Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
MD codes blog

MD Codes: Omdat jouw gezicht uniek is

25-04-2019

Je gezicht is uniek en verdient een respectvolle aanpak. Daarom gebruiken we bij Praktijk voor Injectables een revolutionaire techniek:  MD codes. Immers, je gezicht is een geheel en moet ook zo bekeken worden. Een inschatting van de anatomie van je gezicht, is onmisbaar voor een goed resultaat. In deze blog: wat zijn MD codes en waarom maakt deze techniek alles anders wat betreft fillers en injectables?

Waarom MD Codes?

MD Codes
Waarom MD Codes? Omdat je gezicht uniek is, en als geheel bekeken moet worden!

Omdat je gezicht uniek is!

Omdat jouw gezicht uniek is, kijken we bij Praktijk voor Injectables goed naar de anatomie van je gezicht. Hiervoor gebruiken we een revolutionaire techniek: MD Codes. Om jou een zo goed en natuurlijk mogelijk resultaat te even.  Je gezicht is immers een geheel. Dus analyseren we je botstructuur, onderhuids vet en spieren zorgvuldig.  Daarom kijken we liever naar de oorzaken van veroudering, in plaats van alleen naar de symptomen.

Dus maakt MD codes alles anders als het om injecteren gaat. De techniek is ontwikkeld door plastisch chirurg Mauricio de Maio. En gebaseerd op een dieper begrip van de gezichtsanatomie. Bij MD codes zijn een aantal punten in het gezicht het uitgangspunt. Deze punten zijn verdeeld in  zones van je gezicht.

MD codes voor een respectvolle benadering van jouw gezicht

Het is een techniek die het eenvoudiger maakt om de complexiteit van het menselijk gezicht te begrijpen. En waarmee een verfijnd resultaat behaald wordt. Hiervoor maken we een 3D foto en bekijken we je gezicht van alle kanten. Welke zones zijn bijvoorbeeld bepalend in je gezicht? Waar zit het meeste volumeverlies?

De focus niet op probleemstukje, maar op gezicht als geheel

gezicht uniek
Je gezicht verdient respect! Daarom is een inschatting van de hele anatomie van je gezicht onmisbaar voor een goed resultaat.

Belangrijk, omdat het niet voldoende is om simpelweg ergens een injectie in de plaatsen. Je bent geneigd om vooral naar specifieke rimpels, lijnen en vouwen te kijken. Maar wat laat het gezicht zien? Een voorbeeld: je wilt misschien van je fronsrimpels af. Maar volgens de MD codes techniek bekijk je dit probleem op een holistische manier. De focus verschuift dan van “fronsrimpels” naar “een minder bezorgd en meer uitgerust gezicht.”

Fronsrimpel weg” versus “er fris en uitgerust uitzien”

Een goede cosmetische arts is meer dan een injector, en moet een expert zijn. MD codes zijn gericht op het resultaat. Bijvoorbeeld: je wilt er jonger, frisser, aantrekkelijker, vrouwelijker uitzien. En minder moe, bezorgd, afgetobd. Om deze reden kijkt de arts niet alleen naar de fronsrimpel. Maar hoe je gezicht frisser en uitgeruster zal ogen, als algeheel.

Hoge tevredenheid

Deze aanpak leidt dan ook tot een hogere tevredenheid en mooiere resultaten. Juist omdat je gezicht uniek is! En dat niet alleen: je  motivatie is dat ook. Behandelwijzen horen aangepast te zijn aan jouw behoeften en emotionele wensen. Vandaar dat we naar het totaalplaatje kijken. We geloven dat dit beter aan je verwachtingen voldoet, dan wanneer we de focus leggen op bepaalde afzonderlijke lijnen en/of plooien.

Samengevat, MD codes

  • vormen een serie strategische injectie punten, waardoor resultaten natuurlijk en subtiel zijn
  • tonen hoe gezichtszones indirect ook verbeteren door andere, nabijgelegen, zones (holistisch dus)
  • geven je als patiënt meer informatie over wat er bereikt gaat worden
  • houden rekening met “alert” zones, zoals vaten waarin beter niet geïnjecteerd kan worden

Nu zie je wat de voordelen van deze vernieuwende benadering zijn. Omdat het geen kwestie is van simpelweg rimpels behandelen, is de tevredenheid hoog. Je gezicht is holistisch en verdient een respectvolle aanpak. Zo krijg je de best mogelijke resultaten en blijf je er natuurlijk uitzien.

Bronnen
MD Codes MDmaio.com
Health & Aesthetics
Prime Journal
Prime Journal
Prime Journal
Journal of Physics
Aesthetics Journal
Aesthetics Journal
Dermatologic Surgery
Journal für Ästhetische Chirurgie

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen