Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.
vrouw die kijkt naar haar ingevallen slapen

Als je ingevallen slapen niet meer wakker worden

09-12-2016

Ben je moe? Die vraag krijg je steeds vaker, terwijl je helemaal niet moe bent. Je zoekt naar een oorzaak. De spiegel laat je zien dat er kuiltjes bij je slapen zijn ontstaan: ingevallen slapen. Deze geven je inderdaad een vermoeide blik. Misschien probeer je deze weg te werken met make-up of ontwikkel je een talent voor het ontwijken van spiegels, maar dit is gelukkig niet meer nodig in deze tijd.

ingevallen slapen
Ingevallen slapen

Oorzaken ingevallen slapen

Ingevallen slapen kunnen verschillende oorzaken hebben. Door het verouderen is er volumeverlies opgetreden en is de huid slapper geworden. Daarnaast kan de huidveroudering sneller zijn intrede maken door blootstelling aan ultravioletlicht en roken.

Behandelingen

Je ziet steeds vaker een negatief beeld als je in de spiegel kijkt. Je herkent die vrouw niet meer. Als je merkt dat het je levenskwaliteit beïnvloedt, is het misschien tijd om er iets aan te laten doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je slapen weer volume te geven.

Helaas kunnen crèmes, lotions en peelings het volumeverlies bij de slapen niet tegengaan. Voor de slapen is meer nodig. Vaak geeft een combinatie van behandelingen het beste resultaat. Een mooi effect kan worden gerealiseerd door Sculptra. Dit is een biostimulator die 2 tot 3 jaar een goed resultaat geeft. Let op: Sculptra is geen vulmiddel, maar werkt met eigen collageen. Het duurt daarom wel iets langer voordat je het effect goed ziet, namelijk zo’n 2 tot 3 maanden.

image25

Wil je liever direct resultaat zien? Dan kun je beter kiezen voor een filler die volume geeft. Dan moet je denken aan Radiesse of Juvéderm Voluma. Je ziet direct resultaat, maar het resultaat is over het algemeen korter dan met Sculptra. Voor een blijvend resultaat zul je elke 12 tot 18 maanden de behandeling moeten herhalen.

Radiesse-b-a-7-150x150
Radiesse: voor en na

Wat kun je zelf doen?

Ten eerste is goed slapen belangrijk voor de stimulering van je hormoonhuishouding, waardoor collageen en elastine worden aangemaakt. Daarbij moet je je huid beschermen met een zonnebrand van SPF 30 of meer. Blijf zo veel mogelijk uit de zon en draag beschermende kleding om de schadelijke straling tegen te houden. Als je huidproducten gebruikt is het handig als je ervoor zorgt dat hier een ingebouwde zonnebrand in zit.

Man die zonnebrand aanbrengt
Vergeet niet regelmatig zonnebrand aan te brengen

Als het te laat is kun je eigenlijk alleen maar je kapsel aanpassen om de slapen te verbergen, een behandeling ondergaan of het accepteren.

Behandeling of niet?

Of jij een behandeling wil of niet, mag je natuurlijk zelf beslissen. Als je kiest voor een behandeling, verdiep je dan heel goed in de arts en de praktijk waar je de behandeling zult ondergaan. Het belangrijkste is dat je jezelf herkent in de spiegel en je zelf weer aantrekkelijk vindt.

Meer informatie

Wil je weten welke behandeling past bij jouw ingevallen slapen of wat het zou kosten? Stuur dan een foto via Facebook Messenger of boek een vrijblijvend en gratis consult.

 

Nieuwsbrief aanbiedingen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Daar vind je informatie over behandelingen, probleemzones en producten. Daarnaast hebben wij elke week een aanbieding speciaal voor de abonnees op onze nieuwsbrief. Wil jij ook deze informatie en aanbiedingen gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan nu in.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen