Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Alle informatie over Silhouette Soft

20-12-2018

Silhouette Soft is een minimaal invasieve techniek. In de esthetiek zijn non-invasieve procedures een duidelijke trend. Veel mensen willen een behandeling waarbij met zo min mogelijk downtime de klok teruggedraaid wordt. Silhouette Soft is zo’n procedure. Is deze draadlift een alternatief voor de facelift, wat is het effect dat je ervan kunt verwachten?  

Wat doet Silhouette Soft?

Kaaklijn en midface

vrouw huid
Silhouette Soft is erg geschikt voor de kaaklijn en midface

Minimale downtime

Draadlift Silhouette Soft is een minimaal-invasieve cosmetische procedure voor het gezicht, de nek en kaaklijn. Anders dan bij een traditionele facelift zijn er geen littekens en worden de onderliggende dieper gelegen huidlagen met rust gelaten. Dankzij de afwezigheid van littekens en de korte downtime maken dit een gewenste procedure.

Oplosbare draden van polymelkzuur

Door middel van een naald worden er oplosbare draden van polymelkzuur in de huid gebracht om de huid te liften. Polymelkzuur zit ook in Sculptra, en stimuleert de collageensynthese. Via minuscule knoopjes en kegeltjes vindt het liftende effect van Silhouette Soft plaats. Hierdoor blijven de draden goed zitten en wordt collageen om de draden heen gevormd. Vooral als je huid iets meer nodig heeft dan fillers alleen, is dit een goede optie. Hiernaast gaat deze lift ook heel goed in combinatie met fillers. 1

Direct resultaat

Doordat het resultaat direct zichtbaar is, is de tevredenheid hoog. De draden zijn oplosbaar, en de knoopjes en kegeltjes houden het op zijn plaats. Door de oplosbaarheid van de draden is infectiegevaar miniem.

Het is een veilige methode die nauwelijks complicaties heeft. 2

Huid: steviger en elastischer

vrouw huid
Je kunt een stevigere en elastischere huid verwachten van Silhouette Soft

Wat er gebeurt: de draden bevorderen fibrose (een micro-trauma) en triggeren de productie van hyaluronzuur. Hierop reageert het lichaam door nieuwe collageenbundels te creëren. Deze maken de huid steviger en elastischer. Door het micro-trauma worden meer zuurstof, bloed en nutriënten naar de gezichtshuid gebracht. Waardoor de huid frisser en jonger zal ogen.

Draadlift: twee acties

Eén behandeling heeft dus twee acties! Er vindt een lift plaats die direct zichtbaar is. Maar wel discreet en subtiel. Dan is er nog een regeneratieve actie. Die vindt geleidelijk aan plaats tijdens het absorptieproces van de draden.  3

Silhouette Soft geschikt voor

Deze behandeling duurt minder dan een uur. En kan ook nog gecombineerd worden met een peeling, fillers of laserbehandeling. Voor milde huidverslapping van de wangen, kaken en nek is de behandeling heel geschikt. Net als voor mensen tussen de 35 en 65 jaar. Bijkomend voordeel is de mooie uitwerking op de nasolabiale plooi.

Minder geschikt voor

Mensen met een dunne huid of weinig vet onder huid, zeer slappe huid bij de kaaklijn of hals. De behandeling is ook niet geschikt als je verwacht er 10 jaar jonger uit te gaan zien.

Is Silhouette Soft de nieuwe facelift?

Het antwoord hierop is nee. De facelift is nog altijd de gouden standaard  als er duidelijke huidverslapping is, vooral rond de kaaklijn en het de rest van het onderste gedeelte van het gezicht. In dit geval zal de draadjeslift teleurstellen. Silhouette Soft geeft wel mooie subtiele resultaten, met als voordeel dat de kans op complicaties minimaal is.

Combinatie met fillers en Botox

Fillers zijn voor volume, Botox beperkt de vorming van rimpels die ontstaan door spierbewegingen en draadliften kunnen het “onvermijdelijke” uitstellen, zeker als het in combinatie gebruikt wordt.

Wetenschappelijke publicaties

  • Journal of Cosmetic and Laser Therapy laat weten dat “lifting door middel van draden een langdurig effect heeft waarbij de huid 3-10 mm gelift wordt en er een hoge mate van tevredenheid is, met een lage kans op complicaties (ongeveer 4.8%). Het effect is nog beter wanneer de lift gecombineerd wordt met andere rejuvenatie methoden zoals botox, fillers en platelet-rich plasma.”   4
  • Journal of Cosmetic Dermatology publiceerde een studie waaruit bleek dat 94% van de patiënten die de Silhouette Soft Lift onderging na een week tevreden was. Na 6 maanden was de tevredenheid echter gestegen naar 99%. De tevredenheid nam dus toe na verloop van tijd, wat te wijten kan zijn aan de tweevoudige actie (liften en regenereren). 5
  • Ook Aesthetic Surgery Journal meldt een hoge tevredenheid van patiënten die deze draadjeslift ondergingen. De draden verbeteren leeftijd gerelateerde veranderingen (83%), die vooral in de mid- en lowerface te zien zijn. Dit geldt ook voor de PDO-draadlift. 6 7

De Silhouette Soft Lift is een minimale invasieve techniek waarbij huidweefsel in tact blijft en geen noemenswaardige littekens gemaakt worden. De draden zijn geschikt voor het liften van de huid in de midface, en lift  hiernaast ook de slappe huid in de nek. 8 9

Verbeterde technieken

In de vroege jaren van 2000 werden de draadliften populair, maar destijds waren de draden nog kwetsbaar: ze braken snel en waren moeilijk te verwijderen. Ook waren er bijwerkingen zoals infecties en zichtbaarheid van de draden onder de huid. Bij wie de huid echt gelift werd, verdween deze lifting al na een paar maanden.

In de loop der tijd verbeterden de technieken. Silhouette Soft is gebaseerd op zes jaar onderzoek. De draden worden gebruikt om de huid te herpositioneren, wat een verjonging teweeg brengt. De bestanddelen zijn lossen op, integreren met de huid en geven zo de lifting. Eerst vindt de lift plaats en wordt er nieuw collageen gevormd, vervolgens lossen de draden op. Silhouette Soft stimuleert type 1 collageen vezels: deze zijn flexibel en geven een natuurlijk resultaat. Het gevolg is een strakkere vorm van het gezicht, met een strakkere kaaklijn.

10 11

Laat je adviseren

De resultaten kunnen wisselen, dus een goed advies wat voor jou de beste manier van verjonging is, is noodzakelijk. Er zal gekeken moeten worden naar de dikte van de huid, de leeftijd en de mate van uitzakking. In de regel is het geschikt voor de vroege tekenen van veroudering, met milde verzakking van de kaaklijn en lichte verlies van contour.

Bronnen

1 Aesthetics Journal 
2 Aesthetics Journal
3 Aesthetics Journal
4 Journal of Cosmetic and Laser Therapy
5 Journal of Cosmetic Dermatology
6 Journal of Cosmetic Dermatology
7 Aesthetic Surgery Journal
8 Minimally Invasive Face and Neck  Lift Using Silhouette Coned Sutures
9 The Aesthetic Channel
10 Journal of Cosmetic Dermatology
11 Journal of Drugs in Dermatology

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen