Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Zijkant lippen

Locatie lipfillers. Deel 2: zijkanten

20-01-2022

In de vorige blog introduceerden we de vijf gebieden waar je je lippen kunt laten opvullen met lip fillers: het midden (boven- en onder), de uiteinden of zijkanten van de mond, de cupidoboog, de lipranden en het hele gebied rond je lippen kunnen opgevuld worden met lipfillers.

Dit deel staat geheel in teken van de zijkanten, of uiteinden van je lippen. Wie deze behandeling ontdekt, slaat haar niet snel meer over. Zij zorgt namelijk voor het verschil tussen een verdrietige, sombere of verouderde blik en een frisse, gelukkig ogende mond. 

Het eerste deel van deze serie ging over het contouren van je lippen met fillers. De cosmetisch arts injecteert hiervoor strategisch kleine hoeveelheden filler in de randen van lippen. Heb je dit deel gemist? Klik dan hier om deze te bekijken!

Lees hieronder verder.

Uiteinden of Zijkanten: gelukkige lippen

De zijkanten of uiteinden van je mond heet de orale commissuur. Het is het punt waar onder- en bovenlip bij elkaar komen. Minder volume in dit gebied maakt dat je er ouder en vaak minder vriendelijk of zelfs ongelukkig uitziet. Volume ondersteunt namelijk de mondhoeken. Het gevolg van onvoldoende volume hier is dat de mond meer gaat hangen.

Nadelen van het opvullen van de zijkanten van je lippen

Dosering het juiste woord. Bij zeer dunne lippen is altijd het verstandig met weinig volume te beginnen. De hoeveelheid kun je opbouwen. Het nadeel daarvan is dat hier soms meer sessies voor nodig zijn.

De cosmetisch arts moet een juiste injecteertechniek kennen. Ook moet hij of zij de juiste filler kiezen. Gebeurt dit niet, dan heb je kans op een een mond die niet meer goed meebeweegt of juist nog meer gaat hangen.

Het voordeel van deze behandeling

Na deze behandeling oogt het hele gezicht meestal vriendelijker, gelukkiger en jonger. De mondhoeken zijn namelijk gelift. De juiste filler pakt daarnaast ook fijne lijntjes en plooien mee.

Dit zijn de beste fillers voor de uiteinden van je lippen

De filler voor de zijkanten of uiteindelijk van je lippen moeten aan nogal wat eisen voldoen.

Zo mag de consistentie van de filler niet te vloeibaar zijn. De filler moet namelijk ondersteunen. Toch moet de filler daarnaast voldoende elasticiteit en veerkracht hebben. Je mond moet na deze behandeling natuurlijk altijd goed mee kunnen bewegen. Hangen je mondhoeken al iets? Kies dan lipfillers met liftende eigenschappen. Dit versterkt het effect op je mondhoeken, die deze behandeling al had, nog meer.

Een filler die zeer geschikt zijn voor dit gebied zijn onder meer Restylane en Profhilo.

Alle voor-en-nafoto’s zien van Restylane? Klik hier om ze te bekijken.

Alternatieven voor een ‘gelukkige’ mond

Lipflip met botuline toxine (Botox)
Spieren rond de bovenlip ontspannen door botuline toxine-injecties. De bovenlip slaat hierdoor iets om naar buiten. Hierdoor oogt deze voller. Met name op Social Media is deze behandeling erg populair is. Of het effect mooi is, is een kwestie van smaak. Deze behandeling heeft effect op je hele bovenlip. De de uiteinden van je mond komen daarmee ook iets omhoog.

Fotona4D LipLase
Zonder naalden en prikken verstevigt en verbetert deze veilige laserbehandeling het hele gebied rond de mond.

Stoppen met roken
Uiteinden van lippen hebben als eerste ‘last’ van de gevolgen van deze ongezonde gewoonte. Door te stoppen voorkom je hier verdere veroudering en rimpels.

Minder lachen
Technisch gezien een alternatief: minder lachen betekent minder expressielijnen en rimpels. Studies wijzen echter uit dat minder lachen minder aantrekkelijk maakt.

Meer lezen over de Fotona4D LipLase? Klik hier. 

In het volgende deel de Cupidoboog: het gebied met de meeste aantrekkingskracht

Wie (nog) geen last heeft van hangende mondhoeken mag zich gelukkig prijzen. Mooie zijkanten van lippen lijken vaak details, maar zijn het waard trots op te zijn.

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over de lippen zelf. De positie van je mond bepaalt echter in grote mate de aantrekkelijkheid van het gezicht. Het volgende deel uit deze serie gaat over de behandeling met lipfillers die daar om draait: die van de cupidoboog.

Wanneer je tijd hebt om maar één deel te lezen uit deze serie, raden we dit deel aan. Deze fillerbehandeling maakt namelijk bijna altijd groot verschil. Klik hier om deel 3 direct te lezen!

Deel 1 van de lipranden gemist die draait om je totale vorm van je lippen? Klik dan hier.

 

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5952987/
https://academic.oup.com/asj/article-abstract/41/7/816/5862390
https://medium.com/@evolveacmau/the-key-to-perfect-natural-looking-lips-using-lip-filler-injections-1dfb9cdcc66c

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen