Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Botox of fillers?

Het verschil tussen fillers en botox

28-06-2021

Voordat u een keuze maakt tussen botox of fillers is het belangrijk dat u het verschil weet tussen de twee behandelingen. Er zijn meerdere verschillen te benoemen als het gaat om botox en fillers. Zo zijn er verschillen in hoe de producten werken en waar deze voor gebruikt kunnen worden. Daarnaast verschillen de producten in prijs en duur van het resultaat.

Werking en behandellocatie

Botox kan op verschillende plekken in het gezicht worden geïnjecteerd om de spieren tijdelijk te ontspannen. Dit heeft als gevolg dat rimpels minder zichtbaar worden. Het kan er op deze manier voor zorgen dat het gezicht er gladder, jeugdiger en ontspannen uitziet. Fillers werken door het volume te vergroten. Bijvoorbeeld bij het opvullen van fijne lijntjes of diepere huidplooien. Daarnaast kan het volume geven op plekken waar dat nodig is, zoals de lippen, de kaaklijn of de jukbeenderen.

Duur resultaat en prijs

Botox is een minder langdurige oplossing dan fillers. Botoxbehandelingen moeten vaak na 3 maanden herhaald worden, al zien we ook veel mensen waar het resultaat langer houdt. Bij fillers blijven de resultaten over het algemeen langer zichtbaar, vaak naar schatting een maand of 9. Ook zien we dat naarmate het product vaker gebruikt wordt, het resultaat langer aanhoudt. Over het algemeen zijn fillers prijziger dan botox.

Zowel een botox- als een fillerbehandeling heeft zijn voor- en nadelen, dus het is belangrijk om uw opties zorgvuldig te overwegen voordat u één van de behandelingen kiest. Het komt erop neer dat fillers en botox u allebei kunnen helpen hetzelfde doel te bereiken – een gladdere, jonger uitziende huid die er natuurlijk uitziet. Het is aan u en de arts samen om te bepalen welke behandeling het beste bij u en uw wensen past.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen