Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Wat vertel ik mijn omgeving?

31-07-2016

“Wat vertel ik mijn omgeving, als ik een cosmetische behandeling onderga?” Het ondergaan van een cosmetische behandeling is lang niet meer zo taboe als een paar jaar geleden. Steeds meer Bekende Nederlanders, zoals Halina Reijn, komen openlijk uit voor hun behandeling en (video)bloggers laten hun behandeling steeds vaker online zien. Niet voor iedereen is deze openheid vanzelfsprekend. Veel mensen vragen zichzelf daarom af wat ze aan de omgeving moeten vertellen.

Mondhoeken

Wat vertel ik mijn omgeving

Wat vertel ik mijn omgeving. Dit is een vraag die velen hebben, als ze een cosmetische behandeling ondergaan. Het is uiteraard vrij om zo open of zo gesloten te zijn over een behandeling als je zelf wilt. Toch raden wij aan je partner en andere huisgenoten te vertellen dat je een cosmetische behandeling laat doen. Na de behandeling kan er zwelling en roodheid ontstaan. Ook ontstaan er soms blauwe plekjes.

Openheid behandeling

Dit zijn bijwerkingen die kunnen ontstaan na een injectables behandeling. Het is niet van tevoren vast te stellen of jij dit ook gaat hebben, in welke mate en hoe lang deze eventuele bijwerkingen aanhouden. Over het algemeen zijn dit milde bijwerkingen, maar deze verschillen per behandeling. Openheid over de behandeling kan voorkomen dat iemand thuis schrikt of ongerust raakt als je thuiskomt met een blauwe plek.

Vertel over je draadlift

Dit geldt zeker voor een ingrijpendere behandeling zoals een draadlift met Happy Lift, Silhouette Soft of PDO-threads. Tijdens deze behandeling worden er oplosbare draden onder de huid aangebracht. Daardoor kunnen er blauwe plekken of kleine bloeduitstortingen ontstaan. Zeker bij deze behandeling raden wij aan huisgenoten of je partner in te lichten.

Happy Lift voor, net na en 1 jaar na behandeling
Behandeling met Happy Lift van kaaklijn en jukbeenderen (voor, net na en 1 jaar na behandeling)

Voorbereiding consult

Praten met iemand kan ook zorgen voor een goede voorbereiding op een consult met de cosmetisch arts. Tijdens dit gesprek bespreek je wat je wilt laten behandelen en komt eventueel medicijngebruik ter sprake. Vooraf praten met een partner, vriend of vriendin kan helpen bij de voorbereiding. Zij hebben misschien vragen waarop jij ook graag het antwoord wilt weten. Schrijf deze vragen ook op zodat de cosmetisch arts deze kan beantwoorden tijdens het consult.

Vragen die je kunt stellen

Wil je de behandeling toch liever niet bespreken, dan kun je hieronder een aantal vragen vinden die je kunt stellen tijdens een consult:

  • Wat is de beste behandelmethode voor mijn wensen?
  • Heb ik verdoving nodig?
  • Welke bijwerkingen heeft de behandeling en zo ja, hoe lang houden deze ongeveer aan?
  • Kan ik mijn dagelijkse activiteiten direct weer oppakken?
  • Mag ik foundation of andere make-upproducten gebruiken?
  • Mag ik na de behandeling in de zon?
  • Hoe moet ik het behandelde gebied eventueel thuis verzorgen na de behandeling?

Wij raden altijd aan om openheid te geven om ongerustheid in je directe omgeving te voorkomen. Of jij dit nodig vindt, hangt ook af van de bijwerkingen van de behandeling. Van elke behandeling en elk probleemgebied kun je op onze website een uitgebreide informatiepagina vinden. Hierop vind je onder andere welk gebied er behandeld kan worden, waaruit het product bestaat, wat de mogelijke bijwerkingen zijn en daarmee dus ook wat je aan je omgeving kunt vertellen.

Meer informatie

Wil je meer weten over vragen die je aan de cosmetisch arts kunt stellen tijdens een consult? Eerder schrijven wij een blog over wat jij wilt weten van het product, de behandeling en de cosmetisch arts. Lees hier meer.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen