Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Veelvoorkomende Misvattingen over Botox en Fillers

28-05-2024

Inleiding

Injecteerbare behandelingen zoals Botox en fillers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Echter, er bestaan nog veel misvattingen over deze behandelingen. In deze post willen we de meest voorkomende mythen ontkrachten en nauwkeurige informatie geven over Botox en fillers.

  1. Botox en Fillers zijn Hetzelfde
  2. Een van de meest voorkomende misvattingen is dat Botox en fillers hetzelfde zijn. Hoewel beide injectables worden gebruikt voor cosmetische doeleinden, dienen ze verschillende functies. Botox, een neurotoxine, wordt gebruikt om spieren te ontspannen en het verschijnen van dynamische rimpels, zoals fronslijnen en kraaienpootjes, te verminderen. Fillers daarentegen zijn stoffen zoals hyaluronzuur die worden gebruikt om volume toe te voegen en statische rimpels, zoals nasolabiale plooien en marionetlijnen, glad te strijken.
  3. Resultaten Zijn Direct en Permanent
  4. Een andere misvatting is dat de resultaten van Botox en fillers direct en permanent zijn. Hoewel fillers directe resultaten kunnen bieden, duurt het meestal enkele dagen voordat Botox zijn volledige effect toont. Bovendien zijn geen van beide behandelingen permanent. Botox-resultaten duren over het algemeen 3-4 maanden, terwijl fillers kunnen variëren van 6 maanden tot 2 jaar, afhankelijk van het type en de behandelde gebied.
  5. Botox en Fillers Maken Je Onnatuurlijk
  6. Veel mensen zijn bang dat Botox en fillers hen een onnatuurlijk of “bevroren” uiterlijk zullen geven. Wanneer uitgevoerd door een ervaren en bekwame beoefenaar, kunnen deze behandelingen subtiele, natuurlijk ogende resultaten bieden. Het doel is om je functies te verbeteren zonder te overdrijven, waarbij de natuurlijke expressies en contouren van je gezicht behouden blijven.
  7. Botox is Alleen voor Rimpels
  8. Hoewel Botox het meest bekend staat om het verminderen van het verschijnen van rimpels, heeft het verschillende andere toepassingen. Botox kan worden gebruikt om overmatig zweten (hyperhidrose), migraine en zelfs bepaalde spierstoornissen te behandelen. Het is een veelzijdige behandeling met zowel cosmetische als medische toepassingen.
  9. Fillers Zijn Alleen voor Lippen
  10. Hoewel lipvergroting een populaire toepassing van dermale fillers is, kunnen ze in veel andere gebieden van het gezicht worden gebruikt. Fillers kunnen wangen verbeteren, onderoogholtes gladstrijken, de kaaklijn contouren en zelfs de handen verjongen. Hun vermogen om volume te herstellen maakt ze een waardevol hulpmiddel bij verschillende gezichtsbehandelingen.

Conclusie

Het begrijpen van de verschillen tussen Botox en fillers, evenals hun mogelijkheden en beperkingen, kan je helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over je esthetische behandelingen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde beoefenaar om ervoor te zorgen dat je de beste zorg ontvangt en je gewenste resultaten bereikt.

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen