie worden gebruikt:

 


Lippen met Fotona4D Liplase

Een Fotona4D Liplase geeft meer volume, stevigheid. Dit komt doordat oppervlakkige en diepe dermale collageenproductie wordt gestimuleerd. De Fotona4D-laser pakt fijne lijntjes actief aan en de lippen zien er jeugdig en meer gehydrateerd uit. De liplijn, waaronder de cupidoboog wordt beter gedefinieerd. Het resultaat is natuurlijk. 


Voordeel: Brengt het gelaat beter in balans doordat het de verhouding tussen boven- en onderlip kan verbeteren en corrigeren waar nodig. De behandeling is pijnloos, snel en er is geen sprake van herstelperiode. Kan in combinatie met andere lipbehandelingen worden uitgevoerd.
Nadeel: LipLase geeft een natuurlijk effect. Lipfillers zijn in dit geval een beter alternatief. 

Is het veilig?
Een Fotona4D Liplase is veilig als een ervaren huidtherapeut of cosmetisch arts deze uitvoert. Fotona4D-behandelingen kunnen regelmatig uitgevoerd worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

De huid heeft bij deze behandeling niet te maken met naalden, draden of iets anders dat de huid penetreert, anders dan veilige energiegolven. De huid wordt verder op geen enkele wijze beschadigd maar juist hersteld en verbeterd,

De Fotona4D-laser heeft frequentie en temperatuur zeer nauwkeurig afgestemd op de lippen en optimaal getest voor het meest veilige resultaat.


Wat zijn de bijwerkingen?
Direct na de behandeling kan er in enkele gevallen sprake zijn van milde roodheid van de huid. Meestal trekt dit na enkele uren weer weg.


Wat zijn de risico’s?
Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.
Een uitzondering hierop zijn mensen die snel last hebben van hyperpigmentatie. Voor die huidtypes heeft een YAG-laser een zeer geringe kans van het achterlaten van postinflammatoire vlekjes. De cosmetisch artsen en huidtherapeuten die werkzaam zijn binnen Praktijk voor Injectables zullen hier eerlijk over adviseren en in dit geval samen kijken naar geschikte alternatieven. 

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor de behandeling?

 • Wij adviseren ten minste 4 weken voorafgaand aan de behandeling geen gezichtsbehandelingen te ondergaan zoals chemische peelings, laserbehandelingen of microneedling. Neem bij twijfel contact op met ons. 
 • Gebruik tenminste 72 uur voorafgaand aan de behandeling geen medicijnen te gebruiken die lichtgevoeligheid veroorzaken zoals doxycycline en minocycline. 
 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht;
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) of gevoeligheid voor pigment adviseren wij de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst om advies te vragen. Het advies kan bijvoorbeeld zijn minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigment remmende crème te gebruiken;
 • Men dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide;
 • Als je frequent een koortslip hebt, dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Onze artsen kunnen een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dient de afspraak te worden verzet;
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen;
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren;
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up;
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.

 

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid wat gezwollen en warm aanvoelen.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden. Ook hier geldt dat de huid dagelijks beschermt dient te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 tot 6 weken na de laatste behandeling.

Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Bij pijn of ongemak na behandeling kun je paracetamol innemen.

 

Wat voor praktische zaken moet ik nog meer weten?

 

 • Op dit moment is de huidtherapeut alleen in Nijmegen beschikbaar.
 • Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • De locaties zijn discreet gelegen waardoor jouw privacy gegarandeerd is. Zorg dat je ons telefoonnummer bij de hand hebt zodat je ons bij problemen makkelijk kan bereiken.
 • Al onze locaties met uitzondering van Veldhoven zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Je kan bij ons betalen per pin en contant. Het is niet mogelijk om met creditcard te betalen. Wij werken samen met een speciaal kredietbureau als jij jouw behandeling in termijnen wilt betalen.
 • Voor medische hulp na jouw behandeling zijn wij op 085-4013678, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Een consult met onze huidtherapeut is gratis en vrijblijvend.

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een voor- en na foto’s.

Fotona 4D LipLase

Fotona 4D LipLase

bron: fotona

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht en lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend arts of plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk.

Hoe gaat de behandeling met Fotona4D in zijn werk?

 

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. 

Stap 1: SmoothLiftin™

De pijnloze laserenergie wordt gebruikt om onmiddellijk het proces van huidverstrakking in gang te zetten. Deze stap zal ook expressielijnen zoals de nasolabiale plooien en rimpels verminderen, net als een filler, maar dan op natuurlijke wijze.

 

Stap 2: FRAC3®

Als aanvulling op de SmoothLiftin™ worden vervolgens diepere oneffenheden (zoals diepere groeven en lijnen) en pigmenten nauwkeurig aangepakt om een jeugdige textuur en een gezonde teint te herstellen.

 

Stap 3: PIANO®

In stap 3 wordt een borsteltechniek gebruikt om de huid veilig en snel te verwarmen. Op deze manier oogt de huid strakker en steviger. 

 

Stap 4: SupErficial™

Tot slot wordt een lichte laserpeeling uitgevoerd om het huidbeeld te verbeteren en onvolkomenheden aan de oppervlakte aan te pakken. Een frisse en jeugdige gloed is het directe resultaat.

 

 

Hoe lang duurt een behandeling?

In de meeste gevallen duurt een behandeling 30 minuten.

Doet een Liplase-behandeling met Fotona4D pijn?

De behandeling is pijnloos. Uiteraard verschilt dit per persoon, iedereen beleeft namelijk een andere ervaring of is gevoeliger. Over het algemeen is de behandeling prima te doorstaan.

Sommige zones, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd of de neus kunnen iets gevoeliger zijn, vergeleken met andere delen van het gezicht. Mocht je het toch te gevoelig vinden, dan kunnen we een verdovende crème gebruiken.

 

 

Wanneer zie ik het resultaat van deze behandeling?

 

Je zult meteen resultaat zien. De lippen zullen voller, gladder, steviger en beter gedefinieerd zijn. Ook de natuurlijke teint, bij de meeste mensen een lichtroze kleur, wordt verbeterd of hersteld. 

Het uiteindelijke resultaat zul je geleidelijk aan, binnen 2 tot 3 maanden kunnen zien. Die tijd heeft collageen nodig om te regenereren en huidcellen opnieuw op te bouwen.

Afhankelijk van de indicatie kunnen meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Na elke behandeling is er meer verbetering van de huid te zien.

 

Wat kan ik verwachten van Praktijk voor Injectables?

Wij beloven jou:

 • Uitstekende medisch cosmetisch behandelingen
 • Een eerlijk en professioneel advies
 • Tijd en aandacht voor wat jij werkelijk wil
 • Gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten
 • Veilige middelen
 • Hygiënische behandelruimtes
 • Een vriendelijke, betrokken en ontspannen sfeer
 • Een eerlijke oplossing bij ontevredenheid

Om dit te garanderen zijn wij ISO-gecertificeerd en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.

Laatste revisiedatum: 25-09-2021: door cosmetisch arts Rogier Meulenaar. Volgende revisiedatum: 18-08-2021

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen