Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
zwangere vrouw

Injectables tijdens de zwangerschap

28-10-2021

Zwanger? Van harte namens ons hele team.

Maar wil je je halfjaarlijkse fillerbehandeling liever niet missen? Dokter Meulenaar vertelt je in deze blog waarom je dit risico niet moet nemen. En welke alternatieven je wél hebt tijdens je zwangerschap. Een aantal van deze zijn verrassend…

Fillers, Botox en zwanger gaan (helaas) niet samen.

“De reden hiervoor is erg eenvoudig.” vertelt dokter Meulenaar. “Er zijn niet voldoende studies verricht. Hierdoor weten we niet welk effect fillers en botuline toxine (Botox) hebben op de kwetsbare foetus. Het advies luidt daarom: neem het risico niet.”

Dokter Meulenaar legt uit dat er wel wat data en studies gedaan zijn over en naar dit onderwerp:
“Er zijn gegevens verzameld* van artsen die toegaven behandelingen met injectables te hebben uitgevoerd bij vrouwen die zwanger waren. Daarbij werden geen directe correlaties gevonden tussen injectables en de gezondheid van de foetus. Geen paniek dus, als je er na je behandeling achter komt dat je zwanger bent.

Fillers en Botox die wij gebruiken bestaan uit namelijk uit goedgekeurde en veilige stoffen. Maar het zijn ook krachtige stoffen. Stoffen die je huid verjongen of spieren ontspannen. Dergelijke studies uitvoeren met zwangere vrouwen is onverantwoord. Daarom is er zo weinig data beschikbaar. En dit zal voorlopig ook zo blijven.”

Wil je meer weten over wat hyaluronzuur, het hoofdbestanddeel van de meeste fillers, precies doet met je lichaam?  Hier vind je de definitie en een duidelijk uitleg ervan nog eens terug.

9 maanden zonder fillers dan maar…of is er hoop?

Gelukkig zijn er prima alternatieven voor filler- en Botoxbehandelingen. We hebben het niet over de schoonheidsbehandelingen. Verderop in deze blog vertelt huidtherapeut Inge van Uden waarom ook deze behandelingen vaak niet geschikt zijn.

Maar eerst: wat kan er wél als je zwanger bent?

Allereerst krijgen veel vrouwen door hun zwangerschap vanzelf vollere lippen!
Dit komt doordat het circulerend bloed toeneemt in je bloedvaten. Bovendien beïnvloedt oestrogeen- hét hormoon dat tijdens je zwangerschap alleen maar toeneemt- ook die extra volume.Sommige vrouwen hebben in deze periode helaas wel last van droge lippen. Meestal komt dit door een tekort aan vocht. De foetus heeft dit vocht nodig voor de groei. Het gevolg is onder meer een droge mond en drogere lippen. Ook een veranderde hormoonbalans heeft hier invloed op.De oplossing: gewoon meer water drinken.

Zit je niet te wachten op terugkerende rimpels, dan zijn er ook goede alternatieven voor botuline toxine (botox)-injecties.

Veilig alternatief voor Botox

Ben je tijdens je zwangerschap gestopt met roken en alcohol? Mooi.

Letterlijk. Het ligt voor de hand en het is waar. Dit besluit alleen heeft een zeer gunstige invloed op je huid. Het levert een mooie, gehydrateerde huid op die daarnaast minder snel veroudert.“Wil je jezelf en je huid toch extra verwennen, dan zijn er alternatieven.” zegt Inge van Uden, huidtherapeut bij Praktijk voor Injectables. “Maar je moet wel voorzichtig zijn.”

“Zelf zou ik oppassen met huidverbeterende behandelingen tijdens de zwangerschap. Juist omdat er vaak met ingrediënten wordt gewerkt die niet te adviseren zijn bij zwangeren. Denk aan bepaalde zuren. Óf de huid kan anders reageren dan normaal.

De Daily Hydro Drops van Obagi is een echte aanrader als het gaat om rimpels en lijntjes. Met name voor zwangere vrouwen. De Daily Hydro Drops, een serum op basis van de puurste vorm van hibiscus olie, zorgt namelijk direct voor een gehydrateerde huid. Heel fijn als je huid er wat uitgedroogd uitziet door bijvoorbeeld die veranderde hormoonbalans. En, niet geheel onbelangrijk: het verzacht rimpels en fijne lijntjes.

Veilig alternatief voor huidbehandelingen

Inge adviseert zwangere vrouwen zich lekker in de watten te laten leggen bij de schoonheidsspecialist. Een goede gezichtsmassage doet wonderen. Maar wacht dus even met echte huidverbeteringsbehandelingen zoals peelings.Dergelijke behandelingen die zo duidelijk en snel resultaat opleveren kunnen heel verleidelijk zijn. Bij zwangeren is het namelijk vaak zo dat ze óf een glow krijgen, óf juist last van huidproblemen zoals acné.

De Epionce Medical Barrier Cream is echt hiervoor bedoeld: herstel.
De crème pakt zelfs de meest beschadigde huid aan op een veilige manier. Bovendien bevat de Medical Barrier Cream geen sensibilisatoren, conserveringsmiddelen of parfum. Welke producten je ook besluit te gebruiken, pas op voor deze toevoegingen. Ze zitten helaas nog steeds in het merendeel van de huidverzorgingsproducten.

huid epionce
Voor en na gebruik van de Epionce Medical Barrier Cream.

En last but not least: onderschat nooit het effect van een goede sunblock. Deze houdt UV-stralen, en dus de vorming van pigment(vlekken), effectief tegen.

Alternatief voor babykleertjes.

Praktijk voor Injectables denkt graag mee. Een cadeau is wat ons betreft geslaagd wanneer de ontvanger er echt plezier van heeft. En een beetje extra controle over je uiterlijk kan ontzettend welkom zijn tijdens de maanden waarin een lichaam zóveel verandert. Wanneer een aanstaande moeder alles voor haar kindje heeft, is dit een origineel idee om haar (of jezelf) blij te maken:

Obagi Hydro Drops en de Epionce Medical Barrier Cream nu ook verkrijgbaar in onze webshop. Neem een kijkje: succes gegarandeerd!

We wensen jou een gelukkige en mooie zwangerschapsperiode toe.


*Meer lezen over deze studies? Klik dan op deze link. Die brengt je naar de studies van onder anderen J.C. Morgan en W.J. Newman.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen