Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
lipranden

Locatie lipfillers. Deel 1: lipranden

10-01-2022

Vijf gebieden waar je je lippen kunt laten opvullen: het midden (boven- en onder), de uiteindelijk of zijkanten van de mond, de cupidoboog, de lipranden en het hele gebied rond je lippen.

De vraag is alleen: welk gebied laat jij opvullen? Regelmatig zien we voorbeelden van ‘verkeerd’ opgevulde lippen. Dit voorkomen begint bij kennis van je eigen lippen: welk deel van je lippen stoort je?

Deze blog is een 5-delige serie die antwoord geeft op de vraag: ‘Waar kan ik mijn lippen laten opvullen? Elke keer staat een ander gebied van de lippen centraal. Volg deze serie en leer je lippen beter kennen. Weet welke voor- en nadelen het opvullen van ieder gebied meebrengt. En welk fillertype waar de beste en mooiste resultaten opleveren.

We beginnen deze serie met de lipranden: waarom zou je deze wel of juist niet laten opvullen?

 

Randen: contour je lippen

De omlijning van je lippen, of lipranden, heten vermiljoenranden. Deze laat je opvullen om je lippen te vorm te geven. Of je wilt dat je lippen beter zichtbaar zijn, dus meer definitie geven.

Zijn je lippen al goed zichtbaar? Grote kans dat je dan niet je lipranden, maar juist een ander deel van je lippen opgevuld wilt hebben. Kan je niet zonder lipliner of lippotlood? Lees juist dan dit gedeelte met extra aandacht.

Het nadeel van het opvullen van je lipranden

Het succes van lipranden opvullen valt en staat met de kennis en kunde van jouw cosmetisch arts.

Hij of zij moet rekening houden met de unieke vorm van je gezicht. Met name de verhouding van je lippen, neus en kin zijn hier belangrijk. Gaat je behandelaar gehaast of onnauwkeurig te werk? Grote kans dat deze behandeling niet fraai uitpakt.

Een ander mogelijk nadeel is deze: met deze fillerbehandeling creëer je niet een compleet nieuwe lipvorm. Lipranden contouren met fillers draait om accentueren.

Tot slot zijn niet alle fillers zijn geschikt om lipranden te accentueren. Fillers die te vloeibaar zijn kunnen soms ‘uitlopen’. Voorzichtigheid is dus geboden. Daar tegenover staan natuurlijk wel de voordelen van het accentueren van je lipranden.

De voordelen van mooi gedefinieerde lipranden

Na deze fillerbehandeling springen je lippen direct in het oog. Een mond die goed zichtbaar is in het gezicht, is over het algemeen aantrekkelijk.

Dit staat vaak los van volume. Sterker nog, dunnere lippen met een aantrekkelijke vorm en de juiste verhoudingen zijn in de regel aantrekkelijker dan buitenproportionele volle lippen.

Een ander voordeel van deze behandeling: de cosmetisch arts vult de liprand meestal niet helemaal op. Het is een relatief korte en kleine behandeling. Meestal is hier dus weinig product voor nodig.

En mocht het resultaat tegenvallen, dan kun je fillers op basis van hyaluronzuur direct weer oplossen.

 

De beste fillers voor lipranden

De filler moet mooie scherpe lijnen kunnen trekken. Verder moet deze goed modelleerbaar zijn. Kies daarom voor een hardere, stevige consistentie. Kies bij voorkeur een filler op basis van hyaluronzuur.

Een goede filler hiervoor is bijvoorbeeld Restylane. Dit bekende fillermerk heeft speciale soorten die met name geschikt zijn voor lipranden!

voor en na foto

Hierboven het resultaat van één van onze klanten. De lipranden zijn subtiel, natuurlijk en mooi gedefinieerd. Jouw lipranden ook laten contouren? Plan je gratis consult in: 085 40 13 678 of klik hier voor onze behandellocaties.

 

De alternatieven om je lipranden te definiëren

Vermiljoenectomie
De liprand kan met een chirurgische ingreep aangepast worden. Deze brengt aanzienlijk meer risico’s met zich mee dan lipfillers.

Liplift
Een andere chirurgische ingreep is de liplift. Door een reep huid tussen neus en lippen weg te snijden, en opnieuw te hechten,  ontstaat er een nieuwe lipvorm. Er is vrijwel altijd sprake van een litteken na deze ingreep. Deze ingreep verandert alléén de vorm van de bovenlip.

Cosmetische tatoeage
Het gaat hier om een optische illusie: de lipranden worden met speciale inkt getekend en gekleurd. Het resultaat is (semi-)permanent. Kies daarom uitsluitend een ervaren behandelaar. Duidelijke voor-en-nafoto’s geven je een indruk van het te verwachten resultaat.

Make up: lipliner, lippotlood

Met de juiste make up en de juiste technieken creëer je tijdelijk andere lipranden. Zorg voor ‘veegvaste’ producten die niet makkelijk uitlopen.


Sexy maakt niet gelukkig?

Het opvullen van lipranden laten je lippen figuurlijk meer spreken. Als je na het accentueren van je lippen nog steeds het gevoel hebt niet 100% tevreden te zijn, dan wordt het tijd verder te kijken. In dit geval letter en wel naar de rest van je mond.

In het tweede deel van deze serie over lipgebieden kijken we naar de zijkanten en uiteinden van je mond. Want als die hangen, dan krijgen zelfs de meest sexy of aantrekkelijke lippen een ongelukkige uitstraling.

 

Binnenkort verschijnt deel 2 van deze serie! 

 

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5952987/
https://academic.oup.com/asj/article-abstract/41/7/816/5862390
https://medium.com/@evolveacmau/the-key-to-perfect-natural-looking-lips-using-lip-filler-injections-1dfb9cdcc66c

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen