Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
Koppel

Wie krijgt eerder rimpels?

18-08-2017

Mannen krijgen eerder rimpels dan vrouwen. Echter maken vrouwen na hun 75ste een grote inhaalslag en eindigen met meer rimpels dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van Merel Hamer. Zij is arts in opleiding tot dermatoloog bij het Erasmus MC en onderzocht de gezichten van 3800 mensen in Rotterdam. De deelnemers zijn 51 tot 98 jaar oud.

arts groep

Ook kwam in het onderzoek naar voren dat mannen op andere plekken rimpels krijgen. Neem bijvoorbeeld de het gebied boven de lip. Volgens Merel Hamer moet vooral ook de bovenlip van de vrouw het ontgelden. Vooral zij krijgt te maken met het zogenaamde ‘plooienrokje‘. Waarom krijgen mannen dan bijna nooit verticale liplijntjes? Een mogelijke oorzaak is gezichtsbeharing waardoor hun huid steviger is.

vrouw met rimpels

De bleke huid

Bleke mensen opgelet! Mensen met de witste huid, de zogenoemde type 1, 2 en 3, ontwikkelen minder snel rimpels. Deze uitkomst kwam ook voor de onderzoekster onverwachts. Ze veronderstelt dat mensen met huidtype 1 snel verbranden. Om verbranding te voorkomen smeren deze mensen zich goed in met zonnebrandcrème en/of vermijden ze vaker de zon. Heb je een hele lichte huid? Juich dan nog niet té hard, want helaas ontwikkel je dan wel eerder pigmentvlekken.

vrouw met zonnebril

Veroorzakers van rimpels

Een onderzoek over rimpel moet natuurlijk ook de boosdoeners benoemen. We wisten al dat roken en zonlicht slechte dingen zijn voor de huid en rimpels kunnen veroorzaken. Evenals een regelmatig bezoek aan de zonnebankstudio. Dit zijn vooral bij vrouwen de boosdoeners.

Een laag BMI en alcohol worden ook aangewezen als rimpelveroorzakers. De diepte van rimpels is te verminderen met een beetje vet onder de huid. Bij mensen met een laag BMI zouden de rimpels dan ook dieper zijn. Toch hebben vollere/dikkere vrouwen eerder last van kraaienpootjes. Een andere vetverdeling zou daarvoor de oorzaak kunnen zijn. Ook zouden vrouwen kwetsbaar zijn wat betreft alcohol. In het onderzoek staat dat hoe meer glazen je als vrouw drinkt, hoe meer rimpels je hebt.

flesopener

Merel Hamer voerde het onderzoek uit om meer inzicht te krijgen in de verouderingsprocessen. Ze denkt dat elk huidtype op een andere manier oud wordt. Een ding staat in ieder geval vast: rimpels krijgen we allemaal.

 

Jouw mening

Wij zijn erg benieuwd hoe jij denkt over deze stelling: ik krijg liever eerder rimpels dan veel rimpels op latere leeftijd. Zet jouw mening hieronder in de reacties.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen