Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
vein finder

Vein Finder: Prikken zonder blauwe plekjes

06-06-2019

Een filler of botox behandeling, prima. Maar blauwe plekjes nadien, liever niet. Blauwe plekjes en zwellingen na een behandeling trekken snel weg. Maar toch zijn ben je  liever direct toonbaar. Daarom is Vein Finder handig, die voorkomt downtijd.

Fillers en botox met minimale downtijd

Filler behandeling zonder blauwe plekken en zwellingen, kan dat? Want downtime hebben we liever niet. Dat begrijpen we in onze praktijk. Daarom kijken we steeds naar apparatuur die deze bijwerkingen voorkomt. Zoals Vein Finder.

Vein Finder minimaliseert blauwe plekjes

Wat kan Vein Finder toevoegen aan onze praktijk? Hoewel onschuldig, is er de kans op blauwe plekjes en zwelling na fillers of botox. Deze apparatuur hoort blauwe plekjes en andere bijwerkingen te minimaliseren. Hoe gebeurt dit? De apparatuur “vindt” adertjes die anders niet met het blote oog zichtbaar zijn.

Geen stress, pijn en bijwerkingen

Met Vein Finder worden stress, pijn en bijwerkingen van een behandeling verminderd. Daarom denken we dat het een waardevolle toevoeging in onze praktijk kan zijn. Voor jou als cliënt. En voor onszelf omdat we dan nog efficiënter kunnen injecteren. En niet meer filler gebruiken dan nodig is.

Hoe werkt Vein Finder?

In onze praktijk kijken we altijd goed naar het gezicht. Zo schatten we ook in hoe adertjes lopen. Soms zijn adertjes echter iets lastiger te detecteren. Bijvoorbeeld als je wat ouder bent of een donkere huidskleur hebt. Ook onderhuids vetweefsel maakt aderen minder goed zichtbaar. Door middel van infrarood licht op de huid worden aderen beter zichtbaar voor het blote oog. Dit bevordert de uitkomsten van een behandeling. Daarom lijkt het ons een nuttige tool om mee te gaan werken.

Wat zijn de voordelen, volgens onderzoeken

Wetenschappelijke onderzoeken tonen dat Vein Finder

  • Aderen hoogst zichtbaar maakt
  • Pijnloos is
  • Onnodige pijn en stress elimineert
  • Tijd bespaart

Redenen genoeg voor Vein Finder in onze praktijk

We zijn er dus eigenlijk over uit dat Vein Finder de nieuwe standaard is als het om de behandeling van minimaal invasieve behandelingen. Bijvoorbeeld: de traangoot staat erom bekend gevoelig te zijn voor zwelling en blauwe verkleuring na injecteren. Dit vinden we al een goede reden om de infrarood apparatuur in onze praktijk te implementeren.

Gezichtsaderen goed zichtbaar

Want als cosmetische artsen zijn we ons bewust van de bijwerkingen. En je ze als cliënt zijnde als ongewenst ziet. De structuren van gezichts anderen kunnen soms wat gecompliceerd zijn. Nu hadden we het al over een “gevarenzone”: de traangoot.

Ons doel is: een natuurlijke en gezonde look

Ondanks dat cosmetische behandelingen steeds beter geaccepteerd worden, willen we je gezicht zo goed mogelijk respecteren. Ons doel is om een natuurlijke en gezonde look te creëren en je er zo goed mogelijk uit te laten zien. En hoe veiliger we dit kunnen doen, des te beter het is.

Efficiency en veiligheid voorop

Van alle behandelingen worden botox, hyaluronzuur en andere fillers, laserbehandelingen en chemische peelings het meest uitgevoerd. Op het moment zijn er een paar honderd fillers en biostimulanten. Wat betekent dat een goed hulpmiddel ter bevordering van efficiency en veiligheid geen overbodige luxe is. Immers, elk gezicht is uniek.

Vein Finder, waardevolle aanvulling

Hoe een huid veroudert beïnvloedt de locatie van aderen. Dus vinden we speciale technieken erg nuttig. Welke bijwerkingen kunnen we vermijden? Hoe gaan we voorzichtig met aderen en bloedvaten om? En hoe halen we het beste resultaat? Bottom line: Hier komt Vein Finder om de hoek kijken. Vóór een behandeling vinden we het belangrijk om de best mogelijke inschatting te maken.

Geschiedenis en locatie van eerdere fillers

Wat we ook een voordeel vinden, is dat we op deze manier de geschiedenis en locatie van andere injectables zien. Omdat eerdere fillers en andere injecties de anatomie kunnen veranderen, is dit een nuttige bijkomstigheid. Eerdere behandelingen kunnen vasculaire uitkomsten namelijk wat onvoorspelbaar maken.

Vaten en zenuwen onder de huid

Onder de huid liggen vaten en zenuwen. Eén complicatie kan een verstopt bloedvat zijn. Dit kan tot andere ongewenste issues leiden. En die voorkomen we natuurlijk graag.

Niet injecteren zonder de juiste kennis

Bij Praktijk voor Injectables willen we de locatie en geschiedenis van injecties zo goed mogelijk kunnen vast stellen. Vooral in de “gevarenzones.” Onmisbaar hierbij zijn kennis van de gezichtsanatomie en de ader- en bloedvat structuren die kwetsbaar zijn. Hiernaast kan kennis niet ontbreken over de wijze waarop veroudering een impact heeft op de locatie van deze structuren. Deze sleutels minimaliseren schade, en Vein Finder is een goed en bruikbaar hulpmiddel.

Dit past helemaal bij onze werkwijze en ethische integriteit. Want wat we belangrijk vinden: dat we jou als cliënt zo de zekerheid geven als het gaat om veiligheid en tevredenheid.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Maak vrijblijvend een afspraak!

Foto’s: met toestemming van Philips Benelux

Bronnen
1 British Journal of Anaesthesia, Volume 110, Issue 6, June 2013, Pages 888–891, https://doi.org/10.1093/bja/aet078
2 British Journal of Anaesthesia, Volume 110, Issue 6, June 2013, Pages 966–971,https://doi.org/10.1093/bja/aet003
3 Plastic Surgical Nursing July/September 2014, Volume 34 Number 3 , p 108 – 111
4  Brennan C. (2013). Dermal fillers and volume enhancers for facial rejuvenation. Plastic Surgical Nursing, 33(3), 118-130.
5 Carle M., Roe R., Novack R., Boyer D. (2014, March 6). Cosmetic facial fillers and severe vision loss. JAMA Ophthalmology. doi: 10.1001/jamaophthalmol.2014.498.
6 Cohen J. (2008). Understanding, avoiding, and managing dermal filler complications. Journal of Dermatological Surgery, 34, S92-S99.
7 Journal of Cosmetic and Laser Therapy 2015 Feb;17(1):55-6. doi: 10.3109/14764172.2014.968582..
8 Journal of  Plastc,  Reconstrive and  Aesthet Surgery. 2019 Feb;72(2):335-354. doi: 10.1016/j.bjps.2018.10.008.
9 Journal of Cosmetic and Laser Therapy. https://doi.org/10.3109/14764172.2014.968582

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen