Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Waar moet je op letten bij een draadlift?

08-07-2016

Waar je op moet letten bij een draadlift, daar gaan we het in deze blog over hebben. De chirurgische facelift kennen we allemaal, maar de draadlift is nog een wat onbekendere behandeling en redelijk nieuw. We hebben al eerder geschreven over de verschillende soorten draadliften en alle draadliftbehandelingen op een rij. Maar hoe zwaar is deze ingreep eigenlijk en wat zijn zaken waar je op moet letten bij een draadlift? Lees snel verder om er meer over te weten te komen.

Free_Floating_Happy-Lift-behandeling-3-300x201

Waar moet je op letten bij een draadlift?

Waar moet je op letten bij een draadlift? Een draadlift is een redelijk kleine ingreep die vooral geschikt is wanneer fillers niet (meer) het gewenste resultaat geven en een facelift (nog) niet nodig is. Een groot voordeel van de draadlift is dat dit geen operatieve ingreep is, maar een behandeling die wordt uitgevoerd met oplosbare draden en een naald. Het principe van deze behandelingen is het volgende: er worden één meerdere draden in je gezicht vast gemaakt die direct al een subtiel liftend effect geven. In de maanden na de behandeling zorgen de draden ervoor dat de huid collageen, hyaluronzuur en elastine aanmaakt. Dit zal resulteren in een gladdere, strakkere huid waardoor u er jonger en energieker uit ziet, zonder snijden.  De draden voor deze draadliftbehandelingen worden van hetzelfde materiaal gemaakt als chirurgisch hechtdraad, en zullen na verloop van tijd afgebroken worden door het lichaam.

Waarom een draadlift?

Niet elke cosmetische arts werkt met draadliften, het is nog een redelijk nieuwe behandeltechniek die alleen uitgevoerd mag worden door getrainde, gecertificeerde artsen, zoals dokter Meulenaar.  De kans op complicaties is klein omdat de draden niet afgestoten kunnen worden door het lichaam en er niet in de huid gesneden wordt. Er kunnen wel blauwe plekken en zwellingen optreden maar je wordt na de behandeling niet weerhouden van je dagelijkse activiteiten. Er zitten voornamelijk voordelen aan de behandeling met draadjes:
• PDO draden worden al jarenlang gebruikt als oplosbaar hechtdraad in de chirurgie. PDO wordt gebruikt voor de interne organen, bloedvaten, huid en spieren en is daarom ideaal voor de draadliften.
• De draden zijn niet giftig, bio-absorbeerbaar en hypo-allergeen, zonder andere bijwerkingen dan blauwe plekken en zwelling.
• Geen voorafgaande huidtest is vereist.
• Ze worden binnen 1 tot 2 jaar afgebroken door het lichaam en zullen volledig verdwijnen.

Meer weten over draadliften? Lees hier dan alle artikelen over draadliften.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen