Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Verschillende soorten draadliften

11-04-2016

Door de verschillende soorten draadliften zie je misschien door de bomen het bos niet meer. In deze blog helpen we je op weg. Het principe van deze behandelingen is simpel: een of meerdere draden in je gezicht die direct al een subtiel liftend effect geven en in de maanden daarna collageen, hyaluronzuur en elastine aanmaken. Het resultaat is meestal enkele jaren zichtbaar.

Verschillende soorten draadliften

Door de verschillende soorten draadliften zie je misschien door de bomen het bos niet. In dit artikel helpen we je op weg. De Praktijk voor Injectables biedt drie soorten draadliften aan: Happy Lift, Silhouette Soft en PDO-threads.

Free_Floating_Happy Lift-behandeling-3

 

Wat zijn draadliften?

In Korea is het helemaal hot om je gezicht of hals te laten liften met draden. Bij een draadlift behandeling wordt de draad door middel van een naald ingebracht onder de huid. Hoe de draden worden geplaatst, hangt af van de behandeling die het beste bij jouw wensen past: PDO-threads, Happy Lift of Silhouette Soft.

Waarom draadjes? De draden lossen relatief langzaam op. Hoewel het verschilt per behandelsoort, en de daar bijbehorende draden, duurt dat ongeveer 6 tot 8 maanden. In die tijd zorgen de draden ervoor dat er nieuw collageen, hyaluronzuur en elastine wordt aangemaakt rondom de draden. Dat is wat zorgt voor de stevigheid van de huid.

De aanmaak van deze drie stoffen wordt, naarmate je ouder wordt, steeds minder. De huid wordt daardoor slapper. De stevigheid kan dus voor een relatief lange tijd terugkomen door middel van een draadlift behandeling.Daarnaast zie je direct effect na de behandeling. Dan zie je al een subtiel liftend effect. In de weken erna wordt het effect nog beter door onder andere de collageenaanmaak.

Andere voordelen

Een ander voordeel is dat dit soort behandelingen een alternatief zijn voor een traditionele facelift waarbij je onder het mes moet. Wanneer met fillers of botox het resultaat niet meer optimaal is en je een facelift nog niet wilt, is een draadlift de ideale oplossing.
Dit soort behandelingen kunnen goed gecombineerd worden met fillers of botox. Of dat nodig is, is afhankelijk van het door jou gewenste resultaat. De cosmetisch arts kan jou daar meer over vertellen tijdens een persoonlijk consult.

Voor wie?

Je bent een geschikte kandidaat voor een draadlift als:
– Je een man of vrouw bent tussen de 30 en 60 jaar.
– Je er jonger en frisser uit wilt zien met minder rimpels.
– Je geen chirurgische facelift wilt.
– Fillers of botox niet het gewenste resultaat hebben.
Het kan ook zijn dat je liever (nog) geen botox wilt gebruiken. Ook dan zijn er draadliften geschikt als alternatief.

draden-silhouette-soft

De draden

 

De draden die worden gebruikt, zijn gemaakt van polymelkzuur. Van ditzelfde materiaal wordt al ruim vijftig jaar chirurgisch hechtdraad gemaakt. Het materiaal is dus veilig. Chirurgisch hechtdraad is wel anders dan de draden die gebruikt worden voor de draadliften. Het materiaal is hetzelfde, maar alle soorten behandelingen hebben hun eigen, unieke draden.
De draden van de Happy Lift behandeling hebben minuscule weerhaakjes. De Silhouette Soft draadlift maakt gebruik van kegeltjes en knoopjes. De PDO-threads hebben gladde draden en draden met weerhaakjes.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van dit soort behandelingen is niet veel anders dan bij injectables. Roodheid kan optreden doordat de arts heeft moeten prikken in de huid. Daarnaast kan er wat zwelling optreden. Andere bijwerkingen zijn een kleine bloeduitstorting en pijn. De cosmetisch arts geeft je na de behandeling voorschriften mee om het herstel goed te laten verlopen en waardoor het resultaat optimaal wordt. Hoewel je de dagelijkse bezigheden gelijk kunt hervatten, wordt sporten bijvoorbeeld afgeraden.

Goed om te weten

Het is met alle draadliften belangrijk dat je je arts zorgvuldig kiest. Niet elke cosmetisch arts mag de behandelingen uitvoeren. Cosmetisch arts Rogier Meulenaar heeft speciale trainingen gevolgd om deze behadelingen uit te mogen voeren.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen