Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
vrouw die kijkt naar haar mondhoeken

Als je mondhoeken niet meer meelachen

02-12-2016

Het is weer zover. Het jaarlijkse familieweekend, een verjaardag van een vriendin of gewoon een gezellig dagje weg. Daar hoort een foto bij. Maar met hangende mondhoeken is het natuurlijk lastig een natuurlijke lach op te zetten. Je doet extreem je best om er vrolijk op te staan. Als je lacht, lacht je mond niet echt mee. Als je op de foto ziet dat de rest wel een stralende glimlach heeft, voel je je oud en ongemakkelijk.

vrouw die kijkt naar haar mondhoeken

Oorzaak hangende mondhoeken

Het gebied rondom de mondhoeken gaat afhangen naar mate je ouder wordt. Vaak gaat dit samen met het ontstaan van volumeverlies bij de wangen en jukbeenderen en rimpels. Daardoor ontstaat een wat boze uitdrukking. Behalve ouderdom kan dit ook komen door blootstelling aan ultravioletlicht en roken.

Behandeling met fillers

Hoe vaak mensen ook tegen je zeggen hoe goed je eruit ziet, jij ziet steeds vaker een negatief beeld als je in de spiegel kijkt. Als je merkt dat het je levenskwaliteit beïnvloedt, is het misschien tijd om er iets aan te laten doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de mondhoeken te liften en weer een opgewekte uitstraling te geven.

merzscales-hangende-mondhoeken
Hangende mondhoeken

Crèmes, lotions en peelings kunnen de fijne lijntjes eventueel verminderen maar zijn nooit effectief in het tegengaan van hangende mondhoeken. Dit probleem ontstaat namelijk ook door volumeverlies waardoor de huid gaat hangen. Een hyaluronzuurfiller zoals Belotero kan een zeer lichte verbetering geven, maar het geeft in sommige gevallen een beter resultaat door in het gebied van de wangen, kin en jukbeenderen te liften met een filler.

Sculptra

Dat kan met de filler Sculptra. Dit is echter geen vulmiddel. Wat dit product doet is de aanmaak van collageen stimuleren. Resultaat zie je pas na een maand of drie, maar geeft wel een duurzaam effect, omdat er wordt gewerkt met eigen collageen.

Radiesse en Juvéderm

Een andere optie om te liften is met Radiesse of Juvéderm Voluma. Deze fillers zorgen voor volume in de gebieden waar dat juist is afgenomen. Het resultaat houdt over het algemeen minder lang aan dan Scultra, maar je ziet wel direct resultaat. Welke behandeling het beste past bij jouw huid en jouw wensen kan de arts het beste bepalen tijdens een persoonlijk consult.

Arts en patient

Wat kun je zelf doen?

Bescherm je huid met een zonnebrand van SPF 30 of meer. Doe dit het hele jaar door, ook in de winter. Als je huidproducten gebruikt is het handig als je ervoor zorgt dat hier een ingebouwde zonnebrand in zit. Scrub regelmatig je huid om dode huidcellen te verwijderen. Gebruik tot slot goede (vochtinbrengende) huidproducten die passen bij jouw huidtype. Daarbij is twee keer per week scrubben een aanrader.

Behandeling of niet?

Of jij een behandeling wilt aan je mondhoeken of niet, mag je natuurlijk zelf beslissen. Er zijn veel mensen die zich storen aan afhangende mondhoeken en de norse uitstraling. Vroeger moest men dit accepteren, maar tegenwoordig zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Een behandeling kan voor jou de oplossing zijn als jij je enorm stoort aan de vermoeide uitstraling of als je extreem probeert te lachen om er toch vrolijk uit te zien.

 

Meer informatie

 

Nieuwsbrief aanbiedingen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Daar vind je informatie over behandelingen, probleemzones en producten. Daarnaast hebben wij elke week een aanbieding speciaal voor de abonnees op onze nieuwsbrief. Wil jij ook deze informatie en aanbiedingen gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan nu in.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen