Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Traangoot en wallen: Welke behandeling?

06-02-2019

Traangoot en wallen, welke behandeling is hiervoor? Je ogen zijn de spiegels van je ziel…hoewel? Als je ouder wordt weerspiegelen ze misschien iets dat je niet voelt van binnen, zoals vermoeidheid. De traangoot en wallen bijvoorbeeld, kunnen je -anders dan je je voelt- een vermoeid uiterlijk geven. Wat kun je doen om de traangoot te verminderen?

Traangoot, wallen: Welke behandeling?

Traangoot en wallen: het is een van de meest voorkomende issues waarvoor mensen behandeling willen. Misschien ben je op het punt aangekomen dat je alle smeersels en gezichtsoefeningen al geprobeerd hebt. En dat ondanks de bewezen voordelen van voldoende water drinken voor de huid,  je wallen hetzelfde blijven. Kortom: dat niets je wallen en traangoot vermindert, ongeacht je trouwe inspanningen.

De lijn die van je neus onder je ogen loopt, is een van de punten die een gezicht minder jeugdig doet lijken. Het is een doorn in het oog van velen. Een soepele overgang van de onderste oogleden naar de wangen geeft immers een uitgeruste look. Wil je een oplossing voor de traangoot en wallen, dan zou je kunnen kiezen voor de operatieve onderooglidcorrectie al dan niet met lifting van de midface. Dit vergt een vrij lange hersteltijd, maar afhankelijk van je leefstijl en voeding geeft het resultaat voor een langere termijn.

Voor degenen die liever een non-invasieve oplossing willen: die zijn er ook. Fillers, botox kunnen op een natuurlijke manier de traangoot en wallen verminderen.

Nu kan het lastig zijn om volume toe te voegen onder de ogen. Ervaring van een cosmetisch arts is alles, want het laatste dat je wilt is pafferigheid en onnatuurlijke contouren onder de ogen.

Fillers voor (donkere) kringen rond de ogen

voor en na foto
Traangoot en wallen: er is gelukkig behandeling voor

De ideale filler moet dik genoeg zijn om stevigheid te geven, en toch zacht genoeg om een natuurlijke look te geven zonder bobbels of onwenselijke vochtophopingen. Om deze reden zijn hyaluronzuren populair.

Restylane Refyne en andere injectables

Restylane Refyne is zo’n filler: niet te zacht en niet te dik. Het mooie van deze filler is dat ook kleine hoeveelheden een duidelijk verschil maken. Voor het gedeelte onder de ogen, dat soms lastig te behandelen kan zijn, is het zeer geschikt. En waar eerder vooral de focus op de traangoot zelf lag, worden de slapen nu ook steeds vaker meegenomen. Met andere woorden: het gezicht wordt tegenwoordig meer als esthetisch plaatje in zijn totaliteit bekeken. Andere fillers die een natuurlijk effect geven zijn Juvederm Volbella, Teosyal en Princess Volume.

Botox voor een frisse look

Als de oogleden beginnen te zakken, maakt je favoriete oogschaduw niet zo veel verschil meer. Doordat het vet wat rond de ogen zakt, zakt de huid mee.  Hoewel een operatie dit kan herstellen, is het mes niet meer de enige optie. Alleen al fillers kunnen voor een lift zorgen, die indrukwekkend kan zijn. Naast fillers voor de traangoot is er ook de botox. Wanneer de blik weer fris en open oogt, is het weer leuk om oogschaduw te gebruiken om dit te accentueren. Het resultaat na een combi fillers/botox is nog drastischer. Strategisch geïnjecteerd ontspant het de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken.

Plexr: erg interessant!

frisse oogopslag vrouw
Voor een mooie frisse oogopslag zonder wallen en kringen is er Plexr: dit geeft een langdurig resultaat

Een hele interessante behandeloptie tegen wallen, donkere kringen en de traangoot is Plexr, ook wel bekend als plasma skin regeneration (PSR). Plexr geeft lange termijn effecten die niet onderdoen voor een operatieve ooglidcorrectie.  Bij deze techniek wordt energie uit plasma gebruikt in plaats van uit licht of radiofrequentie. Electronen worden ontdaan van atomen om een geïoniseerd gas te creëren. Dit levert energie aan het weefsel dat behandeling nodig heeft. Plexr behandelt wallen en de traangoot, verbetert onregelmatigheden, verkleuring onder de ogen. Huidversteviging behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit is meer uitgesproken met een high-energy behandeling. Bekijk deze 5 voordelen van Plexr!

Wil je meer weten over fillers, botox om je traangoot te behandelen, of over Plexr’s hersteltijd en resultaten? Maak vrijblijvend een afspraak met Praktijk voor Injectables!

 

 

Bronnen
Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery
The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology
The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology
Aesthetic Plastic Surgery
Orbit
Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery
PRS Global Open
Skin Therapy Letter

 

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen