Afspraak, vraag of probleem?
1 van de 10 beste cosmetische artsen volgens de laatste test van de consumentenbond.

Innovatieve Aanpak voor Gewichtsbeheersing: De Rol van GLP-1 Receptor Agonisten

21-06-2023

In de wereld van gewichtsbeheersing en gezondheidszorg is er een groeiende interesse in de rol van GLP-1 receptor agonisten. Deze medicijnen, die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor de behandeling van type 2 diabetes, hebben aangetoond dat ze ook effectief kunnen zijn bij gewichtsbeheersing.

GLP-1 receptor agonisten werken door het nabootsen van de werking van het natuurlijke hormoon GLP-1, dat de insulineproductie in het lichaam stimuleert en de eetlust vermindert. Dit resulteert in een verminderd hongergevoel en een verhoogde verzadiging na het eten, wat kan helpen bij het beheersen van het lichaamsgewicht[^1^].

Bij Praktijk voor Injectables hebben we deze innovatieve behandeling geïntegreerd in onze aanpak van gewichtsbeheersing. We richten ons niet alleen op gewichtsverlies, maar ook op het verlagen van je ‘gewichtsanker’. Dit is het gewicht waar je lichaam steeds weer naar terug wil, zelfs na succesvol afvallen. Door je gewichtsanker te verlagen, wordt het makkelijker om je gewicht op de lange termijn te beheersen.

Onze aanpak is uniek omdat we je dieet aanpassen aan je persoonlijke levensomstandigheden. Dit betekent dat we rekening houden met je levensstijl, je voorkeuren en je dagelijkse routine. Op deze manier proberen we je wilskracht zoveel mogelijk te ontzien, zodat je de veranderingen in je levensstijl makkelijker kunt volhouden.

Het gebruik van GLP-1 receptor agonisten is slechts een onderdeel van onze uitgebreide aanpak. We bieden ook ondersteuning van een arts met meer dan 20 jaar ervaring, en we werken samen met diëtisten om ervoor te zorgen dat je een voedingsplan krijgt dat bij je past.

Hoewel GLP-1 receptor agonisten over het algemeen goed worden verdragen, zijn de meest voorkomende bijwerkingen maag-darmklachten, zoals misselijkheid. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verbeteren na verloop van tijd[^3^].

Bij Praktijk voor Injectables is gewichtsverlies slechts het begin. Daarna helpen we je om je gewichtsanker te behouden. Hoe langer je dit volhoudt, hoe meer je gewichtsanker verlaagt, waardoor je steeds makkelijker je gewicht kunt behouden. Zo leg je de basis voor een steeds mooier en gezonder lichaam.

Voor een eerste consult en recept betaal je €300,-, en herhaalrecepten kosten slechts €50,-. Consultaties kunnen ook via video voor heel Nederland worden gedaan.

Recente studies hebben aangetoond dat GLP-1 receptor agonisten niet alleen helpen bij gewichtsverlies, maar ook bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Bovendien hebben ze aangetoond dat ze de nierfunctie beschermen, wat een extra voordeel is voor patiënten met diabetes.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel deze medicijnen effectief kunnen zijn, ze het beste werken als onderdeel van een algehele gezonde levensstijl, inclusief een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het is ook belangrijk om met een zorgverlener te praten voordat je een nieuwe behandeling start.

Wil je meer weten over onze unieke aanpak van gewichtsbeheersing met behulp van GLP-1 receptor agonisten? Neem contact met ons op voor een consultatie of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik ben erg tevreden met het verloop van de behandeling. De PlexR-behandeling was pijnlijker dan gedacht, maar de genezing ging sneller dan verwacht. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Sylvia

Goede service, goede bereikbaarheid en een zeer deskundige behandeling. Ik kom zeker voor volgende behandelingen naar dit adres.

Simone

Ik twijfelde over wel of geen behandeling. Na een consult was ik echter overtuigd en werd de drempel weggenomen. De rust en aandacht voor de patiënt geeft een geruststellend gevoel.

Marc

Goede professionele kliniek met duidelijke uitleg over de behandelingen. Prijzen voor behandelingen zijn goed. Goede service en makkelijk telefonisch te bereiken.

Rosa

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen