Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Lachrimpels

Als lachrimpels je lach vervangen

23-12-2016

Je staat vrolijk in het leven. Of je nou op een feestje bent of gewoon op je werk. Totdat je ziet dat er rimpels ontstaan naast je ogen. Als je namelijk veel lacht is de kans op lachrimpels bij je ogen groter. Deze worden niet voor niets ook wel lachrimpels genoemd. Je ziet het elke dag en het houdt je ermee bezig. Als gevolg voel je je oud en onaantrekkelijk en lach je niet meer op foto’s. Het lachen is je vergaan. Herkenbaar? Er zijn genoeg oplossingen!

Oog vrouw

Kraaienpootjes zijn kleine rimpeltjes rondom het oog, waarbij een patroon ontstaat dat op de poot van een kraai lijkt. De rimpeltjes beginnen aan de buitenste rand van het oog en ‘waaieren’ verder naar buiten. Behalve veel lachen ontstaan deze rimpels doordat je simpelweg ouder wordt en je huid elke dag wordt blootgesteld aan zonlicht. Daarbij is roken ook een grote boosdoener.

Zelf lachrimpels voorkomen

Je kunt je huid beschermen door zonnebrand te gebruiken, ook in de winter. Dus als je huidproducten uitkiest, let dan op of er een ingebouwde zonnebrand in zit. Gezond eten blijft natuurlijk ook een oorzaak voor een mooie huid. Denk aan veel groente, vis en olijfolie. Eiwitmaskers en een gehydrateerde huid kunnen soms ook helpen om de lachrimpels op latere leeftijd te voorkomen.

huid vrouw

Behandeling lachrimpels

Deze huis tuin- en keukenmiddeltjes helpen helaas maar in bepaalde maten als je al rimpels hebt. Als je grote veranderingen wilt zien, zul je toch echt een behandeling moeten ondergaan. Lachrimpels zijn opvallend goed te behandelen met Botox of een andere vorm van botuline toxine.

Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, waardoor ze niet meer samentrekken. Daardoor wordt de huid gladder. Dit houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Er zijn dus herhaaldelijk behandelingen nodig om het resultaat te behouden. Behalve botox kun is Azzalure of Fixer ook een optie om kraaienpootjes tegen te gaan. Hierbij is de garantie van dat het minstens 3 maanden zichtbaar blijft. Wij merken dat dit na meerdere behandelingen zeker 6 tot 9 maanden zichtbaar blijft. Het effect is ook langer als je al eerder een botox behandeling hebt gehad.

Fixer

Wat werkt voor jou?

Heb je erg diepe rimpels? Dan kun je het best een Botox behandeling met een fillerbehandeling combineren. Belotero is een goede keuze voor kraaienpootjes. Als je geen Botox wil gebruiken, is PDO-threads misschien iets voor jou. Je hebt wel relatief veel threads nodig om een effect te krijgen. Denk aan 10 tot 15 threads per te behandelen gebied. Ook met Plexr is in veel gevallen een goede behandeling voor de lachrimpels. Meer informatie over de behandelingen, vind je door erop te klikken. Houd bij alle behandelingen rekening met een herstelperiode van een paar dagen, door roodheid kneuzing en/of zwelling.

arts en patiënt
arts en patiënt

Behandeling of niet?

Of jij een behandeling wil of niet, mag je natuurlijk zelf beslissen. Het is echter aan te raden, dat je hier eerst over nadenkt. Je kunt informatie inwinnen over kraaienpootjes en verschillende behandelingen op onze uitgebreide informatiepagina’s. Rimpels zijn niet het einde van de wereld, maar als het je echt stoort kun je er iets aan laten doen om van dit vervelende gevoel af te komen.

Wil je weten welke behandeling het beste past bij jouw rimpels, huid en wensen? Boek dan een gratis en vrijblijvend consult met dokter Meulenaar.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen